Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Ξύπνησε... κι η ΓΣΕΕ! Προκηρύσσει 24ωρη απεργία... σε έναν μήνα.

Διάλειμμα από τον κομματικό λήθαργο της ηγεσίας της είπε να κάνει η ΓΣΕΕ, που κήρυξε 24ωρη γενική απεργία... τον άλλο μήνα και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου.
Σε μια επιεικώς κωμικοτραγική προσπάθεια να τηρήσει τα προσχήματα της υπόστασής της, η ΓΣΣΕ που τήρησε την πιο παθητική στάση της νεότερης ιστορίας της, απέναντι στις πιο ραγδαίες και ισοπεδωτικές αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, εξέδωσε και... ανακοίνωση για να μας πει, με λίγα λόγια, ότι... δεν φταίει η κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει, αλλά οι "εκβιαστές" Ευρωπαίοι.
Σ` αυτήν κάνει λόγο για "εκβιαστικές και αντεργατικές απαιτήσεις της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών που αποδέχεται και εφαρμόζει η κυβέρνηση" και προαναγγέλλει ένταση της προσπάθειας και του αγώνα συντονισμού της δράσης και των κινητοποιήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο "για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών των Ευρωπαίων ηγετών".
"Πρώτιστο πανευρωπαϊκό αίτημα παραμένει η απαίτηση για ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής περικοπής των εργασιακών δικαιωμάτων, με την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής τόνωσης των μισθών των συντάξεων και της πραγματικής οικονομίας", λέει η ΓΣΕΕ στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει πως "τα σοβαρά αυτά ζητήματα οδηγούν στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ την ημέρα της απεργίας στο Πεδίον Άρεως.
Όπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απεργούν και διεκδικούν:
 • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
 • Την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.
 • Την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
 • Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση.
 • Να μην προωθηθούν πολιτικές περικοπών και ανατροπών των επικουρικών συντάξεων και των ΒΑΕ.
 • Να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ, τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.
Με λίγα λόγια, η ΓΣΕΕ... έχει χάσει το τρένο και μαλώνει τις ράγες!

2 σχόλια:

 1. τον αλλο μηνα εχει φυγει το τρενο παιδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι ρε γσεε , βάλε υπενθύμιση μη το ξεχάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή