Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η τρόικα είναι εδώ και ζητάει νέα μέτρα - Σήμερα ανακοινώνεται το έλλειμμα

Στις δέκα το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας και ενώ η Κυβέρνηση μιλάει για σκληρή διαπραγμάτευση

φαίνεται ότι ταυτόχρονα ετοιμάζεται για μέτρα εξπρές με ένα νόμο-πλαίσιο με την υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Απελευθέρωση επαγγελμάτων, αλλαγές στις ΔΕΚΟ και ό,τι άλλο έχει αποφασιστεί θα γίνουν νόμος του κράτους με μια υπογραφή και στη συνέχεια θα εξειδικευτούν με Προεδρικά Διατάγματα.


Το έλλειμμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι.

Η Κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο και να προλάβει την τρόικα όμως φαίνεται ότι την έχειν προλάβει ήδη τα ελλείμματα με αυτό του 2010 να διαμορφώνεται στο 10% ίσως και περισσότερο κατά ορισμένους, και αυτό του 2009 πολύ πάνω από το
15%.

Έτσι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έρχονται για διαπραγμάτευση, αλλά για να αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς το χειρότερο.

Θα ζητηθεί η άμεση αύξηση του Φ.Π.Α. από το 11 στο 13%, αλλά και αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα σημάνει σημαντική επιβάρυνση στη φορολογία των ακινήτων.

Μπορεί ο Πρωθυπουργός μόλις χθες να είπε πως δεν θα μπουν νέοι φόροι όμως τα δύο παραπάνω αρκούν για να αιμορραγήσει για μια ακόμη φορά η τσέπη όλων.

Καθώς το “μεγάλο πρόβλημα” για την τρόικα εξακολουθούν να είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και η μισθοδοσία τους είναι βέβαιο ότι η τρόικα θα ζητήσει και νέες περικοπές, ακόμη και περικοπή (οριστική ίσως) 13ου και 14ου μισθού.

http://cretenettv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου