Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. (Η ΜΕΘΟΔΟΣ DIY)

Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα αίτημα από τράπεζα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να απαντήσεις ορθά, και ζητώντας να σου παραθέσουν τρία βασικά πράγματα:

1.Λογιστική ανάλυση και τεκμηρίωση του χρέους

2.Επιβεβαίωση της απαίτησης εναντίον σου, με μαρτυρία ή τουλάχιστον μια υπογραφή.

3.Ένα αντίγραφο του συμβολαίου που «δένει» τα δύο μέρη.

Επίσης πρέπει να γράψεις ότι αποδέχεσαι να καταβάλεις κάθε οικονομική υποχρέωση που ίσως νομότυπα (το νομότυπα είναι σημαντικό) απορρέει όταν παραλάβεις αυτά τα τρία κείμενα.

Δεν μπορούν να επικυρώσουν το χρέος καθώς δεν ζημιώθηκαν ποτέ.

Δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν κάποια απαίτηση εναντίον σου, ως άνθρωπο με αίμα και σάρκα και ζωντανή ψυχή, αλλά στην νομική σου ΕΠΩΝΥΜΗ υπόσταση.

Δεν μπορούν να αντιγράψουν το συμβόλαιο καθώς δεν υπάρχει νομότυπη δέσμευση σου.

Αυτό που έχουν είναι μια μονομερής και ανεκτέλεστη σύμβαση.

Αυτό που αναφέρουν ως «το συμβόλαιο σας με εμάς» δεν είναι έγκυρο ούτε διμερές, αφού κανένα από τα 4 στοιχεία που ορίζουν ένα νομότυπο συμβόλαιο δεν έχουν τηρηθεί. Συγκεκριμένα:

1.Πλήρης ανάλυση: Δεν σε είχαν ενημερώσει ότι θα δημιουργήσουν το κεφάλαιο με χρήση της υπογραφής σου.

2.Το ισάξιο των αποζημιώσεων. Αυτοί δεν έβαλαν τίποτα από την τσέπη τους, οπότε δεν έχουν και τίποτα που να χάνουν.

3.Νομότυποι όροι και συνθήκες: δεν υπάρχουν γιατί ευθέως σε εξαπατούν

4.Υπογραφές και από τα δύο έμψυχα και ζώντα όντα: οι εταιρίες δεν έχουν ψυχή άρα δεν έχουν και δικαιώματα.

Οι πιστώσεις και τα δάνεια είναι win-win για αυτούς και lose-lose για όλους τους άλλους. Είναι το πιο παράλογο παιχνίδι στις πλάτες του πλανήτη.

Πρέπει να τα κατανοήσεις και να βεβαιωθείς ότι αυτά είναι αλήθεια. Αν δεν το κάνεις τότε θα σε νικήσουν γιατί θα σκαρφιστούν κάθε δυνατό κόλπο.

Το οπλοστάσιο σου είναι αρκετό, μείνε πιστός σε αυτό.

Βεβαιώσου ότι κάθε γράμμα που στέλνεις ξεκάθαρα αναφέρει το «χωρίς προκατάληψη» που σημαίνει ότι σέβεσαι όλα τα δικαιώματα που παρέχονται από το Νόμο και δεν θα υποκύψεις σε καμία αίτηση και συμβόλαιο αν δεν αποδειχθεί ότι είναι νομότυπο βάσει των 4 παραπάνω όρων.

Οι συνθήκες 1 και 2 ποτέ δεν θα πραγματοποιηθούν. Δεν είχαν ουδέποτε τα χρήματα για να σου τα δανείσουν, τα χρήματα τους τα έδωσες εσύ όταν υπόγραψες για το δάνειο.Τι γίνεται με τον Τειρεσία?

Θεωρητικά αφού δεν έχεις κάποιο αναγνωρισμένο χρέος που δεν καταβάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα. (θεωρητικά)Αν τελικά καταλήξεις σε δικαστήριο?

Το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσουν είναι το όνομα σου είτε άμεσα είτε μέσω επαλήθευσης:

«είναι το όνομα σου (πχ) Δημήτρης Δημητρίου?»

Η σωστή απάντηση είναι:

«αν σας πω το όνομα μου θα δεσμεύομαι από συμβόλαιο μαζί σας?»

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε θα πεις:«Είμαι ένας άνθρωπος με σάρκα και αίμα και ζωντανή ψυχή και συνήθως αποκαλούμαι ως Δημήτρης» (όπου αντί για Δημήτρης θα βάλεις το δικό σου όνομα)Αν συνεχίσουν να σε αποκαλούν με το ονοματεπώνυμο σου (πχ κος Δημητρίου) δεν θα απαντάς, ως αν δεν το ξέρεις ότι απευθύνονται σε εσένα. Όταν θα γίνει σαφές ότι απευθύνονται σε εσένα να απαντάς

«συγνώμη δεν κατάλαβα ότι απευθύνεστε σε εμένα. Κοινώς αποκαλούμαι ως Δημήτρης»

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε θα πεις :«Αν λέγοντας σας το όνομα μου δεσμεύομαι από συμβόλαιο τότε θα πρέπει να μου φανερώσετε με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια τους νόμιμους όρους και συνθήκες, και τότε θα πρέπει και οι δύο να υπογράψουμε. Είναι έτσι ή δεν είναι?»

Το πιθανότερο είναι ασχέτως της απάντηση τους, να αρχίσουν πολύ σοβαρά να σκέφτονται να αποσύρουν την υπόθεση.

Αν σε απειλήσουν ότι δεν σέβεσαι ή περιφρονείς το δικαστήριο, τότε ρώτησε τους:

«αυτό είναι αστικό ή ποινικό αδίκημα?»

Μην πεις τίποτα άλλο αν δεν λάβεις απάντηση.

Αν η απάντηση είναι «ποινικό» τότε η δική σου απάντηση θα είναι:«Ποιος το αιτείται αυτό, ποιο είναι το έγκλημα, και ποιος είναι αυτός που έπαθε ζημιά από αυτό?»

Αν η απάντηση είναι ότι το αίτημα το κάνει το Δικαστήριο τότε θα πεις:«το δικαστήριο δεν είναι άνθρωπος και μόνο άνθρωποι με ζωντανή ψυχή μπορούν να κάνουν ένα αίτημα»

Αν η απάντηση είναι «αστικό» τότε η δική σου απάντηση θα είναι:«παρακαλώ μιλήστε μου για το συμβόλαιο, θα μου παραθέσετε πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους, το περιεχόμενο και υπογραφές από ανθρώπους με ζωντανή ψυχή που κάνουν την αίτηση?»

Να ξέρεις ότι στα δικαστήρια μισούν αυτούς που δεν αντιπροσωπεύονται ή υπερασπίζονται από κάποιον επαγγελματία νομικό. Θα πεισματώσουν. Αλλά μη μασάς. Δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Ωστόσο είναι μεγαλοκαρχαρίες και θα τα δοκιμάσουν όλα μέχρι να κάνεις κάποιο λάθος. Οπότε να προσέχεις και να μην επαναπαυθείς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου