Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Απαλλάχτηκαν Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος για το Βατοπέδι...

Παραπέμπονται για το Ειδικό Δικαστήριο Μπασιάκος, Κοντός και Δούκας. Τι ψήφισε τα ξημερώματα η Βουλή
Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η μυστική ψηφοφορία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου κι ενώ είχαν ήδη αποχωρήσει οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Με βάση τα αποτελέσματα, δεν παραπέμπονται στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου οι δύο από τους πέντε πρώην υπουργούς, Γ. Βουλγαράκης και Θ. Ρουσόπουλος, αφού η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής.
Αντίθετα, η πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει η δικαδικασία για τους άλλους τρεις, Ευαγγ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Π. Δούκα. Η δίωξη αφορά το δεύτερο μόνο σκέλος των κατηγοριών και συγκεκριμένα το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου για τους κ. Μπασιάκο και Δούκα και το αδίκημα της συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου για τον κ. Κοντό.
Τις επόμενες μέρες θα γίνει η κλήρωση για το Δικαστικό Συμβούλιο που θα...
 επιληφθεί της υπόθεσης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κληθεί να κρίνει αν θα παραπέμψει τους πρώην υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο.
Στο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ τασσόταν υπέρ της παραπομπής και των πέντε εμπλεκόμενων (Π. Δούκας, Αλεξ. Κοντός, Ευάγ. Μπασιάκος, Γ. Βουλγαράκης, Θ. Ρουσόπουλος), ενώ το ΚΚΕ, ο  ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής μόνο των τριών (Π. Δούκας, Αλεξ. Κοντός, Ευάγ. Μπασιάκος). Αντίθετα, κατά της παραπομπής όλων τάχθηκε η ΝΔ η οποία αποχώρησε κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία. Εναντίον της παραπομπής τάχθηκε και ο ΛΑΟΣ που υποστήριξε ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
 
από το press.gr

5 σχόλια:

 1. Οι δυο με τις μεγαλύτερες κατηγορίες απαλλάχτηκαν!
  Έτσι έτσι πάμε καλά παιδιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η δημοκ[ρ]ασία ..... και το κράτος τους δεν είναι η Πατρίδα μας........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι αθωώθηκαν για την απάτη! Απλά τα μεγαλολαμόγια (...με όλο το σεβασμό χαχαχαχα!) δεν παραπέμφθηκαν ούτε για απιστία!
  ΜΟΝΟ τα 3 τσιράκια παραπέμφθηκαν και ΜΟΝΟ για απιστία!!!!! χαχαχαχα!
  Και κάπου εδώ πάμε στα μικρολαμόγια (..συγκεκριμένους δημοσιογράφους δηλαδή...και πάλι με όλο το σεβασμό χαχαχαχα!) οι οποίοι "είπαν" στα μάτια του κόσμου ότι οι 3 θα την πληρώσουν τελικα! Αλλά δεν είπαν ότι θα πληρώσουν την κουμπάρα (που ως γνωστό φοράει φόρεμα πολύ φθηνότερο από το νυφικό της νύφη!!) και ΟΧΙ τη νύφη!! χαχαχαχα!
  Ένα έχω να πω στους "φίλους" μας... "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα". Ο νοών νοείτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/11/e-17.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ο Βουλγαράκης και ο Ρουσόπουλος είναι τόσο αθώοι, όσο αθώες είναι και οι offshore εταιρίες τους??? που ως γνωστό τις έχουν για να μη πεινάσουν τα παιδιά τους και βρεθούν στους 5 δρόμους γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι! Κρίμα τα καημένα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή