Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

...και το σύγχρονο "παιδομάζωμα"

Αν υπάρχει μία λύση για όλα τα προβλήματα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά κ.α.) που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και έθνος, τότε αυτή είναι σίγουρα η παιδεία. Όχι όμως αυτή η παιδεία που όλοι γνωρίζουμε...
Από τα γενοφάσκια του, αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε σήμερα δημόσια εκπαίδευση, δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν καλοφτιαγμένο μηχανισμό βιομηχανικής παραγωγής υπηκόων για τις ανάγκες των μεγαλοαφεντικών του πλανήτη.
Η ουσιαστική παιδεία πρέπει να έχει ως αφετηρία την Πλατωνική ρήση "χρή τον ελεύθερον ελευθέρως μανθάνειν" (ο ελεύθερος πρέπει να μαθαίνει ελεύθερα) και να έχει σκοπό την απελευθέρωση των απεριόριστων δυνατοτήτων του ανθρώπου.
Και αυτή η παιδεία υπάρχει σήμερα, είναι όμως μόνο για ελάχιστα, πολύ προνομιούχα παιδιά. Το βίντεο του εξαιρετικού φίλου και συνεργάτη μας LeftLibertarian είναι πραγματικά συγκλονιστικό, γιατί μας δείχνει αυτό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας...
Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στηρίζεται σε ψυχολογικούς εκβιασμούς, εκφοβισμό, απειλές, ανισότητα και λεκτική βία, δεν μπορεί, παρά να δημιουργεί ανελεύθερους, δουλικούς ανθρώπους, που ποτέ δεν θα τολμήσουν να αλλάξουν την πραγματικότητα γύρω τους.

Χρόνια τώρα, έχουμε ξεγελαστεί πιστεύοντας ότι στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για να προμηθευτούν με τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους, ποτέ όμως δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι στην πραγματικότητα αυτό που κάνουμε είναι να τα θυσιάζουμε σε έναν τερατώδη μηχανισμό που "αλέθει" κάθε ευαισθησία και ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης ψυχής
Ένα σχολικό σύστημα που δεν διστάζει να καταστρέφει την έμφυτη αγάπη των παιδιών για τη γνώση, τη δημιουργικότητα, τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, προκειμένου να παρασκευάσει τον "ομογενοποιημένο" υπήκοο των παγκόσμιων εξουσιαστών, αποτελεί, χωρίς αμφιβολία τον πιο αποκρουστικό θεσμό της νοσηρής μας, μεταμοντέρνας πραγματικότητας...

Πηγή: http://imerologio.info/index.php?id=87

1 σχόλιο:

  1. Ο Αστακός στην ενεργειακή ατζέντα Ελλάδας-ΗΠΑ


    Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.

    Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.

    Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή