Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ο Παπανδρέου όρισε ανοιχτά πλέον τις εκλογές, ως εκλογές για το μνημόνιο

Βέβαια δεν περιμέναμε να το πει ο κ. Παπανδρέου. Ήδη ο λαός από μόνος του, όρισε το διακύβευμα αυτών των εκλογών και περιμένει την ώρα και τη στιγμή να φτάσει στην κάλπη για να στείλει το δικό του μήνυμα.

Αν θυμάστε, ο κ. Παπανδρέου είχε αρχικά χαρακτηρίσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως δημοψήφισμα. Στη συνέχεια όμως και μετά την επέμβαση τρομοκρατημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα μάζεψε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χθες όμως και πάλι από τη Λάρισα επανέφερε ουσιαστικά το χαρακτηρισμό του δημοψηφίσματος και ήταν σαφής και....
κατηγορηματικός. Ειδικότερα, αφού τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι κομβικές, είπε κατά λέξη: «Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το 'που' θέλουν να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε 'ναι' στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω» .

Ευθέως λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, όρισε ως πολιτικό το διακύβευμα των εκλογών και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν θέση για το αν θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην αυστηρή εφαρμογή του μνημονίου ή όχι. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην βγουν πάλι έντρομα κομματικά στελέχη για να μαζεύουν τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου.
Επομένως ξεχάστε τα περί αυτοδιοικητικών εκλογών. Όλα τα κόμματα πλέον και επίσημα θέλουν εκλογική αναμέτρηση για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο.

Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αισθάνεται δυνατός, άλλωστε έχει βραβευθεί πρόσφατα από τη Ντόϊτσε Μπάνκ και προφανώς αισθάνεται ότι και οι Έλληνες εργαζόμενοι θα τον βραβεύσουν που κόβει τους μισθούς τους ή για τα νέα μέτρα και τις απολύσεις που έρχονται ή ακόμα για το μνημόνιο 2 που ετοιμάζεται και τη διατήρησή του μέχρι το 2020.
Ελπίζουμε τουλάχιστον, έπειτα από αυτό το διακύβευμα που έβαλε ο ίδιος, να έχει και τη στοιχειώδη πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, όταν θα καταφθάνουν τα λαϊκά «βραβεία» από την Επικράτεια, διαφορετικά θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης και δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά.

Από αυτό εδώ το blog σας είχαμε πει πως αν οι κρυφές δημοσκοπήσεις δεν βγαίνουν για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θα ανεβάσει στροφές και θα βάλει το δίλημμα «ή στηρίζετε το μνημόνιο στις κάλπες ή πέφτω και πάμε σε εκλογές», προκειμένου να συσπειρώσει την εκλογική του βάση. Μια πρώτη γεύση αυτού του πολιτικού διλήμματος είναι και τα πιο πάνω που είπε.
Περιμένετε και σε λίγες ημέρες το παιχνίδι θα «χοντρύνει» ακόμα πιο πολύ.

Εσείς όμως ξέρετε.
Μετά την απομάκρυνση εκ τη κάλπης, ουδέν λάθος για τη ζωή σας αναγνωρίζεται.

Το είδαμε: http://www.hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_8432.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου