Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πες τα, μεγάλε! .....έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αφτιά μας:

- «Θα είμαστε ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό. Φίλες και φίλοι, λεφτά υπάρχουν».

- «Οπως έχουμε δεσμευτεί, το 2010 θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις».


- «Εμείς έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας... Η βιωσιμότητα και δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος περνά και από τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας».


-«Τα φορολογικά έσοδα δεν αυξάνονται ούτε με έκτακτα μέτρα ούτε με φοροεπιδρομές».


- «Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ».


- «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές. Η μία πολιτική μιλάει για πάγωμα συντάξεων και μισθών και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».


- «Στηρίζουμε την οικονομία και τις επενδύσεις με αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ» (σ.σ.: το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων μειώθηκε κατά 33%).


- «Εάν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης».


- «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την ευθύνη ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη ούτε και βεβαίως για την αποτελεσματικότητά της. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει “επειδή έχετε πολλά δάνεια, πρέπει να κόψετε και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία” -αυτές είναι επίσημες πράξεις- ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δυο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».


- «Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ ούτε να προσφύγουμε στις ανάγκες αυτές, όπως είπατε, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη».


ONLINE-PRESS

1 σχόλιο:

  1. Ο προεκλογικός λόγος του πρωθυπουργού?
    Κύριε ΓΑΠ θα έπρεπε να σας συλλάβουν και να σας οδηγήσουν την δικαιοσύνη για την εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας διότι παραπλανήσατε και δώσατε ελπίδα στον ελληνικό λαό σε μια κρίσιμη καμπή της οικονομίας όπως θα έπρεπε να συλλάβουν και το παχύδερμο που παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα σε αυτούς που τα έφαγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή