Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Πράσινο φως από το ΣτΕ για ΧΥΤΑ στην Κερατέα, λόγω "δημοσίου συμφέροντος"

Απέρριψε την αίτηση του τοπικού Δήμου
Υπέρ της συνέχισης των έργων για την κατασκευή της «ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων» στη θέση Βραγόνι στην Κερατέα τάχθηκε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή του. Το έργο αναπτύσσεται μέσα σε έκταση 154 στρεμμάτων.

Το ΣτΕ, με την απόφασή του, απέρριψε την αίτηση του Δήμου Κερατέας, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί υπουργική απόφαση, με την οποία παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην περιοχή.

Στην αίτησή του ο Δήμος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και ότι η εφαρμογή της θα προκαλέσει βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας, αλλά και βλάβη στην υγεία των κατοίκων της.

Ωστόσο, το ΣτΕ δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς του Δήμου και έκρινε για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, ότι τα έργα πρέπε να συνεχιστούν.

από το πρώτο θέμα

1 σχόλιο:

  1. Η φωτό που παρουσιάζεται είναι μία όμορφη ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων) σαν και αυτές που λειτουργούσαν/ούν πολλά χρόνια τώρα σε όλη την Αττική αλλά και την Ελλάδα φέρνοντας μέσω της τροφικής αλυσίδας (γάλα, αυγά ελιές, λάδι, κτλ) όλες τισ διοξίνες στο πιάτο μας.... Έλεος ο λαικισμός πρέπει να έχει ένα τέλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή