Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο από 180,000 επιχειρήσεις!

Άμεσο κίνδυνο για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζουν περίπου 180.000 επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας...
 Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, επιχειρήσεις από το χώρο του εμπορίου, των κατασκευών, της μεταποίησης, του επισιτισμού, της παροχής υπηρεσιών έχουν «στεγνώσει» από ρευστό, αδυνατούν ή καθυστερούν πολύ να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, τον ΦΠA και τους μισθούς και βρίσκονται ένα βήμα πριν από το «λουκέτο». 

 Από τον «χάρτη» που συνέταξε το ΣΕΠΕ, με βάση τις καταγγελίες για τις καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζόμενους και άλλες διαφορές, προκύπτει ότι οξύτατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις σχεδόν σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Ακόμα μεγαλύτερο δείχνει να είναι το πρόβλημα στστη Θεσσαλονίκη 


 Tο πρόβλημα επιβεβαιώνει στην εφημερίδα και ο πρόεδρος της Eθνικής Συνομοσπονδίας Eλληνικού Eμπορίου, B.Kορκίδης, υπογραμμίζοντας ότι «το εμπόριο έχει γονατίσει» και «πολλοί επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε οικονομικές υποχρεώσεις τους που διώκονται ακόμη και ποινικά, όπως είναι η μη απόδοση του ΦΠA». 


 «Ήδη, 45.000 ασφαλισμένοι έχουν διαγραφεί από τον OAEE και 16.000 έμποροι έχουν βάλει λουκέτο» σημειώνει. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμα οι κατασκευές και οι συναφείς κλάδοι (παραγωγή σκυροδέματος, λατομεία, κεραμοποιεία), οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εποχιακά στον τουρισμό (καταλύματα, εστίαση), οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών (σχεδόν στο σύνολο της χώρας), βιοτεχνίες και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη έρευνα της ΓΣEBEE έδειξε ότι περίπου 175.000 μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται, ήδη, στα πρόθυρα «λουκέτου».


πηγή http://fimotro.blogspot.com/2010/09/180000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου