Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 1,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ!

 ΕΜΕΙΣ ΣΦΊΓΓΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΤΑ ΖΩΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ...ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ...ΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΑΤEΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Ή ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙ...ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ,ΚΑΜΙΑ 30 ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΤΟ Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ!
Ο «άρτος» θα είναι λιγοστός τα Χριστούγεννα που έρχονται, όμως για «θεάματα» υπάρχουν... ελπίδες τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, όπου μόνον οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα κοστίσουν 1,7 εκατ. ευρώ!

Κάνοντας, προφανώς, πράξη το προεκλογικό σύνθημα του Νικήτα Κακλαμάνη για «πόλεμο στη μιζέρια», ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κατακυρώσει με το παραπάνω κόστος σε δύο εταιρείες το έργο του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Στο παραπάνω κόστος δεν περιλαμβάνονται συναυλίες, παραστάσεις ή άλλα δρώμενα στους δρόμους της Αθήνας. Οσο για τις κατασκευές, αυτές αφορούν την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και κεντρικούς πεζόδρομους. Κυρίαρχο στοιχείο στο Σύνταγμα θα είναι τα αλεξανδρινά φυτά τα οποία θα τοποθετηθούν σχηματοποιώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και διαδρόμους στην επιφάνεια της πλατείας.

«Ωραία είναι τα φυτά αυτά, αν και δύσκολα θα αντέξουν πολύ. Ομως δεν μπορώ να καταλάβω πόσα θα χρησιμοποιηθούν για να φτάσει η συγκεκριμένη εργολαβία στα 685.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ του 23%», μας λέει η Δήμητρα Σιδερή, διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο διαμέρισμα της Αθήνας. Η κ. Σιδερή ήταν ένα από τα πέντε μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που ορίστηκε από την παράταξη Σκανδαλίδη για να αποφασίσει σε ποιον θα δοθεί το έργο:

«Καταψήφισα την πρόταση γιατί δεν είναι δυνατό σε περίοδο οικονομικής κρίσης να δίνουμε τέτοια τεράστια ποσά. Είναι παράλογο να πληρώνονται τόσα χρήματα όταν ο Δήμος Αθηναίων αναγκάζεται να αναχρηματοδοτεί τα δάνειά του προκειμένου να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων».

Την πρόταση καταψήφισε και η Αννα Φόνσου, αλλά τη διέσωσαν οι τρεις ψήφοι των μελών της πλειοψηφίας Κακλαμάνη, δηλαδή των αντιδημάρχων Ν. Βαφειάδη, Γ. Ξεπαπαδάκου και του προέδρου του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9.84» Θανάση Καφέζα. Την όλη διαδικασία για την επιλογή των κατασκευαστών του στολισμού επιμελήθηκε ο «Αθήνα 9.84», ο οποίος πέρυσι κάλυψε και το ανάλογο κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοτικός ραδιοσταθμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για να συνεχίσει τη λειτουργία του επιχορηγείται από άλλον δημοτικό φορέα, τον Πολιτισμικό Οργανισμό, ο οποίος όμως συνήθως αναλαμβάνει το κόστος άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα τοποθετηθούν σε Ζάππειο-Εθνικό Κήπο ανέλαβε έναντι κόστους 680.000 (πλέον ΦΠΑ 23%) η εταιρεία του Μάκη Σεριάτου, Le Spot, την οποία στο πρόσφατο παρελθόν προτιμούσαν κατά σύστημα φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ. Τις κατασκευές στο Σύνταγμα και κάποιους κεντρικούς πεζοδρόμους ανέλαβε η εταιρεία Pepper. Οπως μας είπε η κ. Σιδερή, είχε καταψηφίσει τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και το περασμένο έτος που είχαν προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ...

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

1 σχόλιο: