Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι «αδιάφθοροι» και τα διεφθαρμένα κοπρόσκυλα

Του Δημήτρη Μυ
«Είναι αντικοινωνική (η συμπεριφορά τους) και συνιστά δολιοφθορά καθώς υπονομεύουν τόσο τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών όσο και τις θέσεις των εργαζομένων» χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, όσους δεν πληρώνουν διόδια ή αρνούνται να ακυρώσουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Τα συνηθίζουν οι...Καίσαρες (και δεν αναφερόμαστε προσωπικά στον Δημήτρη Ρέππα) τα μεγάλα λόγια...

Ξεχνούν (οι Καίσαρες) όμως, ότι αν ισχύσει για τις «συζύγους τους» πως « όχι μόνο πρέπει να είναι τίμιες αλλά και να φαίνονται», η φράση αφορά και τους ίδιους στο πολλαπλάσιο. Ας δούμε λοιπόν τους αδιάφθορους, οι οποίοι μιλούν για διεφθαρμένα κοπρόσκυλα και δολιοφθορείς.
Πρόκειται για αυτούς τους αδιάφθορους που με την πολιτική τους τα τελευταία 30 χρόνια κατάφεραν:
  • να μην υπάρχει σύμβαση του δημοσίου, έργο μικρό ή μεγάλο, πίσω από το οποίο να μην κρύβεται μίζα.
  • Να είναι πασίγνωστο ότι τα κόμματά τους τα «πήραν»
  • να αρνούνται ακόμη και σήμερα να ελέγξουν τα κομματικά τους ταμεία
  • να αρνούνται έναν ουσιαστικό έλεγχο-διασταύρωση των περιουσιακών τους στοιχείων
  • να εφευρίσκουν διαδικασίες προκειμένου να μην ελέγχονται και να μην τιμωρούνται
  • να καλύπτονται πίσω από την ασυλία τους ακόμη και για τροχαίες ή πολεοδομικές παραβάσεις
  • να γνωρίζουν δίπλα και ανάμεσά τους συναδέλφους τους οι οποίοι από το πουθενά έγιναν ζάμπλουτοι, εξασφαλίζοντας κομπόδεμα για δυο- τρεις γενιές και απλώς να προσπαθούν να τους...μοιάσουν
  • μοίρασαν με το αζημίωτο δουλειές σε όσους έσπρωξαν κάτω από το τραπέζι το κάτι τις
  • γέμισαν τον τόπο διόδια για ανύπαρκτους δρόμους ή για δρόμους- καρμανιόλες
  • όπου έφτιαξαν κανένα δρόμο της προκοπής, αυτός στοίχισε επτά φορές παραπάνω απ ότι ένας αντίστοιχος στη Γερμανία ή την Πορτογαλία.
Αυτοί οι Καίσαρες, μ αυτή την πολιτική πρακτική οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εποπτεία (για τις επόμενες δυο-τρεις δεκαετίες) του ΔΝΤ. Αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν (αν όχι να εξαφανιστούν από προσώπου γης) να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά του (πολιτικού) περιβάλλοντός τους, κάνουν εξεταστικές επιτροπές για τα μάτια του κόσμου και συγκαλύπτουν εγκλήματα δια της παραγραφής.
Ταυτόχρονα, οι πλέον θρασείς εξ αυτών κατηγορούν τους εργαζόμενους ως κοπρόσκυλα τα οποία μάλιστα διέφθειραν τους αγνούς- παρθένους και αμόλυντους πολιτικούς. Ταυτόχρονα με τις ύβρεις, οι Καίσαρες οργάνωναν και υλοποιούσαν την επιδρομή:
  • τίναξαν στον αέρα τις εργασιακές σχέσεις
  • έκοψαν μισθούς
  • έκοψαν συντάξεις (πείνας)
  • φορολογούν με τους έμμεσους φόρους τα ρέστα των πολλών και παρακολουθούν με δέος τα δισεκατομμύρια των λίγων που αναπαύονται στην Ελβετία
  • τίναξαν την ανεργία στα ύψη
  • ξεπουλούν σε τιμή ευκαιρίας δημόσιες επιχειρήσεις
  • ιδιωτικοποιούν το σύστημα υγείας και το εκπαιδευτικό σύστημα, εξασφαλίζοντας ότι όποιος δεν έχει μία, ούτε να εκπαιδευτεί θα είναι σε θέση ούτε να πεθάνει με αξιοπρέπεια...
Θα συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια ή εισιτήρια, ίσως και να είναι αντικοινωνικοί τύποι ή δολιοφθορείς, αν και οι περισσότεροι απ αυτούς είναι μάλλον στεγνοί, άφραγκοι. (Σημείωση, προς τους Καίσαρες. Αλήθεια, υπάρχουν άφραγκοι, άνθρωποι οι οποίοι με την πολιτικοί σας, δεν έχουν όχι να πληρώσουν εισιτήριο, αλλά ούτε να φάνε. Το φαντάζεστε κύριοι;) Να συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι οι άφραγκοι ενδεχομένως να αναπτύσσουν και αντικοινωνικές συμπεριφορές και να είναι ένοχοι δολιοφθοράς μια που δεν πληρώνουν διόδια. Ομως, αν αυτοί είναι ένοχοι, εσείς κύριοι,  τι είστε;

από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

2 σχόλια:

  1. Τζαμπατζήδες και κοινωνικά ανάλγητοι είναι αυτοί που με τις πράξεις τους έχουν κάνει κάποιο ή όλα από τα παρακάτω:
    - Πήραν μίζα από προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Σημειώνεται ότι η μίζα δεν πληρώνεται από την τσέπη του προμηθευτή (ή αντιπρόσωπου), αλλά από την δική μας, αφού "ενσωματώνεται" στην συμβατική τιμή.

    - Δημιούργησαν καθεστώς υποχρεωτικής "μιζοδοσίας" στις προμήθειες του Δημοσίου, καταστρατηγώντας τα Προεδρικά Διατάγματα περί προμηθειών των Δομοσίων οργανισμών και υπηρεσιών.

    - Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην γνωρίζατε κυριε Ρέππα, ότι κατά τα τα χρονικά διαστήματα που διατελέσατε Υπουργός και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, συνάδελφοί σας υπουργοί έτρωγαν με χρυσές μασέλες. Επιγραμματικά αναφέρω:
    + Προμήθεια αυτοκινουμένων Πυροβόλων Μ109Α5 (τα αγοράσατε με τριπλάσια τιμή από την κανονική).
    + Προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος TOR-M1 από την ΑΝΤΕΥ (Ρωσία).
    + Λαθρεμπόριο οπλικών συστημάτων με Ελληνικά Πιστοποιητικά Τελικού Χρήστη με Έλληνα ενδιάμεσο, αντιπρόσωπο των Ρωσικών οπλικών συστημάτων. Ο Ρώσος ομόλογός του βρέθηκε με μιά ενιάρα στο μέτωπο και στην Ελλάδα δεν άνοιξε μύτη.
    + Προμήθεια ZUBR.
    + Προμήθεια Αυτοκινουμένων Πυροβόλων 155mm ΖUZANA από την Σλοβακική KERAMETAL (ως αντιστάθμισμα των S-300 στην Κύπρο). Μήπως ο συνάδελφός σας Υπουργός Εθνικής Άμυνας τα αγόρασε σε τριπλάσια τιμή από την κανονική?
    + Ολυμπιακοί Αγώνες: Σχεδόν όλα τα έργα δώθηκαν με απευθείας ανάθεση. Πόσο κόστισαν οι Αγώνες κύριε Ρέππα? Πόσο κοόστισαν σε άλλες χώρες πριν και μετά από την Αθήνα και πόσο πληρώσαμε εμείς?
    + Και άλλα πάρα-πάρα πολλά...

    Την παραβατική συμπεριφορά και κοινωνική αναλγησία των συναδέλφων σας κύριε Ρέππα την γνωρίζατε. Δεν την καταγγείλατε όμως. Για τον λόγο αυτό είστε το ίδιο ένοχος με τους διαπράξαντες τα αδικήματα κύριε Ρέππα και βέβαια ο Τζαμπατζής είσθε εσείς και όχι εμείς που αρνούμαστε να μας ξαναληστέψετε με τα διόδια. Δεν πληρώνουμε διόδια γιατί μπορούμε να αντιδράσουμε.

    Θα δικαιούσθαι να μιλάτε για τζαμπατζήδες όταν:
    - Καταγγείλετε από το βήμα της Βουλής και μηνύσετε τους συναδέλφους σας που τα "φάγανε".
    - Ανοίξετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς (εσείς και οι υπόλοιποι 299).
    - Μειώσετε τις βουλευτικές σας αποζημειώσεις κατά 50%.
    - Σταματήσετε δια νόμου να παίρνεται "επιδόματα" σε κάθε επιτροπή που συμμετέχετε (ούτως ή αλλως αναποτελεσματικές είναι).
    - Δημοσιοποιήσετε το "πόθεν έσχες" σας (εσείς και οι υπόλοιποι 299) και δικαιολογήσετε με ακρίβεια και σαφήνεια τυχόν περίεργα ποσά.

    Αν βέβαια κατορθώσετε να κάνετε όλα τα παραπάνω, τότε είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα είσθε σε θέση να κατασκευάσετε και οδικά δίκτυα για την καστασκευή και συντήρηση των οποίων δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε την μάνα μας, τον πατέρα μας και τα παιδιά μας...

    Όταν γίνουν όλα αυτά, τότε ελάτε να μιλήσουμε για τζαμπατζήδες και κοοινωνικά ανάλγητους.

    Κακή σας ημέρα!






    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα χει πλακα να ξαναβγει ο καισαρας βουλευτης.εεεεε τοτε καλα να παθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή