Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Προς παραγραφή τα αδικήματα υπουργών για το Βατοπαίδι

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
Η Ολομέλεια κατά τη συζητήση της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι

Προς παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου γέρνει η πλάστιγγα του Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ανώτατη εισαγγελική πηγή, η υπόθεση θα κριθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο μετά την αντίρρηση για την λήψη του φακέλου από τη Βουλή, που εξέφρασε ο ανακριτής της υπόθεσης κ. Γ. Γιαννακόπουλος.
Οπως προβλέπει ο ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών η απόφαση της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης μπορεί να κριθεί κατ΄αρχήν από τον ανακριτή για θέματα παραγραφής. Φαίνεται, λοιπόν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ασκώντας αυτό το δικαίωμα ήγειρε αντιρρήσεις για το ότι διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη ο φάκελος για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και παραπέμφθηκαν τρεις πρώην υπουργοί, οι κ.κ. Ευ. Μπασιάκος, Π. Δούκας και Αλ. Κοντός, για παραγεγραμμένα αδικήματα.
Το θέμα -αν τελικά κριθούν ως παραγεγραμμένα τα αδικήματα των πρώην υπουργών- θα τεθεί ασφαλώς και για τους συμμετόχους και ιδιαίτερα θα κριθεί αν ο σχετικός φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού ή πρέπει να κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου το αν παραπεμφθούν ή όχι και οι συμμέτοχοι...

από το ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Οι αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί δεν έχουν παραγραφεί,σχεδόν 70 χρόνια μετά.
    Τα οικονομικά εγκλήματα γιατί να παραγράφονται μετά την πάροδο λίγων ετών????
    Αν περάσουν 10 χρόνια παύουν να είναι αδικήματα ή επειδή δεν χύθηκε αίμα δεν ανήκουν στην κατηγορία των εγκλημάτων???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή