Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Η ΑΝΤΙσυνταγματικότητα του μηχανισμού ΔΝΤ
Η υπογραφή της Κυβέρνησης με τον μηχανισμό ΕΕ – ΔΝΤ εκχωρεί στον 2ο αρμοδιότητες του Συντάγματος.
Μία τέτοια αρμοδιότητα παραδείγματος χάριν είναι η εφαρμογή του Άρθρου 22 περί θεμάτων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθότι είναι πασιφανές ότι η Τρόικα επιβάλλει τους όρους.
Βάσει όμως της 2ης παραγράφου του Άρθρου 28 του Ελληνικού Συντάγματος:
«Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.»
Αυτό με απλά μαθηματικά ισοδυναμεί με την προϋπόθεση 180 βουλευτών για την επικύρωση τέτοιας συμφωνίας. Η Ελληνική Βουλή υπερψήφισε τα μέτρα με πλειοψηφία 172 βουλευτών, υπολειπόμενη του αριθμού που ρητώς ορίζει το Σύνταγμα.
Πέραν αυτού όμως, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η κυριαρχία της χώρας έχει απολεσθεί με τη συμφωνία που υπεγράφη με το ΔΝΤ.
σε αυτή την περίπτωση τίθεται σε ισχύ η παράγραφος 3 του άρθρου 28 που αναφέρει:
«Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας»
Ουσιαστικά όλη η βουλή θα έπρεπε να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία, όπως ορίζουν οι βασικότερες αρχές του Ελληνικού Συντάγματος.
Δεν πρόκειται λοιπόν περί ευθείας συνταγματικής αυθαιρεσίας και διαστρέβλωσης των έννομων θεσμών που αποτελούν δικλείδες ασφαλείας για την δημοκρατικότητα του πολιτεύματός μας;
Το ερώτημα ρητορικόν. Η απάντηση είναι αυτονόητη και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Ένας εξ’ αυτών, ο κος Δημήτρης Αντωνίου κατέθεσε μήνυση κατά των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ΔΝΤ. Έπραξε για αυτό που αυτεπαγγέλτως θα έπρεπε να επέμβει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.
Προσφάτως στην ίδια κίνηση είχαν προβεί 9.000 συνταξιούχοι στη Λετονία με μήνυσή τους στα Συνταγματικά Δικαστήρια. Το αποτέλεσμα είναι να κριθούν οριστικώς και αμετακλήτως τα μέτρα αντισυνταγματικά, καθιστώντας ουσιαστικά εν αχρηστία οποιαδήποτε σύμβαση με το ΔΝΤ.
Εν αναμονῇ της αποφάσεως της αγωγής του κου Αντωνίου, αν και το λογικόν και υπέρλογον κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη έχει ήδη αποφανθεί…
Πηγή: http://kassios.wordpress.com/2010/06/03/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Oταν εισαι ψοφιμι(και ΕΣΥ φταις που εγινες ψοφιμι) δε φταιει το κορακι που ερχεται να σε φαει.
ΑπάντησηΔιαγραφή