Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Γεμίσαμε μετανάστες...

Ας υποθέσουμε...
Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε από τον εαυτό μας να είναι ηθικός.
Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να είναι δίκαιος, να είναι ευφυής, να είναι ψυχικά υγιής και πνευματικά  διαυγής...
Ας πάρουμε λοιπόν όλες αυτές τις υποθέσεις, και ας τις συγκεντρώσουμε σε ένα ζήτημά που αναλώνει  την καθημερινότητά ορισμένων: Η παράνομη προσέλευση μεταναστών. 
Κατηγορούνται για παράνομα κέρδη, για το  κλείσιμο τοπικών επιχειρήσεων, για νοθεία της  καθαρής τοπικής φυλής και για εγκληματικότητα.  Όλα αυτά ακούγονται αρκετά σοβαρά, και ένας  άνθρωπος με κλειστή αντίληψή χρίζει το μετανάστη  αποδιοπομπαίο τράγο χωρίς δεύτερή σκέψη.                                                                                                         

 Ας σκεφτούμε όμως: οι μετανάστες, δεν επιλέγουν τυχαίους προορισμούς, ειδικά με τα μέτρα  ασφαλείας των περισσοτέρων χωρών στον πλανήτη.  Κατά συνέπεια επιλέγουν χώρες με χαμηλά ή  καθόλου μέτρα ασφαλείας. Οπότε μεταναστεύουν σε  αυτές παράνομα.
Η μη νομιμοποίησή τους, είναι το αρχικό πρόβλημα, πρόβλημά που στέκεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια  μετέπειτα νομίμων πράξεων τους. Είναι αδύνατο γι'  αυτούς να βρουν νόμιμη εργασία, πράγμα που τους  αναγκάζει σε παράνομη εργασία, με χαμηλότερο  μεροκάματο, χωρίς εισφορές στα κρατικά ταμεία.  Έτσι το κράτος πέρα από το να κλέβει τον  εργαζόμενο με το να μην του επιτρέπει νόμιμη  εργασία και ασφάλιση( υποχρεώνοντας τον σε  παρανομία δηλαδή, κλέβει και τον εαυτό του, γιατί  έχει περισσοτέρους παράνομους και λιγότερα  χρήματα στα ασφαλιστικά του ταμεία!

Επίσης, το κράτος παίρνει απίστευτα λεφτά από τους μετανάστες, μόνο και μόνο για αίτηση για άδεια παραμονής (300-800 ευρώ στο σύνολο), αίτηση που πολλές φορές απορρίπτεται, "χάνεται", και ο μετανάστης γίνεται αιώνιος σκλάβος του κράτους, μόνο και μόνο για να γίνει νόμιμος...για λίγο ακόμη καιρό. Το κράτος , θέλει στην ουσία μετανάστες, για να τους παίρνει τον καθημερινό μόχθο εκβιαστικά, μέσω αυτού του κοντόφθαλμου τρόπου που τους διαχειρίζεται...

 Έχεις προσέξει όμως τι προϊόντα και υπηρεσίες εμπορεύονται οι μετανάστες;    Λουλούδια, μικροαντικείμενα, απομιμήσεις από γυναικείες τσάντες ( εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ), ομπρέλες, σημαίες στις ‘εθνικές εορτές’( καλή φάση), πλύσιμο τζαμιών καταστημάτων και οχημάτων, οικοδομικές εργασίες, χωράφια, κήποι, οικιακοί βοηθοί...  Ότι μπορέσουν για να τα βγάλουν πέρα όπως όλοι.
Για σκέψου όμως: στις περισσότερες από αυτές τις δουλείες, πάνε σχεδόν αποκλειστικά μετανάστες...                                                                   

  Οι άλλοι δεν καταδέχονται, και προτιμούν να είναι  χλιδάνεργοι! Έτσι οι θέσεις εργασίας που χάνονται  είναι ελάχιστες... Όσο άφορά το παράνομο εμπόριο,  τα μικροαντικείμενα που εμπορεύονται, δεν είναι  ανταγωνιστικά προϊόντα που να κάνουν την αγορά  να κορεστεί λόγω υπερπροσφοράς ( οι μόδιστροι που  πουλάνε 2.000€ μια τσάντα ,ας φαλιρίσουν, μακάρι!)  Όσο άφορά την επαρχία, δεν είναι λίγες οι  περιπτώσεις που δουλεύουν ανασφάλιστοι 14 ώρες  τη μέρα στα χωράφια για 15€ αδιαμαρτύρητα...                                                                                                                                      
Ποιός τους προσλαμβάνει όμως; Οι τοπικοί γαιοκτήμονες και επιχειρηματίες. Οι ντόπιοι καταναλώνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προέρχονται από μετανάστες. Επίσης καταναλώνουν εισαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Συνεπώς, οι ντόπιοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν τους μετανάστες και όσα προσφέρουν, (ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν) συντηρώντας τους εφόσον δεν τους μποϊκοτάρουν. Έτσι βλέπουμε ότι δεν ευθύνονται για την ανεργία ή το κλείσιμο καταστημάτων.

  Ας πάμε στο θέμα της καθαρής φυλής που " ρυπαίνουν" οι μετανάστες.
Μέτα από την κάθοδο των Δωριαίων βορειοδυτικά των  τωρινών συνόρων( πως τη λένε τώρα αυτή τη χώρα;),  και την εγκατάστασή τους στην πελλοπόνησο, τους  περσικούς πολέμους, τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την  τουρκική, την ιταλική και τη γερμανική κατοχή, την  τηλεόραση, την παγκοσμιοποίηση, το internet και το  star system, πόσοι δηλώνουν καθαροί ανεπηρέαστοι  100 % Έλληνες; Όσοι είναι τόσο  Έλληνες πια, άπλα να μην κάνουν παιδιά με μετανάστες, και η φυλή τους θα μείνει καθαρή... (μπορούν όμως να υιοθετήσουν χωρίς να  ‘‘μολύνουν’’ τη ‘φυλή τους’).
Αν δηλαδή κάποιος θέλει να κάνει παιδιά με μετανάστη, είναι  λίγο δύσκολο να του το απαγορεύσεις... Οπότε πόσο  δικαίωμα έχεις σε μια ‘καθαρή φυλή’; Υπολογίζοντας  τα εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, στον  Καναδά, στην Αυστραλία, τις Η.Π.Α. , μάλλον  κανένα.

Μετά όμως τίθεται και το ζήτημα της εγκληματικότητας οπού τα πράγματά φαίνονται πολύ  πιο σοβαρά... Υποβαθμισμένες περιοχές με χαμηλό  ενοίκιο, μέσα από την ξενοφοβική οπτική γωνία της κοινωνίας, υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο με την  έλευση των μεταναστών, που εγκαθίστανται μόνιμα, και αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το να βρουν όλοι  τους δουλειά είναι κάτι μάλλον απίθανο, και ας  αλλάζουν 6 μέσα μαζικής μεταφοράς για να  εργαστούν. Αρκετοί από αυτούς καταλήγουν στην  παρανομία (κλοπές,πορνεία και εμπόριο ναρκωτικών ως επί το πλείστον).
Εδώ έχουμε και το μεγάλο ‘επιχείρημα’ των ξενοφοβικών:  οι μετανάστες ευθύνονται για την εγκληματικότητα και την παρακμή της κοινωνίας εν γένει. Και είναι αληθές οτι οι μετανάστες έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματιών κατ’ αναλογία πληθυσμού εν σχέσει με τους ντόπιους. Πράγμα επόμενο, όταν πρακτικά το κράτος και η κοινωνία τους απαγορεύουν τη νόμιμη εργασία με το να μη τους νομιμοποιούν και να μη τους δέχονται στην αγορά εργασίας.
Αλήθεια σκέφτηκε κανείς να προσμετρήσει στους εγκληματίες αυτούς που φοροδιαφεύγουν, κλέβοντας έτσι τον κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά;
Αυτούς που χτυπάνε τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους σκορπίζοντας ενδοοικογενειακή τρομοκρατία; Αυτούς που οδηγούν παντελώς ασυνείδητα και παρκάρουν όπου βρουν, σκοτώνοντας χίλιους τριακόσιους ανθρώπους (1.300) το χρόνο στο δρόμο; Αυτούς που χτίζουν σε καμμένα δάση καταστρέφοντας τη φύση; Αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα ίδια με αυτά που συνήθως διαπράττουν μετανάστες; Μάλλον για κάποιους, η εγκληματικότητα
(όπως και όλα τους τα προβλήματα) ξεκίνησε με τη μετανάστευση. Μόνο που τελικά κάποιοι έχουν γενικότερα πρόβλημα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη των μεταναστών... Η ξενοφοβία, όπως όλες οι φοβίες, τυφλώνει.
Από κοινού εγκληματούμε δεκαετίες τώρα, επανεκλέγοντας τους ίδιους εγκληματίες πολιτικούς, για ένα διορισμό, για μια νομιμοποίηση του παράνομου εξοχικού,
γιατί ''εμάς η οικογένειά μας ψηφίζει Μαυρογυαλούρο''...

  Είμαστε περισσότερο εγκληματίες από τους μετανάστες, σε ποσοστό επί τοις εκατό, και κατ' απόλυτη τιμή. Δεν είμαστε τόσο απελπισμένοι όσο οι μετανάστες, κι όμως, εγκληματούμε περισσότερο και πιο εύκολα από αυτούς...Ορισμένοι, μεταθέτουν τις ευθύνες που έχουμε ο καθένας για τα προβλήματά μας ως συνολο, στους μετανάστες. Δε βλέπουν οτι τους απασχολεί όχι το χρώμα του δέρματος, αλλά το χρώμα του χρήματος. Γιατί όταν ένας πλούσιος Σαουδάραβας, ένας Κινέζος μας υπουργός ή ένας αφρικανικής καταγωγής πρόεδρος κράτους επισκέπτονται, δε λέμε ''να πάει πίσω στη χώρα του'', αλλά τους υποδεχόμαστε με τιμές.Κανείς δεν έδιωξε τους τουρίστες ή τους ξένους επενδυτές, και αν οι μετανάστες ήταν και αυτοί πλούσιοι, μονάχα όσοι ζουν σε προϊστορικές εποχές, (ακριβώς όπως και τώρα) άδικα, ανήθικα, άρρωστα και με θολό μυαλό, θα επιδιώξουν και πάλι το διωγμό των μεταναστών.

 Δώσε τέλος στην ξενοφοβία μέσα σου, ύστερα γίνε η αρχή του τέλους για την ξενοφοβία γύρω σου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (10/4) 15 φασίστες που φορούσαν μπλούζες Hellas επιτέθηκαν στους έγχρωμους μικροπωλητές στο Μοναστηράκι. Οι μικροπωλητές συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να αμυνθούν αλλά με τη βοήθεια των ζητάδων οι φασίστες συνέχισαν ανενόχλητοι τη δουλεία τους....
Καμαρώστε τον πολιτισμό των "Ελλήνων". Εγώ δεν άντεξα να το δω όλο.

Ακολουθεί άρθρο από τη σελίδα active propaganda

«Παραεμπόριο» και μετανάστες: Ρατσιστικά ψέματα σε συνθήκες κρίσης Τ ον Απρίλιο ήταν οι καμουφλαρισμένοι φασίστες του "Παραεμπόριο STOP" με πογκρόμ εναντίον αφρικανών μικροπωλητών στην Ερμού. Πριν από λίγες μέρες, Χρυσαυγίτες και συνοδοιπόροι «Αγιοπαντελεημονιώτες» έκαναν επιδρομή εκδίωξης μικροπωλητών από το παζάρι που στήνεται εδώ και χρόνια στον Άγιο Νικόλαο. Όλα γίνονται στο όνομα της πάταξης του παραεμπορίου που στοιχίζει –λέει– δισεκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη στο κράτος και απειλεί με εξαφάνιση τους έλληνες εμπόρους, ενώ απειλεί την ασφάλεια των καταναλωτών από προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας. Την ίδια στιγμή το ΛΑΟΣ κάνει επερωτήσεις στη Βουλή, εγκαλώντας το κράτος για ανοχή στο παραεμπόριο. Ο γνωστός απεργο-φάγος Μίχαλος του ΕΒΕΑ ζητεί με επιστολή του να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση των περιοχών του κέντρου, όπου ανθεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα. Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και Δημοτικοί Αστυνομικοί κυνηγούν, συλλαμβάνουν, τρομοκρατούν μετανάστες και κατάσχουν τα εμπορεύματά τους. Και τέλος το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» σπεύδει να ανακοινώσει νέα μέτρα για την πάταξη της «εγκληματικότητας», με πρώτο και καλύτερο το «παραεμπόριο» που ασκείται «από σημαντικό αριθμό αλλοδαπών». Πρόκειται για συντονισμένη επίθεση αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά του προβλήματα και τις αληθινές τους αιτίες. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα, ή μάλλον τα ψέματά τους, με τη σειρά:

Ψέμα 1ο: Η αύξηση του «παραεμπορίου» οφείλεται στους «παράνομους» μετανάστες
Το λιανεμπόριο που γίνεται χωρίς παραστατικά δεν είναι χθεσινό φαινόμενο, ούτε ξεκίνησε από τότε που εμφανίστηκε ο πρώτος μετανάστης μικροπωλητής. Εκτός των άλλων δικτύων, εδώ και 15 χρόνια 300 αποθήκες χονδρικής γύρω από την Ομόνοια στοκάρουν φτηνά εισαγόμενα κυρίως από την Κίνα, με ενδιάμεσους σταθμούς διακίνησης την Ιταλία και την Ισπανία. Οι χονδρέμποροι –Έλληνες στην πλειοψηφία– κονομάνε χοντρά από τις διαφορές στο κόστος παραγωγής ανάμεσα σε Ασία και Ευρώπη και διοχετεύουν στην αγορά αυτά τα φτηνά προϊόντα –που συνήθως βαφτίζονται ευρωπαϊκά– με παραστατικά ή χωρίς. Εδώ και πολλές δεκαετίες ανθεί το λαθρεμπόριο και οι απομιμήσεις επώνυμων ειδών, που μπορεί κανείς να βρει άνετα και σε έλληνες μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές. Όμως μόνο τελευταία οι πωλήσεις αυτής της κατηγορίας φθηνών προϊόντων έχουν απογειωθεί. Γιατί ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο εργαζόμενος των 500 ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγοράσει τίποτε άλλο από προϊόντα ευτελούς αξίας. Οι μετανάστες μικροπωλητές, λοιπόν, δεν αποτελούν την αιτία κανενός φαινομένου. Βγάζουν απλά ένα μεροκάματο κι αυτό του τρόμου.

Ψέμα 2ο: Το κράτος χάνει ΦΠΑ και ασφαλιστικά έσοδα, άρα την πληρώνουμε όλοι
Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, ένα τμήμα άνεργων μεταναστών έχουν γίνει μικροπωλητές, ώστε να μην αναγκάζονται να κλέψουν για να ζήσουν. Όμως από το 2005 το κράτος τους αρνείται τις άδειες πωλητών λαϊκών αγορών, αφού με το νόμο 3377 τις παραχωρεί πια μόνο σε πολίτες της ΕΕ και ομογενείς. Έτσι, ακόμα και αν κάποιος έχει άδεια παραμονής ή ροζ κάρτα, δεν μπορεί να έχει νόμιμη άδεια μικροπωλητή, με αποτέλεσμα να είναι «παράνομος» με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Και βέβαια, αν δεν έχεις άδεια, δεν κόβεις τιμολόγια και παραστατικά, δεν ασφαλίζεσαι, ούτε αποδίδεις ΦΠΑ. Πρόκειται δηλαδή για φαύλο κύκλο, για τον οποίο οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι μετανάστες, τους οποίους τελικά κυνηγά η ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ. Αντί να κυνηγούν τους πραγματικούς κλέφτες της εφορίας και του ΙΚΑ: τους μεγαλο-καπιταλιστές που ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να πληρώσουν τα υπέρογκα φορολογικά και ασφαλιστικά τους χρέη.

Ψέμα 3ο: Τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού των μεταναστών
Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Τα μικρά μαγαζιά κλείνουν, γιατί, με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη ληστεία του Μνημόνιου και του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να ψωνίσει. Αλλά και επειδή σε αυτές τις συνθήκες, ο ανταγωνισμός των μικρεμπόρων με τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων, που μπορούν να κρατούν το κόστος αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα από τα μικρομάγαζα, γίνεται πια δυσβάσταχτος. Αν δεν υπήρχε και η κατανάλωση των ίδιων των μεταναστών από τα συνοικιακά μαγαζιά, τότε τα λουκέτα θα ήταν ακόμα περισσότερα.

Μόνο διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μέτρα κατά της φτώχειας και της ανεργίας, νομιμοποίηση, άδειες μικροπωλητών και νόμιμους χώρους παζαριών για τους μετανάστες, μπορεί τα μικρά μαγαζιά να επιβιώσουν και τα ασφαλιστικά-φορολογικά έσοδα του κράτους να αυξηθούν. Το κυνήγι των μεταναστών μικροπωλητών είναι κυνήγι μαγισσών που εξυπηρετεί μόνο την ακροδεξιά δημαγωγία και τις φασιστικές συμμορίες. Και βέβαια την κυβέρνηση του Παπανδρέου και του Χρυσοχοΐδη, που προσπαθούν –μάταια, αλλά πεισματικά– να μας πείσουν πως για όσα κακά μας συμβαίνουν το τελευταίο πράγμα που φταίει είναι τα μέτρα βαρβαρότητας που μας επιβάλλουν...

Του Θανάση Κούρκουλα

http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2905&Itemid=42
 
 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνονθύλευμα ασυνάρτητων σκέψεων , απόρροια της "εν κρανίω συγχίσεώς" ( και συγχύσεώς) μας! Αυτές οι σκέψεις , έστω κι αν κάποιες μεμονομένα εξεταζόμενες κι αξιολογούμενες έχουν βάση αλήθειας και λογικής, δεν οδηγούν στη λύση του προβλήματος , αλλά στην ενίσχυση της ανόητης αντιπαράθεσης των πάσης φύσης υπερασπιστών ή κατηγόρων του κοινωνικού αυτού φανομένου της παράνομης εισόδου αλλοεθνών.
    Όλοι αγαπάμε (θεωρητικά τουλάχιστον) τους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας, τους γείτονές μας!
    Διαλέγουμε, όμως, ποιους και πόσους θα δεχτούμε ως επισκέπτες ή θα φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας!
    Αν όχι, ...το σπίτι μας είναι ...μπορντέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή