Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σε διαφορετικά πορίσματα οδηγείται η προανακριτική για το Βατοπέδι

Χωρίς να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το πόρισμα και την ημερομηνία κατάθεσής του ολοκληρώθηκε η άτυπη συνάντηση των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξει κοινή πορισματική έκθεση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ προσανατολίζονται στην πρόταση παραπομπής στο δικαστικό συμβούλιο, μονάχα των υπουργών της ΝΔ που υπέγραψαν αποφάσεις συνδεόμενες με την υπόθεση (Κοντός, Μπασιάκος, Δούκας), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα συμπεριλάβει και τον Θ. Ρουσόπουλο.
Σημειώνεται, πάντως, πως ο ΛΑΟΣ επιφυλάσσεται να εξετάσει και το ζήτημα ενδεχόμενης παραγραφής των όποιων αδικημάτων, προτού προχωρήσει σε συγκεκριμένη ονοματοδοσία.
Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του οποίου έχουν αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή, επιμένει πως «δεν υπάρχει ζημιά για το Δημόσιο». Όπως σημειώνουν ζημιά θα υπήρχε αν αποδεικνυόταν πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκει στο Δημόσιο, οπότε ευθύνη θα έφεραν και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τις πρώτες αποφάσεις παραχώρησής της.
«Αν πρέπει να διωχθούν οι υπουργοί της ΝΔ για τις ανταλλαγές, γιατί δεν διώκονται και εκείνοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας που χάρισαν ολόκληρα στρατόπεδα σε ΟΤΑ; Μήπως επειδή οι ΟΤΑ είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου; Αλλά και η Μονή Βατοπαιδίου τι είναι; Έχει επέλθει ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους χωρίς εμείς να το αντιληφθούμε;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχόλιο της ΝΔ.

από TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου