Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται, έρχονται να μας τα πάρουν!

Δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτή η «δημοκρατική» ομάδα ανθρώπων που λέγεται «ελληνική κυβέρνηση» και που υποτίθεται ότι φροντίζει για το καλό της χώρας και την ευημερία των πολιτών να κοροϊδεύει τον ίδιο το λαό της χώρας που κυβερνά και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα.
Κορυφαίο παράδειγμα το νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, που στην ουσία είναι ένα ακόμη καλά στημένο σχέδιο για να μαζευτούν οι οικονομίες αλλά και τα ελάχιστα εισοδήματα όλων των πολιτών από τα φρουτάκια στα κρατικά αλλά και στα ξένα – απ’ ότι φαίνεται – ταμεία...

Είναι πια ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει τους νόμους που εκείνη – αυθαίρετα – θεωρεί απαραίτητους για να σώσει την Ελλάδα από την κρίση, χωρίς να συνυπολογίζει τις συνέπειες. Δεν πιστεύω όμως ότι το ΔΝΤ ζήτησε μέτρα που θα έχουν εντονότατες κοινωνικές αντιδράσεις και ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Δε νομίζω ότι το ΔΝΤ είπε ότι ο εύκολος τρόπος για να τα πάρετε από το λαό σας είναι να βάλετε φρουτάκια παντού. Απλώς, η ορθή οδός είναι η δύσκολη και πιθανόν να έχει πολιτικό κόστος, έτσι η κυβέρνηση της χώρας μας αποφάσισε και διέταξε να ακολουθηθεί η εύκολη οδός.

Φυσικά δε μας φτάνουν οι ελληνικές εταιρίες τυχερών παιχνιδιών και θέλουμε και ξένες. Βέβαια! Είναι στο πλαίσιο των σημαντικότατων επενδύσεων που είχε δηλώσει ότι θα φέρει το ΠΑΣΟΚ. Πολλές επενδύσεις ξένων κολοσσών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, με αντάλλαγμα τις ζωές των άμοιρων Ελλήνων. Και τώρα έρχονται να μας τα πάρουν.

Εμπρός λοιπόν στο ξεπούλημα του ελληνικού λαού.

Ελάτε να μας τα πάρετε όλα, αλλά πάρτε και την κυβέρνηση μαζί για συμβούλους σας. Γιατί μπορεί να μη την ενδιαφέρει η υγεία και ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά την ενδιαφέρει να σώσει το τομάρι της από το ΔΝΤ, να ισχυροποιήσει τη θέση των ελλήνων επιχειρηματιών που μπορούν να την χορηγήσουν και να τους φέρει και ξένους συμμάχους στο κυνήγι για το χρήμα. Τον τρόπο και το ποιοι θα είναι αυτοί οι επενδυτές θα το αποφασίσουν στη μεγάλη «διεθνή» επιχειρηματική συνάντηση του τζόγου, την Τρίτη 21.09 στην Αθήνα.

Όσο για την «για τα μάτια του κόσμου» διαβούλευση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι και στην ατζέντα της εν λόγω συνάντησης, τι να πει κανείς. Κι αυτή στα μουλωχτά πέρασε με ελάχιστα σκάγια σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής που θα επακολουθήσει. Αλλά τι άλλο να περιμένει κανείς για να πειστεί, όταν βλέπει ότι τα κρίσιμα νομοσχέδια και οι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας αποφάσεις παίρνονται μεταμεσονύκτια, έτσι ώστε οι αντιδράσεις του λαού με το φως της ημέρας να αποτελούν φωνές βοώντων εν τη ερήμω;


πηγή http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου