Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Φράκτες, τοίχοι και Παλάτια!


Δεν παρέλειψαν να το τονίσουν, αυτό το… κολοσσιαίο (!!!) μέτρο ενάντια στην παράνομη μετανάστευση: Το Τοίχος του Έβρου! Ούτε η πτώση του τοίχους του Βερολίνου δεν έπαιξε τόσο πολύ. Και να ήταν και τοίχος, πάει στο διάολο, αλλά τελικά, ένας φράχτης από κοτετσόσυρμα ήταν και μονοπώλησε την συνάντηση Παπανδρέου Ερντογάν, και πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας έδειχναν το 3d του “έργου”. Τι το ενδιαφέρον έχει ένας τυπικός σιδερένιος φράχτης και χρειάστηκε να πληρωθεί κάποιος για να φτιάξει ψηφιακή απεικόνιση;
Το θέμα είναι ότι τις λέξεις και τις αποφάσεις δεν τις σταματάνε ούτε φράκτες ούτε τοίχοι ούτε οι κυβερνητικές υπερβολές. Το γραφειοκρατικό τοίχος της ευρωπαϊκής σύμβασης Δουβλίνο 2, που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, ούτε που ιδρώνει από τα μετωπικά οχυρώματα. Και πως άλλωστε, αφού δουλεύει στα νώτα μας,  στα σύνορα μας με τον πολιτισμό της Δύσης, κάνοντας την Ελλάδα την αποθήκη της παράνομης μετανάστευσης της Ευρώπης και εμάς… να πω πισωγλέντηδες;
Όπουδήποτε στην Ευρώπη και αν συλληφθεί παράνομος εξ ανατολάς μετανάστης, συσκευάζεται και αποστέλλεται άμεσα στην Ελλάδα, γιατί προφανώς, οι παράνομοι μετανάστες, δεν έχουν ιδιόκτητα τζετ να προσγειώνονται απευθείας στην Ολλανδία. Επίσης προφανέστατα μένει και εδώ, γιατί εμείς δεν έχουμε που να τον στείλουμε!
Σαφής ήταν η απάντηση της Υπουργού της Ολλανδίας σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, που αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαμόρφωσης του κανονισμού Δουβλίνο 2 «διότι αυτό θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση»!
Ομοίως και ο  επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Άγκυρας, Εγκεμέν Μπαγίς, ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο όσο δεν υπογράφουν αντίστοιχες συμφωνίες οι χώρες καταγωγής των μεταναστών «Αρνούμεθα να γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου».
Γαμώτο!
Πάλι μας την έφεραν οι τούρκοι. Τουλάχιστον σας πειράζει να φτιάξουμε ένα φράκτη, να κρατάει κάτι, έστω τα  κατσίκια, κάτι ρε παιδιά; Εεε Ερντογανούλιιιι φίλε; Να κρύψουμε την διπλωματική τραγωδία του Πρωθυπουργού μας στην επίσκεψη «φάντασμα» στο Ερζερούμ;
Αλλά και αυτό, που το πας; Πρωθυπουργός ή…  «Άρχοντας» Γιώργο Μινέικο Παπανδρέου; Γιατί άρχοντας είναι αυτός που πηγαίνει σαν φίλος σε μια άλλη χώρα, χωρίς να έχει μιλήσει σχετικά ούτε καν με την ίδια του την κυβέρνηση, όπως παραδέχονται ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. (Το να ενημερώσει τον λαό ντάξι… μην το πιάσουμε).
Ότι θέλει κάνει αυτό το παλικάρι, ή ακόμα καλύτερα, κάνει ότι κάποιοι άλλοι θέλουν, αλλά και πάλι, χρειάζεται ένα παλάτι για να μην φαίνονται οι βρωμοδουλειές του. Και πράγματι, ο Υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης, που τα πιάνει στον αέρα αυτά, δήλωσε ότι το κυβερνητικό παλάτι θα φτιαχτεί στο Ελληνικό  -καταπατώντας πολυετείς υποσχέσεις και δεσμεύσεις για ένα πράσινο πάρκο ή ίσως για το πρώτο σοβαρό πανεπιστήμιο – συστεγάζοντας όλα τα υπουργεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, για να μπορέσουν επιτέλους τα αφεντικά των μαριονέτων να φτιάξουν ένα άξιο και προστατευμένο κουκλοθέατρο. Το επιβλητικό κοινοβούλιο στο σύνταγμα,  είναι αφενός  μπας κλας, και αφετέρου δεν το σώζουν για πολύ ακόμα τα κάγκελα και τα ΜΑΤ. Άσε που τώρα πληρώνουν ενοίκια σε διάφορους ενώ θα μπορούσαν να τα παίρνουν οι ίδιοι αφού τα πάρουν από την κατασκευή, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε:
λεφτά υπάρχουν!!!
Κάγκελα, φράκτες και τοίχοι, και όπως μας ενημερώνει ο Αρχιτέκτονας Θ. Στασινόπουλος στο εξαιρετικό άρθρο του «ο φόβος ως αρχιτεκτονική παράμετρος» είναι μια τάση αυτή που ανθίζει στην πολιτισμένη δύση, έχοντας φανερώσει και τα πρώτα της εξελικτικά βήματα, τα περίφρακτα οικιστικά συγκροτήματα που διαδίδονται ανά τον κόσμο με διάφορα ονόματα:  ‘gated communities’, ‘urbanización cerrada’, ‘geschlossene Wohnanlage’, ‘condomínios fechados’, και έχουν έρθει και στην Ελλάδα.
Και τώρα που οι μετανάστες αγόρασαν το κέντρο της Αθήνας σε τιμές για κλάματα, ήρθε η ώρα του κεφαλαίου να χαμογελάσει, αγοράζοντας σε τιμή ευκαιρίας όσα δεν κατάσχεσε, και παρέχοντας κίνητρα σε πρώην ιδιοκτήτες για να αγοράσουν ένα σπίτι στο νέο κέντρο!
Αν όπου “κίνητρο” βάλεις “έντοκο στεγαστικό δάνειο” τότε το αποτέλεσμα είναι ένα:
ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΚΕΡΔΩΝ!!!
Δεν είναι να μας ξαφνιάζει που ο  χιτλερικός Μιχαλολιάκος εισέπραξε ψήφους αντί για πέτρες, όταν πρότεινε την δημιουργία κομματικού πάνοπλου ιδιωτικού στρατού για φύλαξη της Αθήνας, αφού αυτό φαίνεται να ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πραγματικότητα, που μας έρχεται με καθυστέρηση από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Εκεί, στην Αμερική, η βιομηχανία υπηρεσιών ασφαλείας και φύλαξης (σεκιούριτι), έχει ξεπεράσει σε τζίρους  το Χόλυγουντ και τη Μουσική βιομηχανία μαζί! (αν θέλετε να βγάλετε χρήματα ξεκινήστε μια εταιρία σεκιούριτι σήμερα κιόλας)
Μπορεί να μην έχουμε ακόμα βρει το ταξίδι στον χρόνο, αλλά να που κάποια σενάρια επιστημονικής φαντασίας βρίσκουν κάθε τόσο το δρόμο τους στην καθημερινότητα μας. Γιατί σίγουρα, η εικόνα ενός προστατευμένου περίφρακτου και γεμάτου παλάτια κέντρου στην Αθήνα, έχει γίνει ελάχιστα λίγο πιο καθαρή, από όσο ήταν πριν μερικούς μήνες.
Σάο Πάολο: Μια μάντρα χωρίζει εκατοντάδες παράγκες από ιδιωτικές πισίνες και γήπεδα τένις

Περίφρακτο οικιστικό συγκρότημα στην Αττική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου