Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ένα ταξίδι αλλοιώτικο απ'τα άλλα.......


............Ο γλάρος Ιωανάθαν πέρασε όλη την υπόλοιπη ζωή του μόνος αλλά πέταξε πολύ μακριά, πέρα κι από τους Μακρινούς Βράχους.
Η μεγάλη του θλίψη δεν οφειλόταν τόσο στη μοναξιά όσο στο ότι οι άλλοι γλάροι δε θέλησαν να πιστέψουν στο μεγαλείο της πτήσης που τους περίμενε.
Είχαν αρνηθεί ν'ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν.
Εκείνος πάλι, κάθε μέρα, μάθαινε και πιο πολλά.
Έμαθε να κοιμάται στον αέρα και χαράζοντας μια νυκτερινή πορεία δια μέσου του θαλασσινού ανέμου, κάλυπτε εκατό μίλια από το ηλιοβασίλεμα μέχρι το χάραμα.
Θ' αρχίσεις να πλησιάζεις τον παράδεισο, Ιωνάθαν, τη στιγμή πού θα πλησιάσεις την τέλεια ταχύτητα.
Κι αυτό δεν σημαίνει να πετάς χίλια μίλια την ώρα, η ένα εκατομμύριο, η να πετάς με την ταχύτητα του φωτός.
Γιατί ο κάθε αριθμός είναι ένα όριο και η τελειότητα δέν έχει όρια.
Η τέλεια ταχύτητα, γιέ μου, είναι το να βρίσκεσαι εκεί.................




3 σχόλια:

  1. Tώρα ακόμα διάβασες τον γλάρο;; αυτός είναι πολύ παλιός, έδωσα κάποτε το βιβλίο σε ένα παπά να το διαβάσει γιατί μου έκανε τον προοδευτικό, και μου το έφερε πίσω λέγοντάς μου ότι είναι αιρετικό, σατανικό, κ.λ.π.
    Ναι ο γλάρος Ιωανάθαν…. Ωραίο παραμύθι για όλους, και όποιος το καταλάβει το κατάλαβε…. Πάντως αυτή την εποχή είναι πολύ επίκαιρο για τα όσα γίνονται, αλλά νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο…
    Τα πάντα ρεί λέει ο Ηράκλειτος, και αφού διάβασες τον γλάρο, προσπάθησε να διαβάσεις και την κρυμμένη αρμονία του Ηράκλειτου……..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολύ ωραίο το βίντεο!!! Μπράβο!!!
    +++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, ο γλάρος Ιωνάθαν ,είναι από τα βιβλία εκείνα που πρέπει να τα διαβάζουμε κάθε πέντε χρόνια...προκειμένου να αποδώσουμε όλες τις δυνατές ερμηνείες που μπορούμε...
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...και ευχαριστώ και το γνωστό σου παππά που με επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την Ισονομία.
    Το να δώσουμε τις όποιες δυνατές ερμηνείες μπορούμε, είναι εύκολο να το λέμε, αφού θα πρόκειται για ερμηνείες, αλλά τι μπορούμε να εφαρμόσουμε από τη διδαχή αυτού του υπέροχου βιβλίου;;; νομίζω ότι πριν από πολλά χρόνια ίσως θα μπορούσε κάποιος να εφαρμόσει κάτι από όλα αυτά, αλλά σήμερα;;; νομίζω τίποτα, γιατί μας καταντήσανε έτσι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις και τα παγκόσμια συμφέροντα που δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τίποτα!!!
    Τέλος πάντων, μπορώ να σου συστήσω και κάποια άλλα βιβλία, παρομοίου περιεχομένου, φιλοσοφία, η οποία δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα, έστω και αν προσπαθείς μόνο για τον εαυτό σου, αν καταφέρεις κάτι θα πρέπει να είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας.
    Το τρίτο μάτι μας διδάσκει πάρα πολλά. (του Λόμπσαν Ράμπα – εκδόσεις Κάκτος)
    Και, του Μπακουαν σρι ραζνις (ομιλίες πάνω σε αποσπάσματα του Ηράκλειτου)
    η Κρυμμένη Αρμονία, εκδόσεις (πηγη) του 1983.
    Και ο γλάρος, είναι βιβλία που πρέπει να διδάσκονται σαν φιλοσοφικό μάθημα, μαζί με τα Αρχαία Ελληνικά μας, στα σχολεία, μόνο τότε θα ξαναγίνουν!!! οι παλιοί ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Με τον παπά νομίζω ότι δεν το κατάλαβες, ο άνθρωπος δεν κατάλαβε τίποτα απολύτως, αυτά τα κείμενα δεν είναι για όλους, ---- (όχι δεν λέω πως εγώ αποτελώ εξαίρεση, αλλά όταν δεν καταλαβαίνεις ένα κείμενο δεν το καταδικάζεις αμέσως)
    Τα κείμενα του Ηράκλειτου, αφού είχαμε συζητήσει πολλές ώρες με ένα φιλόλογο καθηγητή, και πρώην βουλευτή, αφού δεν παραδεχότανε τίποτα, από αυτά, όταν το διάβασε τρελάθηκε, και μου λέει χαρακτηριστικά, αν δεν το διάβαζα θα ήμουν κοιμισμένος, ενώ τώρα βλέπω με άλλο μάτι τον κόσμο, το γίγνεσθαι ……….
    Ναι όλα τα μπλόγκς θα ήταν τέλεια αν δεν γράφαμε βλακείες και ο καθένας έγραφε λίγα και από τέτοια κείμενα, ανάλογα με τις εμπειρίες του.
    +++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή