Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το κίνημα της Σαρακοστής

Από το Μαρικάκι
Αυτή η Σαρακοστή δεν θα είναι σαν τις άλλες! Αναμένεται να εξελιχθεί σε πρόβα τζενεράλε για την επιχείρηση «Διαρκής Ελευθερία από τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος» με χορηγό την κυβέρνηση, σλόγκαν «εσύ, πόσα σπυριά ρύζι έφαγες σήμερα» και διαδραστικές λειτουργίες που θα επιτρέπουν (για να μην πω «επιβάλλουν») τη συμετοχή του κοινού. Η τελευταία αναμένεται να αγγίξει επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακόμη και οι μύστες της σουβλακοκατάνυξης, αυτήν εδώ τη Σαρακοστή θα την τιμήσουν δεόντως, καθώς η ανεργία εκτινάσσεται, η ατελείωτη λιτότητα έρχεται και η ρευστότητα φεύγει, επιτάσσοντας οικονομία δυνάμεων και πόρων.
Η νηστεία πήγε να γίνει γκουρμέ τα προηγούμενα χρόνια αλλά φέτος αυτή η τάση δεν φτουράει  γιατί τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια και τα σαρακοστιανά είδη είναι τίγκα στον τρανς ...πληθωρισμό. Ως εκ τούτου ακόμα και τα νηστίσιμα με φειδώ και με σύνεση. Εκτός κι αν τα πάρεις αποπληθωρισμένα από τα σκουπίδαι της λαϊκής κι όχι απ' τον πάγκο...
Στο μεταξύ, με δεδομένα τα παραπάνω, η Σαρακοστή, ύστερα από ένα δεκάμηνο και βάλε ληστείας, αναπτύσσει δυναμική κινήματος. Το πιθανότερο είναι ότι σύντομα θα συγχρωτιστεί με το «Δεν πληρώνω», του οποίου επίσης γενναιόδωρος χορηγός είναι η κυβέρνηση.  Τώρα αν η θεωρία της υποκίνησης από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα κουμπώσει με την περίπτωση (άθεοι γαρ)... ο Πάγκαλος είναι ευφευρετικός και του έχουμε εμπιστοσύνη. Το πιθανότερο είναι να εγκαλέσει τους νηστεύοντες για κατάχρηση νηστείας με σκοπό τη βίαιη απομάκρυνση της κυβέρνησης δια του νηστικού χνώτου το οποίο μυρίζει αφόρητα ακριβώς λόγω της απότομης μετάβασης από την προτεραία κατάσταση του «μαζί τα φάγαμε» στην τωρινή, της λιτότητας για λόγους εθνικούς συμφέροντος. (Ειδικά αν την παρατεταμένη νηστεία την ερμηνεύσει, αυθαιρέτως ως συνήθως, ως απεργίας πείνας ε, εκεί σίγουρα θα πάρει παραμάζωμα τον ΣΥΡΙΖΑ).
Τα αδελφά κινήματα της νηστείας και του «δεν πληρώνω» αναμένεται ότι θα ισχυροποιηθούν περαιτέρω με την προοδευτική αύξηση της ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο, που θα συνοδευτεί από αθρόες απαλλοτριώσεις επιδομάτων ανεργίας από την τρόικα. Αν έχεις που την κεφαλήν κλίναι δεν είναι απαραίτητο και να τρως... Και ο Ολι – κουράγιο – Ρεν κάπως έτσι τη βγάζει.
Τώρα να τα ως άνω κινήματα θα φτάσει να απειλήσουν τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης... Έτσι κι αλλιώς η αχυρο - κυβέρνηση τα έφαγε τα ψωμιά της και τα παντεσπάνια της και δεν μπορεί να προχωρήσει τη ληστεία πιο γρήγορα απ’ τη νηστεία...

από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου