Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ-Από σήμερα ισχύει η «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού»


Σας είχαμε δείξει το Σάββατο 2/10 την επισήμανση της Λιάνας Κανέλη για το αίσχος που θα ψηφίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη 5/10.

Όχι μόνο ψηφίστηκε,αλλά και εγκρίθηκε...Και έτσι από σήμερα έχουμε «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού»
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Ετοιμαστείτε για την EUROPOLICE σε λίγο καιρό,που θα αρχίσουν οι πρώτες φασιστικές απαγορεύσεις της ελευθερίας του λόγου και της καταστολής κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών. 


Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για την «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού» μετά από εισήγηση Ισπανού βουλευτή.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «η καταπολέμηση του εξτρεμισμού με τη σύγχρονη υπεράσπιση της δημοκρατίας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αποτελεί τη μόνιμη πρόκληση για τα κράτη-μέλη».

Επισημαίνεται ωστόσο ότι παρά το ότι η ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης είναι πυλώνες της δημοκρατίας, «μπορούν να γίνουν αντικείμενο περιορισμών, βάσει του νόμου και της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στοχεύοντας στην προστασία της τάξης, της ηθικής, των δικαιωμάτων του καθενός και της πρόβλεψης του εγκλήματος».

Επιπλέον, η Ολομέλεια κάλεσε το Συμβούλιο των υπουργών να μελετήσει τις συνέπειες και επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην αύξηση του εξτρεμισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων όπως επίσης και το ζήτημα της ισλαμοφοβίας.

Από ελληνικής πλευράς ψήφο υπέρ του ψηφίσματος έδωσε η Έλσα Παπαδημητρίου (ΝΔ), κατά ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΝ) ενώ παρών δήλωσαν η Βάσω Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Βρρετός (ΠΑΣΟΚ).

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις υπέρ ψήφισαν η Έλσα Παπαδημτρίου και ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ). Παρών δήλωσαν η Βάσω Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Βρεττός, ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) και ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΝ).

Αντιδράσεις στην Ελλάδα

Την αντίθεσή του στο ψήφισμα εξέφρασε την Τρίτη το ΚΚΕ μιλώντας για ένα «αντιδραστικό ψήφισμα» το οποίο «αποτελεί πρoκλητική, επικίνδυνη ενέργεια που υπηρετεί τη φιλοδοξία των μονοπωλίων να αλυσοδέσουν τους λαούς της Ευρώπης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «με αυτό το ψήφισμα, που ορίζει ως εξτρεμισμό κάθε λαϊκό αγώνα και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική, επιδιώκουν να προστατεύσουν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν λάβει υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των χειρότερων που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις θα φέρουν».

Σε σχόλια του για το ψήφισμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι «στην παράγραφο 68 της έκθεσης που συνοδεύει [το ψήφισμα] εξισώνει την σωστή και επιβεβλημένη αντίθεση με την άκρα δεξιά, με τις μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έγιναν το 2009 στην Αθήνα, οργανωμένες από τα συνδικάτα και την αριστερά. Εξισώνει επίσης την αντίθεση με την άκρα δεξιά και τους Ναζί με τις κινητοποιήσεις τις μαζικές των κινημάτων εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης».

Δείτε τι είχε πει η Κανέλη στην αρχή της συνέντευξης της στον Χατζηνικολάου.



 
Και όλα αυτά την ώρα που ΗΠΑ ζητούν πλήρη πρόσβαση σε βιομετρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα

Ευρύτερη πρόσβαση στις βάσεις βιομετρικών και άλλων προσωπικών δεδομένων που διατηρούν οι αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών ζητούν οι ΗΠΑ ώστε να εντοπίζουν έγκαιρα ύποπτους για τρομοκρατική δράση, αίτημα το οποίο έχουν ήδη ικανοποιήσει χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Ωστόσο, επισημαίνει το Spiegel αρκετοί Ευρωβουλευτές από μεγάλες ομάδες εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το ενδεχόμενο, που φαίνεται όλο και πιο πιθανό να υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.

Τα δεδομένα που ζητούν οι αμερικανικές Αρχές είναι αποθηκευμένα σε τοπικές και ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων και περιλαμβάνουν δείγματα DNA, δακτυλικά αποτυπώματα και καταλόγους εγκληματιών.

Επιπλέον, η Ουάσιγκτον ζητά και δεδομένα οικονομικών συναλλαγών--και μάλιστα και διασυνοριακών συναλλαγών.

Προσφάτως η Αυστρία δέχτηκε να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και να παράσχει τα δεδομένα. Το αντάλλαγμα ήταν η κατάργηση της βίζας για τους Αυστριακούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, Ευρωβουλευτές κυρίως από τους Πράσινους και την ομάδα των Φιλελεύθερων κομμάτων εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την «απαράδεκτη», όπως λένε, υπόθεση. Η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να πετύχει στο να φτιάξει «σι-θρου Ευρωπαίους», υπογραμμίζουν. Την ίδια ώρα, βουλευτές και άλλων παρατάξεων ζητούν να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στη διακίνηση των δεδομένων.
eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου