Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Σε συγκέντρωση έξω από την παλιά Βουλή, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, καλούν αυτή την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, οι Καλλιτέχνες Ενάντια στο Μνημόνιο.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «το Μνημόνιο αποτελεί για εμάς την ποιοτική κορύφωση μιας συστηματικής επίθεσης, που έχει ως στόχο την υλική μας εξαθλίωση και την ηθική μας εξαχρείωση». Σαν βασικό συσπειρωτικό μήνυμά τους προβάλλουν την αξιοπρέπεια, «τον αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου, για την ανατροπή της βαρβαρότητας που το χαρακτηρίζει».

Το πολιτικό σκηνικό το αποκαλούν «μεταμοντέρνο σκηνικό χούντας που απλώνεται γύρω μας και πάνω μας κι εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε αν θέλουμε να μας πνίξει ή να το αποτινάξουμε».
ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
    Αύριο οι λαϊκές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

    Στην Αθήνα, πλ. Συντάγματος 6 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, Eλ. Βενιζέλου 7 μ.μ.
    Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

    Στο κάλεσμα που μοιράζεται πλατιά για τη λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, το ΚΚΕ σημειώνει:

    «Στις 15 Νοέμβρη έρχεται ξανά η τρόικα. Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση φέρνει νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, νέες δραστικές περικοπές στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Νέα χτυπήματα στους μισθούς, στο Εργασιακό και στο Ασφαλιστικό, στις συντάξεις. Νέα χαράτσια στους μικρομεσαίους, νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτήσεις στους τραπεζίτες και γενικά στο κεφάλαιο.

    Το ΚΚΕ σε καλεί στις 15 Νοέμβρη να συναντηθούμε στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα. Να δώσουμε μαζική αγωνιστική λαϊκή απάντηση στο μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ!

    Να διατρανώσουμε τη λαϊκή αντίθεση στα άγρια μέτρα που ήδη έλαβαν, στα χειρότερα που φέρνουν. Ο δρόμος της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων, της κατάργησης των εργατικών κατακτήσεων είναι μονόδρομος για όσους ενδιαφέρονται και υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Οχι για το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή