Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κλειστά επαγγέλματα..

Mepathos

Αγαπητοί αναγνώστες καλημέρα σας!
Ήθελα να καταθέσω κ εγώ μια άποψη, από τη στιγμή που έχω το βήμα χάρη στα blogs .Τον τελευταίο καιρό γίναμε θεατές όσον αφορά για την κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών.
Όλοι ενημερωθήκαμε λίγο πολύ για τα αιτήματά τους,ποια δικαιώματά τους τους αφαιρούσαν κτλ κτλ.. Ο καθένας βέβαια από την πηγή που ήθελε.. Ηλεκτρονικά μέσα έντυπα μέσα,
κυβερνητικούς εκπροσώπους στα κεντρικά δελτία των 8. Συγνώμη αμερόληπτους δημοσιογράφους ήθελα να γράψω, από κεκτημένη ταχύτητα το λάθος. Δε θα σταθώ στο ορθό ή όχι των αιτημάτων τους και τον τρόπο διεκδίκησης αυτών. Αν μου επιτρέπεται μια μικρή παρένθεση εδώ, έχω την εντύπωση ότι αυτός είναι ο σκοπός της απεργίας ή της κινητοποίησης. Το να προκαλέσεις μια δυσλειτουργία στο σύστημα. Όλα αλληλοσυνδέονται οπότε αναπόφευκτα κάποιοι θα ζημιωθούν ή θα ταλαιπωρηθούν αυτή τη φορά αλλά οι ίδιοι θα προκαλέσουν το ίδιο μελλοντικά στους σημερινούς απεργούς. Βέβαια μόνοι τους ήταν στις συγκεντρώσεις τους. Οι οδηγοί ταξί που ακολουθούν, οι συμβολαιογράφοι και λοιπά επαγγέλματα που θ απελευθερωθούν? Περιμένουν να τους πάνε στην ''αγχόνη'' για ν αρχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους? Τι είναι? Γκισέ σε τράπεζα και πλησιάζουμε ένας ένας? Καιγόταν, όχι το σπίτι του διπλανού αλλά ο από κάτω όροφος..Την θερμοκρασία ν ανεβαίνει την ένιωθαν στα πόδια τους, αλλά, επίσημα τουλάχιστον, κανένας δεν ήταν δίπλα τους. Ούτε μια ανακοίνωση καν συμπαράστασης..Αύριο που σειρά θα πάρουν οι οδηγοί ταξί, θα ξεσηκώσουν τον κόσμο. Αλλά θα ναι μόνοι τους κ αυτοί μάλλον. Αλλά θα ζητούν την κατανόηση μας. Όπως και των σημερινών απεργών.Γιατί δεν ένωσαν τις φωνές τους ΤΩΡΑ? Όλοι μαζί.. Τι ελπίζουν? Ότι θα πάθει εμπλοκή το όπλο όταν έρθει η σειρά τους? Θα πιάσουν τότε το γιαταγάνι από δίπλα τους οι έχοντες και το καρπούζι και το μαχαίρι. Γιατί τους αφήσαμε να κρατούν το μαχαίρι..Χωρίς να μας νοιάζει..Να σημειώσω ότι ουδεμία σχέση έχω με τους παραπάνω κλάδους, απλά ήθελα να καταθέσω τον προβληματισμό μου για το πόσο συγκυριακά και κοντόφθαλμα λειτουργούμε μερικές φορές..
Αχ αυτός ο καναπές και το τηλεκοντρόλ..
Nol

Υ.Γ. Για να μην λέμε ότι μας ήρθε ο ουρανός κατακέφαλα, βρείτε το μνημόνιο, δείτε τι λέει και τι ακολουθεί..Γιατί όλοι λένε για το μνημόνιο αλλά είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι το έχουν διαβάσει..Γιατί αν το είχαμε διαβάσει και καταλάβει τι έρχεται θα ήμασταν όλοι στους δρόμους, να διεκδικούμε το δίκιο μας...Τα επόμενα βήματα είναι προγραμματισμένα αλλά δε βγαίνουν στη φόρα όλα μαζί, για ευνόητους λόγους..Τρομακτικό, για παράδειγμα, αυτό με το τζόγο, αν λάβεις υπ όψιν σου τα ποσά και τους τζίρους που παίζονται..


Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_9880.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου