Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πόσο πάει το κιλό το φιλέτο ;;; Δείτε τι πουλάμε !

Τα πρώτα δημόσια «φιλέτα» προς πώληση

Σημαντικά «φιλέτα» του Δημοσίου θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο δράσης του τομέα αποκρατικοποιήσεων που καταρτίζει η κυβέρνηση, και το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Πρώτοι στόχοι των αποκρατικοποιήσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Reuters, θα είναι η ΔΕΠΑ, τα κρατικά λαχεία, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Προς πώληση αναμένεται να διατεθούν τα λιμάνια, οι μαρίνες, τα περιφερειακά αεροδρόμια, η ΔΕΣΠΑ και η ΛΑΕΚΟ.
«Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις» υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προαναγγέλλοντας την πρόσληψη συμβούλων μέσα στο Μάρτιο. Επίσης, μέσα στον Ιούνιο η κυβέρνηση καλείται να καταλήξει στα περιουσιακά στοιχεία που θα συμπεριλάβει προς αξιοποίηση και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ο κατάλογος θα πρέπει να ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ξεπερνά τα 270 δια. ευρώ. Συνολικά, το Δημόσιο διαθέτει περίπου 71.000 ακίνητα, το 22% των οποίων είναι καταπατημένο, ενώ μόνον το 18% μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα.
Εκτός από το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που θα ανήκει σε ξεχωριστεί εταιρία, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα τεθούν προς αξιοποίηση, θα ενταχθούν σε αυτόνομη εταιρία.

Μεταξύ άλλων, η λίστα περιλαμβάνει τα εξής περιουσιακά στοιχεία:
1. Πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, έκτασης 5.500 στρεμμάτων. Υποψήφιοι επενδυτές είναι το Κατάρ, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί ο ανάδοχος.
2. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, πρώην οχυρό ΓΕΝ, έκτασης 328 στρεμμάτων. Στο χώρο αναμένεται ότι θα δημιουργηθεί Διεθνές Πανεπιστήμιο και πάρκο, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει την πολεοδόμηση ακινήτων.
3. Νέα παραλία πόλης Θεσσαλονίκης, έκτασης 1.000 στρεμμάτων. Πάρκο αναψυχής, αναψυκτήρια, εστιατόρια, χώροι άθλησης με συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης.
4. Πρώην εργοτάξιο γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου έκτασης 270 στρεμμάτων. Εξεύρεση επενδυτή με μακροχρόνια μίσθωση, για την δημιουργία μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής, δύο ξενοδοχείων πέντε αστέρων και πολεοδόμησης κατοικίας υψηλού επιπέδου.
5. Παρόχθια έκταση ποταμού Αράχθου Άρτας έκτασης 887 στρεμμάτων. Δημιουργία πάρκου αναψυχής και οικιστικής ζώνης υψηλής προστασίας σε συνεργασία με το Δήμο Αρτας.
6. Πρασονήσι Νότιας Ρόδου 80.000 στρέμματα. Τουριστική αξιοποίηση μεγάλης έκτασης με ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, μαρίνα σκαφών και Παγκόσμιο Κέντρο wind surfing.
7. Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, πρώην Αμερικανική βάση έκτασης 738 στρεμμάτων. Δημιουργία μεγάλων τουριστικών μονάδων, ζώνη υψηλής οικιστικής ανάπτυξης και ακόμη ίδρυση του Καζίνο Κρήτης για το οποίο ήδη υπάρχει Ισραηλινό ενδιαφέρον.
8. Μίκρα Θεσσαλονίκης 600 στρέμματα. Συνεργασία με τον Δήμο για οικιστική και τουριστική αξιοποίηση της έκτασης.
9. Δήμος Λαυρεωτικής Αττικής 310 στρέμματα. Έχει ζητηθεί η έκταση από Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία για την ίδρυση θεματικού πάρκου που θα παρουσιάζει το Δωδεκάθεο του Ολύμπου και την Ελληνική Μυθολογία.
10. Δήμος Ξάνθης, πρώην Αμερικανική βάση «Φωνή της Αμερικής» 175 στρέμματα. Οικιστική και τουριστική αξιοποίηση.
11. Δήμος Αφάντου Ρόδου, 1.500 στρέμματα. Τουριστική αξιοποίηση με δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων.
12. Δήμος Αιγάλεω Αττικής 380 στρέμματα, πρώην «Μπαρουτάδικο». Αξιοποίηση ακινήτου με πάρκο αναψυχής, αναψυκτήρια και ρεστωράν.
13. Χιονοδρομικό κέντρο «Βόρρας» Νομού Πέλλας, 18.000 στρέμματα. Μακρόχρονη σύμβαση παραχώρησης με σειρά επενδύσεων.
14. Παραλία Μύρτου Κεφαλλονιάς 9.500 στρέμματα. Αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου με υψηλή περιβαλλοντική προστασία.
15. Γλυφάδα Αττικής 176 στρέμματα. Ανάπλαση παραλίας Γλυφάδας με κατασκευή αναψυκτηρίων – ρεστωράν.
16. Ζαχάρω Νομού Ηλίας 2.500 στρέμματα. Ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλίας Ζαχάρως σε συνεργασία με τον Δήμο και με συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης.
17. Καλαμαριά Θεσσαλονίκης 300 στρέμματα. Πρώην στρατόπεδο «Κόδρα» με οικιστική ανάπτυξη και πάρκο αναψυχής.
18. Αρτέμιδα (Λούτσα) Αττικής 226 στρέμματα. Μακροχρόνια διαχείριση παραλιακού ακινήτου υψηλής προστασίας.
19. Δήμος Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας. Αξιοποίηση διάσπαρτων παραλιακών εκτάσεων συνολικής έκτασης 400 στρεμμάτων.
20. Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης 40 στρέμματα. Μακροχρόνια εκχώρηση για τουριστική μονάδα.
Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει η ΚΕΔ είναι 598 νησιά στην Ελλάδα, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει την εκμίσθωσή τους σε ιδιώτες με συμβόλαια 49 ετών. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι δεν έχει αποφασίσει από ποια νησιά θα ξεκινήσει τις εκμισθώσεις.


πηγή

5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ....ΕΣΕΙΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ..ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πουλήσουμε φίλε μου… χαμένα τομάρια, σάπια… τίποτα δεν αξίζουν… μάλλον θα πληρώσουμε για να τα πετάξουμε!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??? ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ Κ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ (ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΝ ΛΕΩ) ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ Κ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ(ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σ ΑΥΤΑ(ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ))... ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ?? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ Κ ΠΑΡΚΑ?? ΜΟΝΟ ΣΠΑΤΑΛΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ(Π.Χ. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) ΠΟΥ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΔΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ?? ΕΓΩ Κ ΕΣΥ ΔΝ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΑΣΦΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ Σ ΠΟΛΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ(Π.Χ. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΟΡΡΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΤΛ) ΠΟΥ Τ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ?? ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΞΕΡΕΤΕ Κ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΤΙ. ΜΟΝΟ ΜΙΖΕΡΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ! Κ ΓΙΑ Τ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΩ) ΔΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ(ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Σ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ Κ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ) ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΡΕΜΑΛΑ". ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Κ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Τ ΑΝΕΧΤΕΙΣ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ Τ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΔΙΚΕΙ ΕΣΕΝΑ Κ ΤΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ... ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ Κ ΑΡΚΕΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ Τ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΙΧΗΡΙΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ Τ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΚΑΘΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΙΣ 16 Μαρτίου 2011 9:05 μ.μ. ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΜΕΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ??? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή