Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ρέππας: «Τζαμπατζήδες» όσοι δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια

Για δολιοφθορά έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, απευθυνόμενος σε όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η στάση αυτή θα αυξηθούν και άλλο τα κόμιστρα.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Ρέππας τόνισε πως «Οι τζαμπατζήδες υπονομεύουν και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στις εταιρίες συγκοινωνιών, συνιστά δολιοφθορά η στάση ενός τζαμπατζή. Αυτή τη στάση είτε θα αυξηθούν τα ελλείμματα και θα πρέπει να τα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες ή θα αυξηθεί και άλλο το κόμιστρο».
Παράλληλα, χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά το να μην πληρώνει κάποιος το εισιτήριο ή τα διόδια και προανήγγειλε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. «Όταν κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά είναι σα να λέει, δεν πληρώνω εγώ ώστε για μένα να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας» κατέληξε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», εκτίμησε ότι παραπέμπει σε Ντάριο Φο και «σε αριστερές υποτίθεται κινήσεις της δεκαετίας του 1970» που «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Υποστήριξε ότι «είναι διαφορετικό το "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", από το να είμαι συνειδητά κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση τζαμπατζής», κάτι που πληρώνει σε πολλαπλάσια ο ελληνικός λαός».
Π΄ροσθεσε ότι αυτό το κίνημα των «τζαμπατζήδων» επ’ ουδενί θα πρέπει να το συγχωρήσουμε και «δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με κινήσεις του "δεν πληρώνω" που συνειδητά πλέον επιβαρύνουν και τον κρατικό προϋπολογισμό και τείνουν στην αύξηση του ίδιου του εισιτηρίου».
Σχετικά με τις αυξήσεις στα εισιτήρια, σημείωσε ότι δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να πληρώνει την επιδότηση ενός εισιτηρίου που ούτως ή άλλως είναι χαμηλό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

4 σχόλια:

  1. Ο ΡΕΠΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠ'ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ;
    ΤΙΣ ΒΟΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ;ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;
    ΤΙΣ ΒΟΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ;
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ;
    ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πες ρε φιλε με τους μαλακες που μπλεξαμε.
    και μια ακομα ερωτηση, φιλε Πεταλωτη και Ρεππα εχεις παει ποτε απο το δρομο αυτο που μας ζητανε διοδια να δεις σε τι δρομο μας αναγκαζεται να κυκλοφορουμε??? Και κατι αλλο για ΠΙΟ λογο πληρωνω τελη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ????? για να κυκλοφορω ετσι δεν ειναι? γιατι πληρωνω διοδια???? ε? για πειτε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγα χτες από Θεσσαλονίκη Αθήνα με ΚΤΕΛ και διαπίστωσα πως το εισητήριο έγινα από 55 € (60 € αρχες Δεκέμβρη) σε 65 € (από 1η Ιανουαρίου). Πήγαινα στην κηδεία μιας αγαπημένης μου φίλης και είμαικαι άνεργος τους τελευταίους 8 μήνες. Ήταν τα λεφτά που είχα για Super Marker και φαγητό για το μήνα Φεβρουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα θα κανει το λαμογιο ο Ρεππας να εξηγησει στον ελληνικο λαο πως δικαιολογουνται 22 εκατομμυρια Ευρω για δημιουργια τριων ιστοσελιδων του υπουργειου μεταφορων καθως και να προετοιμαζει την υπερασπιση του στον Αρειο Παγο περι εσχατης προδοσιας και οχι να κανει φροντιστηριο καλης συμπεριφορας στους πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή