Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αφού "τα έφαγε" γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ή γιατί δεν παραιτείται ;;


Σε κάθε άλλη ευνομούμενη πολιτεία, δήλωση σαν κι αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάγκαλου ("Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά"), θα είχε κινητοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Θα είχε στην καλύτερη των περιπτώσεων ... κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη.
Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα όμως, κάθε πολιτικό ζόμπι μπορεί να κάνει και να δηλώνει ατιμωρητί ό,τι θέλει.

Γι'αυτό λοιπόν η είδηση, αν δεν πέρασε στα ψιλά, τουλάχιστον δεν πήρε τη διάσταση που θα'πρεπε να πάρει μια τέτοια κυνική ομολογία.
Όμως ο Πάγκαλος και οι συν αυτώ, χρόνια τώρα στο πολιτικό κουρμπέτι, γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον του, κανείς θεσμός δεν πρόκειται να προστατέψει τον δύσμοιρο πολίτη που δέχεται τις συνέπειες όχι μόνο της κλοπής απ' τους πολιτικούς, καλούμενος να πληρώσει αυτός τη νύφη, αλλά ακούει κι από πάνω την ομολογία της ντροπής, έτσι ξετσίπωτα.
Όμως δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη αντίδραση της δικαιοσύνης που προξενεί απορία. Είναι και τα μειωμένα ηθικά ανακλαστικά του κόσμου. Διαφορετικά θα είχε βγει στο δρόμο ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ αυτός ο άνθρωπος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και κατόπιν στα σίδερα. Αλλά το πολιτικό σύστημα προστατεύεται, απ' τις θεραπαινίδες του, τα παπαγαλάκια του. Κι όπως είπαμε παραπάνω, στο δελτίο των 8 θα θάψουν την είδηση και θα την αναφέρουν απ' τις τελευταίες περνώντας τη στα ψιλά ή θα την καλύψουν περίτεχνα έτσι ώστε να μην αναστατωθεί το θυμικό των κοιμώμενων τηλεθεατών.
Η απορία της "Παρέμβασης" είναι αφού ο Πάγκαλος δήλωσε ότι "τα φάγαμε" γιατί αυτός κι όσοι τα έφαγαν κυκλοφορούν ελεύθεροι;;
Τουλάχιστον γιατί δεν παραιτείται;;
Αλλά θα μείνουμε πάντα με την απορία.
Κι ο κάθε "Πάγκαλος" θα μείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός, βουλευτής, διοικητής οργανισμού, θα 'ρχεται, θα ρημάζει, θα τρώει, θα εγκληματεί σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας, και θα φεύγει σαν κύριος έχοντας αποθησαυρίσει τους καρπούς των "κόπων" του !

πηγή http://sarotiko.blogspot.com/

1 σχόλιο:

 1. Τη ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ μ τη κλαίς! Ότι την ματώνει τη θεριεύει! Αυτή είναι η λιτή απάντησή μας στους δύο υποψήφιους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη Βασίλη Τσολακίδη (Δήμος Αβδήρων) και Στέλιο Χατζηευαγγέλου (Τόπειρος) μετά τις αποκαλύψεις
  Μια ακόμη πρόκληση, η πολλοστή μιας μακράς σειράς, γύρω από το ζήτημα των διεκδικήσεων διαφόρων κύκλων σε σχέση με τα μειονοτικά ζητήματα της Δυτικής Θράκης έλαβε χώρα πρόσφατα στην Προύσα
  Πρόκειται για μια εκδήλωση που έγινε στη γειτονική χώρα και στην οποία συμμετείχαν αρκετοί μειονοτικοί από την περιοχή της Θράκης.
  Η εκδήλωση διεξήχθη ένα μηνα πριν στην Προύσα, όμως το υλικό και οι σχετικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σε διάφορα blog πρόσφατα, φέροντας στην επιφάνεια τις γνωστές προκλήσεις. Εμβλήματα του «ανεξάρτητου κράτους» της δυτικής Θράκης, βραβεύσεις του «διοικητή» της Δυτικής Θράκης και διάφορα άλλα.
  Παρόντες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι (καταγόμενος από τη Δ. Θράκη) Μουσταφά Ντουντάρ, ο βουλευτής επίσης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο καταγόμενος από τα Αρριανά βουλευτής και δεξί χέρι του Ερντογάν Μεχμέτ Μουζείνογλου και ο δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ) Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο υποψηφιος (ΠΑΣΟΚ) Δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης και, τέλος, αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι.
  Στο πλαίσιο του πανηγυριού τιμήθηκαν οι δύο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για την παρουσία τους. Οι προκλήσεις αυτές, που πάντως λαμβάνουν χώρα σε ξένο έδαφος, δεν προσθέτουν κάτι νέο στις διεκδικήσεις της γείτονης και των ενεργούμενών στην περιοχή για τη συνδιοίκηση στη Θράκη. Δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που να προκαλεί έκπληξη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η συνεχιζόμενη απάθεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια και συνηγορεί σε αποδοχή ως τετελεσμένων όσων οι ακραίοι κύκλοι της μειονότητας με βάση του σχεδιασμούς Του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, επιχειρούν να επιβάλλουν στην περιοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή