Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού!

Μετά την αποκάλυψη του Θεόδωρου Πάγκαλου πως οι φοιτητές που του επιτέθηκαν φραστικά στο Παρίσι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταμφιέστηκα, τους παρακολούθησα και τους αντίκρισα ξαφνικά δίπλα στο Γιώργο Βαρδινογιάννη!

Αυτοί οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ δαιμόνιοι και τετραπέρατοι, ενώ είναι και αεικίνητοι – κώλο δεν βάζουν κάτω. Την περασμένη Τετάρτη τα έκαναν μπουρδέλο στην πορεία, μετά πέταξαν στο Παρίσι για να γιουχάρουν τον Πάγκαλο το Σάββατο, και χτες το βράδυ βρέθηκαν στη Λυρική Σκηνή, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αποδοκίμασαν την Άννα Διαμαντοπούλου - καλά, η Διαμαντοπούλου το έχει συνηθίσει το κράξιμο τόσο πολύ, που, όταν την χειροκροτούν, νομίζει πως την κοροϊδεύουν.

Στη Λυρική γινόταν εκδήλωση για τα 75 χρόνια από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Σκέψου να είσαι ο Ελευθέριος Βενιζέλος και να μιλάει για σένα η Άννα Διαμαντοπούλου – είναι σαν να μιλάει για τον Όμηρο η Αννίτα Πάνια. Βέβαια, ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν θα το μάθει ποτέ αυτό -αυτά είναι τα καλά του θανάτου.
Οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ –οι οποίοι, βέβαια, θα αρνηθούν πως είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Πάγκαλος κι εγώ τους πήραμε χαμπάρι αμέσως- φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν κείμενα και έδωσαν ένα γιορτινό κλίμα, ενθουσιάζοντας το κοινό που κόντευε να κόψει φλέβες με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Η χαρά στο πρόσωπο του Γιώργου Βαρδινογιάννη είναι έκδηλη και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει κι αυτός τους φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ σε καμιά εξόρμησή τους στη Ρώμη για να γιουχάρουν όλοι παρέα τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μη νομίζετε, και οι πλούσιοι κάτι τέτοια περιμένουν για να χαρούν λίγο. Βαριούνται όλη μέρα να μετράνε τα λεφτά τους και να συζητάνε με άλλους βαρετούς πλούσιους, οπότε χαίρονται όταν βλέπουν τα νέα και ανέμελα παιδιά να κάνουν ό,τι τους γουστάρει.
Η οικονομική ελίτ του τόπου θέλει να κάνει κι αυτή την επανάστασή της. Οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν μάθει να είναι μέσα σε όλα και να έχουν τον πρώτο λόγο για τα πάντα, οπότε τώρα έχουν φρικάρει που γίνεται ένα τόσο ωραίο νταβαντούρι στην χώρα και κανείς δεν τους δίνει σημασία. Μη σας κάνει καμιά εντύπωση, αν τους δείτε κάποια στιγμή να σπάνε τις τράπεζές τους και να καίνε τις βίλες τους και τα αυτοκίνητά τους.
(Μιας και αναφέρθηκα σε πλούσιους, να το γράψω εδώ γιατί είναι κάπως αστείο: Πριν από λίγο καιρό, συνάντησα –μετά από δική του επιθυμία- έναν πολύ γνωστό Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος είναι ζάπλουτος – μιλάμε για Κροίσο, δεν ξέρει τι έχει. Αυτός ο καλός άνθρωπος, λοιπόν, μου έλεγε τα σχέδιά του για κάτι νέο που θέλει να κάνει στο χώρο των ΜΜΕ και ήθελε να μάθει την γνώμη μου. Εγώ δεν έχω ιδέα από ΜΜΕ, αλλά αυτός νόμιζε πως ξέρω τα πάντα. Τέλος πάντων, κάποια στιγμή μου λέει πως θέλει ένα από όλα αυτά τα μέσα που θα κάνει να είναι αντιστασιακό – για την ακρίβεια, είπε «θέλω αυτό το μέσο να κάνει αντίσταση στην εξουσία». Τον κοίταξα με έκπληξη και από το στόμα μου βγήκε αυθόρμητα η εξής φράση: «Συγγνώμη, ακόμα και την αντίσταση εσείς θα την κάνετε;».)
Η φωτογραφία –και η ενημέρωση για την παρέμβαση των φοιτητών στη Λυρική- είναι από το Indymedia. 

πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου