Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Eδώ τα καλά και φτηνά νησιά.. Διαλέχτε

Η γραφειοκρατία το εμπόδιο πώλησης ελληνικών νησιών
 
Στα νέα σενάρια πώλησης ελληνικών νησιών αναφέρεται σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg. "Για να θέσει υπό τον έλεγχό της τα άθλια δημοσιονομικά, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την πώληση ορισμένων νησιών και παραθαλάσσιων περιοχών. Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν ήδη πολλοί: από δισεκατομμυριούχους στο Καζακστάν μέχρι επενδυτές από το Μονακό. Τα εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν ωστόσο δυνητικοί επενδυτές θυμίζουν τα πάθη του Σισύφου.
Παρότι ο Παπανδρέου στηρίζει τα σχέδια αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει καμία.... αγοραπωλησία νησιού. Εκτός από τα γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και άλλα, όπως το να βρεθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες".

Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια ότι υπάρχει σειρά σχετικών δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν καθώς δεν υπάρχει ακόμη ουσιαστικά κτηματολόγιο.
"Όποιος θέλει να αγοράσει ένα ελληνικό νησί", καταλήγει η Die Welt, "χρειάζεται εκτός από χρήματα και πολύ χρόνο. Συνολικά 8 υπουργεία, από το Πολιτισμού μέχρι το Αμύνης εμπλέκονται στα πρώτα βήματα της διαδικασίας αγοραπωλησίας". 

από το city press

Δείτε το αρχικό δημοσίευμα
Bloomberg

2 σχόλια:

  1. Μήπως να τα ξαναπάρουν οι Τούρκοι? Αυτοί έχουν λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είματε ακόμα Ραγιάδες! Ραγιάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τότε που τα διάφορα μέρη της "Ενδοξης Ελλάδας" ανήκαν πότε στους Γενοβέζους, πότε στους Μπαρμπερίνους πειρατές, πότε στους Ενετούς και πότε στον Χαλίφη της Αλαμπουρνεζίας ή στο Σουλτανάτο της μαλακίας. Καημένε Ρήγα, καημένε Καποδίστρια, καημένε Χαρίλαε Τρικούπη! Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε αλλά θα είμαστε Γιάπηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή