Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παραλύει αύριο όλη η Ευρώπη από τις απεργίες ενάντια στα νέαμέτρα λιτότητας

http://www.resist.org.uk/files/images/2001-brussels_01.jpgΠανευρωπαϊκή διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας, που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διοργανώνει αύριο, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων (ΕTUC).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 100.000 διαδηλωτές,
εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων από όλη την Ευρώπη, αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους των Βρυξελλών, την ίδια στιγμή, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάζει τις προτάσεις της για τη νέα οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ και την επιβολή κυρώσεων προς τις χώρες, οι οποίες δεν εφαρμόζουν τις συστάσεις των Βρυξελλών για δημοσιονομική εξυγίανση.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας, την ίδια ημέρα, θα υπάρξουν διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τσεχία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ETUC), Τζον Μονκς, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για τη χειρότερη οικονομική κρίση, που έχει γνωρίσει η Δυτική Ευρώπη μεταπολεμικά. Η εκστρατεία μας είναι ενάντια στα μέτρα λιτότητας και υπέρ της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Το να προβαίνουμε σε σοβαρές περικοπές σε περιόδους ύφεσης, να προχωράμε σε μειώσεις προσωπικού, όταν η ανεργία είναι τόσο υψηλή, να μειώνουμε τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν είναι η καλύτερη λύση».

Μετά τη διαδήλωση, μία αντιπροσωπεία της ΕΤUC θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ιβ Λετέρμ.

Στη διαδήλωση θα μετάσχουν περίπου 50 εργατικά συνδικάτα από όλη την Ευρώπη και από την Ελλάδα.


πηγή  http://eglimatikotita.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. ελλάδα κοιμήσου.μπορείς να απεργήσεις αν και όταν ξυπνήσεις.δηλαδή ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή