Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κυβερνητική προτροπή σε τρομοκρατικές πράξεις!


Ζούμε πραγματικά σε τρομερές εποχές!
Τα πάντα πλέον είναι δυνατόν να συμβούν, αλλά το ότι υπουργός της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας του ΠΑΣΟΚ θα προέτρεπε τους πολίτες σε τρομοκρατικές πράξεις, ε!, αυτό είναι από τα άγραφα!
Θα σας «εξομολογηθώ την αμαρτία μου» (φράση που χρησιμοποιεί σε «άβολες» περιπτώσεις η μάνα μου). Μέχρι πριν από κάποιους μήνες νόμιζα ότι όσα διάβαζα σε βιβλία για οικονομικές κρίσεις τύπου δεκαετίας του 1930 (ή πολιτικές κρίσεις ανάλογου επιπέδου), ήταν πράγματα του παρελθόντος δεν θα συνέβαιναν στη δική μου γενιά (πολύ περισσότερο στη νεότερη). Αλλά… ορίστε, ξαφνικά το αδιανόητο έγινε πραγματικότητα!
Ώρες-ώρες αισθάνεται κανείς ότι το ρολόι της ιστορίας έχει γυρίσει όχι στη δεκαετία του 1930, αλλά ακόμα πιο πίσω, πριν τον απαγχονισμό των αναρχικών του Σικάγου το 1887 όταν το εργατικό κίνημα πάλευε για την καθιέρωση του οκταώρου.
Ζούμε σε εποχές μεγάλων προκλήσεων, όπου τα διακυβεύματα είναι πολλά αλλά το βασικό πλέον είναι η ίδια μας η ζωή: αν θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια ή θα μάθουμε να ζούμε πεσμένοι στα γόνατα…
Εποχές σαν αυτή που ζούμε γεννούν τους νέους ήρωες της εργατικής τάξης, για να θυμηθούμε το περίφημο τραγούδι του John Lennon.
Αλλά είναι ταυτόχρονα και εποχές σύγχυσης -όχι μόνο για τις κυριαρχούμενες τάξεις αλλά και για την άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Παρά τα όσα ισχυρίζεται δημοσίως η κυβερνητική προπαγάνδα, οι νεοφιλελεύθεροι πολέμαρχοι-μισθοφόροι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αγανάκτηση των εργαζομένων φουντώνει όπως κατέδειξε περίτρανα η δημόσια διαπόμπευση του Κωστή Χατζηδάκη όχι από «κουκουλοφόρους αναρχικούς» αλλά από απλούς εργαζόμενους. Το μήνυμα το έχει πάρει ακόμα και ο αρχιτραμπούκος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (ο πάμπλουτος καπιταλιστής των 640.632 ευρώ εισόδημα το χρόνο). Επειδή ακριβώς έχει πολλά να χάσει, οσμίζεται τον κίνδυνο και σήμερα ζητάει γέφυρες με την Αριστερά και «εθνική συνεννόηση για την οικονομία».
Ο φόβος έχει φωλιάσει στους θρασύδειλους κυβερνητικούς διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων. Ένας από αυτούς, ο υπουργός Αστυνομικής Βίας και Τρομοκρατίας (ψευδεπίγραφα -«Προστασίας του Πολίτη») Χρήστος Παπουτσής έφτασε στο σημείο, στην προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών του, να προτρέπει τους πολίτες σε πράξεις που υπόκεινται στις διατάξεις του «αντιτρομοκρατικού» νόμου!
Προσέξτε: πολλοί πολίτες έχουν καταγράψει με τις κάμερες τους φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζονται ασφαλίτες με πολιτικά και «ατημέλητα» ντυμένοι να παρεισδύουν σε διαδηλώσεις και μετά να συλλαμβάνουν διαδηλωτές. Όλα αυτά φυσικά σε πλήρη συνεργασία με παραβρισκόμενους αστυνομικούς και ΜΑΤ.
Τώρα…
… ο Χρήστος Παπουτσής όχι μόνο αμφισβητεί όλα τα παραπάνω βίντεο και πολλές άλλες μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και υπερθεματίζει ότι αν (παρ’ όλα αυτά) συμβαίνουν τέτοια πράγματα, τότε αυτά είναι παράνομα! Επιπρόσθετα, προτείνει, στην περίπτωση που αυτά συμβαίνουν, τη βίαιη αντίδραση των πολιτών:
«Μακριά από μένα και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάθε χρέωση μηχανισμών καταστολής με την έννοια που τους γνώρισε το προοδευτικό κίνημα. Σ’ αυτό έχω και προσωπική και πολιτική ευαισθησία
[…]
Σύμφωνα με τη δική μου γνώση, η παλαιά μέθοδος της παρακολούθησης με μυστικούς αστυνομικούς των συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων, του μαζικού κινήματος, στη δική μας περίοδο δεν υπάρχει.
[…]
Εγώ προσωπικά έχω εντοπίσει αστυνομικούς μέσα σε εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος, αλλά ήταν άλλες εποχές. Ήταν δικτατορία και αμέσως μετά τη δικτατορία, όπου έτσι λειτουργούσε το σύστημα, τώρα δεν λειτουργεί έτσι».
Όλα αυτά θα ήταν… «λόγια του αέρα», δηλαδή η γνωστή ξετσίπωτη, υποκριτική ψευδολογία των αστών πολιτικών, αν ο υπουργός έμενε μέχρι το σημείο αυτό στις δηλώσεις του. Αλλά όχι, αυτός προχώρησε πολύ περισσότερο, προτρέποντας τους διαδηλωτές σε αυτοδικία εναντίον των παρανομούντων ασφαλιτών:
«Εάν εντοπίζετε τον οποιονδήποτε αστυνομικό μέσα στον περιφρουρημένο οργανωτικά χώρο στον οποίο γίνεται η εκδήλωση «να τον κρεμάσετε στα μανταλάκια». Θα λειτουργεί εκτός οποιασδήποτε εντολής».
Αν υπάρχουν εισαγγελείς και νόμοι σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει ο Παπουτσής να συλληφθεί άμεσα και να περάσει από δίκη με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο! Προτρέπει τους πολίτες να κρεμάσουν τους ασφαλίτες («στα μανταλάκια» είναι προφανώς ευφημισμός της κανονικής κρεμάλας, απλά ο άνθρωπος προσπαθεί να προφυλαχθεί από τους εισαγγελείς).
Υπάρχει ασφαλώς και μια δεύτερη ερμηνεία (όχι λιγότερο νομικά κολάσιμη) της φράσης του υπουργού. Η φράση του παραπέμπει στο γνωστό σε όλους άπλωμα των ρούχων στο σκοινί της μπουγάδας -με μανταλάκια. Σε αυτή την περίπτωση, η φράση «να τον κρεμάσετε στα μανταλάκια» δύναται να σημαίνει τα εξής: είναι σχεδόν το ίδιο με τη φράση: «θα βγάλω τα άπλυτα σου στη φόρα» (= «θα ξεσκεπάσω τις βρωμιές σου, θα αποκαλύψω τις κακές σου πράξεις»). Το οποίο συνακόλουθα σημαίνει «θα σε μεταχειριστώ όπως μεταχειρίζεται κανείς (καμιά) τα ρούχα στο πλύσιμο», δηλαδή «θα σε δείρω πάρα πολύ και μετά ως άψυχο ρούχο θα σε κρεμάσω στα μανταλάκια». Στην περίπτωση αυτή, η φράση του υπουργού σημαίνει ότι και η φράση «θα σε κάνω τ’ αλατιού». Με λίγα λόγια, ο υπουργός κύριος Παπουτσής προτρέπει τους διαδηλωτές που ανακαλύπτουν ασφαλίτες στις γραμμές τους, όχι απλά να χειροδικούν αλλά να τους στέλνουν στο νοσοκομείο (τουλάχιστον…) προς παραδειγματισμό. Θα εγκλειστεί στον Κορυδαλλό ο κύριος Παπουτσής ή θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος;
Ιδού λοιπόν που βρισκόμαστε. Οι νεοφιλελεύθεροι μισθοφόροι που μας κυβερνούν, κάθε μέρα που περνάει δείχνουν ότι μας φοβούνται, εμάς τους εργαζόμενους, και για να δικαιολογηθούν λένε όλο και πιο χοντροκομμένα πράγματα, όπως ο κύριος Παπουτσής που διάβηκε τον Ρουβίκωνα της αστικής νομιμότητας.
Φοβούνται… επομένως οι μέρες τους είναι μετρημένες!
Άγγελος Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου