Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των μαθητών καταγγέλλεται από την ΟΛΜΕ

Σχόλιο ισονομίας 
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι μαθητές σήμερα διαδηλώνουν με σύνθημα 
"Με το έτσι και το θέλω, το σχολείο μας το κάνατε μπουρδέλο..."
συνοδεία περιπολικών.....
 
Θεσσαλονίκη
Ο Θ.Κοτσυφάκης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ενεργοποιείται και πάλι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών.


Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία κλήσεων Διευθυντών σχολείων και Εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων στα Αστυνομικά τμήματα. Καλούνται να καταθέσουν για το τι συμβαίνει στο σχολείο τους με τις καταλήψεις των μαθητών κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό στέλνονται και έγγραφα - εντολές από τη διοίκηση προς τους διευθυντές σχολείων, να αναφέρουν αμέσως και εγγράφως στα αστυνομικά τμήματα αν έγινε κατάληψη του σχολείου.

Ενεργοποιείται για μια ακόμη φορά η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Πράξη, που από την πρώτη στιγμή οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολό τους, έχουν ζητήσει την κατάργησή της» καταλήγει.

Στο μεταξύ, έγγραφο προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης, διαβίβασε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή.

«Οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αξιόποινη πράξη», αναφέρει το έγγραφο που έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Ο κ. Μπακέλας ζητά από τους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».

Ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 33.

 από το in.gr

4 σχόλια:

  1. Η κατάληψη δημοσίου χώρου πρέπει να κριθεί παράνομη και να τιμωρούνται όσοι εισβάλουν σε ένα δημόσιο χώρο.
    Έχετε ρωτήσει τα παιδιά εάν γνωρίζουν για ποιο λόγο γίνεται η κατάληψη?
    Είμαι σίγουρος ότι σχεδόν κανένα δεν γνωρίζει.
    Πάψτε τα πολιτικά σας παιχνίδια με την παιδεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη ειναι η καθοδηγηση και η παιδεια που διδασκοντε τα παιδια μας απο τους υποτιθεμενους αργομισθους καθηγητες τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...πως να κρυφτείς απ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα..κύριοι... άλλες και άλλες παρανομίες δεν μας πείραξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι, σωστα, μπαγλαρωστε τα παιδια, πεταξτε τα στη φυλακη και ριξτε τα κλειδια στη θαλασσα - γιατι οχι!
    Η γενια μου ξεκινησε τις καταληψεις και τοτε δε μας ενοιαζε αν εχουμε σκοπο, δικιο η αδικο, αν υπηρετουσαμε συμφεροντα κτλ. Με τα χρονια παρατηρησα οτι τελικα το αν η καταληψη ειναι δικαιος αγωνας η οχι ειχε να κανει με το αν κυβερνουσαν οι "αδικοι φασιστες" η οι "δικαιοι σοσιαλιστες"... ωραιο πραμμα τα ταμπελακια!!! Και τα γειτονακια μου ενα μηνα μετα την εναρξη της σχολικης χρονιας ακομα δεν εχουνε προγραμμα για να μπορουνε να βολεψουνε τις απειρες υποχρεωσεις που το "τελειο" εκπαιδευτικο μας συστημα τους αναγκαζει να επωμιστουνε... γιατι οταν το φιλαρακι μου λεει στους καθηγητες του οτι δεν καταλαβαινει κατι του λενε μην ανησυχεις, δε χρειαζεται να καταλαβαινεις μονο να περνας!!! Τα σχολεια απεικονιζουν τη κατασταση της χωρας και τελικα με το να τα παρομοιαζουν με μπουρδελα υποβιβαζουν τα μπουρδελα...
    Ριχτε τα παιδια στη φυλακη να σαπισουν εκει μεσα, να γινουν και παραδειγμα σε οσους νομιζουν οτι μπορουν να εχουν απαιτησεις. Αυτο αλλωστε θα εκανε καθε χουντα που σεβεται τον εαυτο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή