Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ολη η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια και τον εκλογικό νόμο

Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού - Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή! Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!
Παρατηρούμε όμως εδώ και ένα χρόνο, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

Ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτησή του! Προφανώς όμως αυτό δεν πτοεί τα κέντρα παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, τα οποία διατείνονται ότι το 51% των Λευκών, ακυρώνει τις εκλογές !!!

Πουθενά, σε κανένα σημείο του νόμου 3434/06 δεν αναφέρεται το παραμικρό! Από κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν προκύπτει κάτι ανάλογο!

Ασχετα με την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι η πραγματικότητα!

Προσωπικά θεωρώ, ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόβλεψη για το λευκό και την σχέση του με τα έγκυρα ψηφοδέλτια και θα ήταν δημοκρατικά σωστό οι πολίτες , να έχουν τρόπο να εκφράσουν ότι κανένα κόμμα να μην μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση, αν κι εφόσον κανένα δεν αντιπροσωπεύει την θέλησή τους! Συμφωνώ ότι αν το 51% των ψηφοφόρων, ψήφιζε λευκό, τότε θα έπρεπε να είχαμε επανάληψη των εκλογών στη χώρα! Το βρίσκω δίκαιο!

Αυτή τη στιγμή όμως στη χώρα μας, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το ισχύον νομικό καθεστώς που διέπει τις εκλογές στην Ελλάδα!
Και σίγουρα, το να αναπαράγει κάποιος μια ψευδή ή φανταστική τέτοια δήλωση, έχει κάποιο σκοπό!

Το σίγουρο είναι, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ.Παπανδρέου για παράδειγμα να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!

Σας γράφω αυτό το υπερβολικό από κάθε άποψη παράδειγμα, για να κατανοήσετε ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ακόμη κι αυτό μπορεί να συμβεί, μιας και δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη για τέτοια ενδεχόμενα!

Και ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός!

Να αυξήσουν τα ποσοστά τους τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή! Περισσότερο το πρώτο κόμμα, λιγότερο το δεύτερο και ούτω καθεξής!
Πως γίνεται αυτό;

H ερώτηση που τίθεται από εκατοντάδες αναγνώστες μας εδώ και καιρό και μας οδήγησε στο παρόν άρθρο είναι μία :

Aν ψηφίσω λευκό ποιος ευνοείται τελικά;

Σύμφωνα με όσα έγραψα προηγουμένως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα άκυρα και τα λευκά δεν προσμετρούνται στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι πριμοδοτούν το κόμμα που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Αν και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, όπως και ένα λευκό, εκφράζουν διαμαρτυρία ή κάποιο λάθος του ψηφοφόρου που δεν ακολούθησε πιστά όσα λέει ο νόμος για τα ψηφοδέλτια .

Όπως και να έχει, η ψήφος αυτού που έριξε λευκό ή άκυρο, είναι δηλαδή μία ψήφος που λογικά δεν θα πήγαινε ποτέ στα κόμματα εξουσίας. Αυτό λέει η λογική τουλάχιστον!

Ομως, επειδή δεν καταμετρείται, ουσιαστικά βοηθάει το πρώτο κόμμα να επιτύχει πιο εύκολα τα όρια της αυτοδυναμίας. Σε δεύτερο βαθμό, βοηθά τα υπόλοιπα κόμματα που θα πιάσουν τελικά το πλαφόν του 3%, να εμφανίσουν υψηλότερο ποσοστό, από αυτό που πραγματικά θα είχαν εάν -ιδανικά- ψήφιζαν όλοι οι εκλογείς. Με απλά λόγια, αν τα λευκά προσμετρούνταν στα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, θα έριχναν τα ποσοστά των κομμάτων ! Τώρα αυτός που ψηφίζει ΛΕΥΚΟ διαμαρτυρόμενος ενάντια στα κόμματα, στην ουσία ΤΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!

Αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια όσο παράδοξο κι αν ακούγεται!!!

Αυτό μάλιστα επετεύχθη , μετά από προσφυγές που έκαναν βουλευτές που δεν εκλέχτηκαν όσο ίσχυε παλιότερα τα λευκά να προσμετρούνται στα έγκυρα! Τις κέρδισαν στα δικαστήρια, δικαιώθηκαν, πήραν τις βουλευτικές έδρες με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κράτος να αλλάξει τον εκλογικό νόμο μιας και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις που στηρίζονταν σε αυτό.

Επί της ουσίας δηλαδή τα λευκά και τα άκυρα πλέον ΔΕΝ έχουν απολύτως καμία διαφορά με βάση τον εκλογικό μας νόμο, άσχετα αν η πρόθεση του ψηφοφόρου είναι διαφορετική!

Οσο για το θέμα της μη προσέλευσης της κάλπες αυτό έχει ως εξής:
Ο ψηφοφόρος που δεν πάει να ψηφίσει, το κάνει στην Ελλάδα περισσότερο κυρίως γιατί αρνείται να συμμετάσχει στην διαδικασία και λιγότερο γιατί το αμελεί ή αδυνατεί!

Επί της ουσίας, η πρακτική του «δεν ψηφίζω» βοηθά τους ισχυρούς κομματικούς μηχανισμούς και ειδικά τα κόμματα που την δεδομένη χρονική στιγμή, έχουν μεγαλύτερη εκλογική συσπείρωση!

Για παράδειγμα, αν η ΝΔ έχει μεγάλη εκλογική συσπείρωση ως κόμμα τότε όλο και περισσότεροι θα προσέλθουν να ψηφίσουν!
Αν το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή συσπείρωση τότε την μέρα των εκλογών θα υποστεί εκλογική συντριβή, πολύ απλά διότι μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του δεν θα πάει να ψηφίσει.

Συνεπώς, η αποχή από τις εκλογές, βοηθά τα κόμματα που έχουν μεγάλη συσπείρωση κατά την άποψή μου άνω του 80% ενώ τα κόμματα που θα πάνε στις εκλογές με συσπείρωση κάτω του 45%, θα υποστούν μια οδυνηρότατη εκλογική ήττα που όμοιά της δεν θα έχουν ξαναδεί!
Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα του 2012, αν ένας ψηφοφόρος της ΝΔ που έχει υψηλό βαθμό συσπείρωσης δεν προσέλθει να ψηφίσει, τότε το κακό για το συγκεκριμένο κόμμα είναι μικρό! Αν όμως ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν προσέλθει τότε στην ουσία τιμωρεί το κόμμα του!

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση με τον εκλογικό μας νόμο και όλα τα άλλα που ισχυρίζονται κάποιοι , αποτελούν παραπλάνηση του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων και όσοι το συνεχίζουν , χρειάζονται επειγόντως μια βρεγμένη σανίδα! Ο καθείς για τον λόγο που συνεχίζει να το κάνει!

Είτε από άγνοια είτε για να προσκομίσει μεγάλο κομματικό όφελος από την άγνοια του κόσμου!

Και επειδή η εκστρατεία παραπληροφόρησης καλά κρατεί, και όλο και θα βρεθούν ορισμένοι που θα επιμείνουν στους ψευδείς ισχυρισμούς τους δημοσιεύουμε σήμερα, την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτημα που είχε υποβάλει επισήμως, τον Αύγουστο του 2011, ο κ. Παντελής Γιαμαρέλλος, από όπου προκύπτει ο ψευδής ισχυρισμός, όσων υποστηρίζουν ότι με την λευκή ψήφο του 51% των ψηφοφόρων, μπορεί να ακυρωθούν οι εκλογές. Ετσι ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αήθης αυτή εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού λαού από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας!


Aκολουθεί η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα:
Aκολουθεί το ΦΕΚ του νόμου 3434/06 Νόμος Παυλόπουλου: πηγή : www.aegeantimes.gr

13 σχόλια:

 1. Να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα ...
  ΟΛΟΙ ψηφίζουμε

  ΕΓΚΥΡΑ ... ΟΧΙ ΛΕΥΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.....ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ......!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και τότε γιατί τα βάζουν ρε παιδιά??? απο πουθενά δεν βγαίνουν χαμένοι δηλαδή αυτοί, πάντα εμείς!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ΑνώνυμοςMar 15, 2012 07:43 AM

  Δε θα είσαι χαμένος εάν ΨΗΦΙΣΕΙΣ κάτι άλλο εκτός από τα λαμόγια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ολοκληρωμένο άρθρο και με τις κατάλληλες παραπομπές, προωθήστε το όσο περισσότερο μπορείτε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Δεν είναι δυνατόν με ένα λευκό να ανεβαίνουν τα ποσοστά όλων των κομμάτων. Δεδομένου ότι πριν το λευκό τα ποσοστά αθροίζαν 100%, αν όλα τα ποσοστά ανέβουν ΠΟΣΟ θα αθροίζουν;;;
  Αν η ψήφος αυτή πήγαινε στο κόμμα Χ, τότε αυτουνού το ποσοστό θα ανέβαινε (κατά μία ψήφο επί του συνόλου) και ΟΛΩΝ των άλλων το ποσοστό θα έπεφτε, αφού με περισσότερες έγκυρες ψήφους στο σύνολο, ο δικός του αριθμός ψήφων δεν άλλαξε.
  Συνεπώς, από την ιστορία με τα λευκά οφελειμένος είναι αυτός που χάνει τις λιγότερες έγκυρες ψήφους, δηλαδή... τα μικρά κόμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας πούμε ότι το κόμμα Α πήρε 20% όλων των ψήφων, τα δε λευκά είναι 30% και τα έγκυρα 70%.
   Τότε το 20/100 επί όλων των ψήφων μετατρέπεται σε 20/70=28% των ΕΓΚΥΡΩΝ.
   Αντίστοιχα, αν το κόμμα Β πήρε 2% του συνόλου, το τελικό γίνεται 2/70=2.8%.

   Αν αυτοί που ψήφισαν λευκό το έκαναν για διαμαρτυρία κατά του Α, στην πραγματικότητα ανέβασαν το ποσοστό του κατά 8 μονάδες!
   Καλύτερα να ψήφιζαν το Β ώστε να μπει στην Βουλή, αφαιρώντας έδρες από το Α.

   Διαγραφή
  2. Απλά μαθηματικά: πάνε 10 άνθρωποι και 1 ψηφίζει πασοκ 1 νδ και 8 λευκό. Εφόσον τα λευκά δεν μετράνε στα έγκυρα, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ υπάρχουν μόνο 2 έγκυρα και τα ποσοστά τους ειναι 50% πασοκ 50% νδ. πιο απλά μαθηματικά δεν γίνεται

   Διαγραφή
 7. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΟΤΑΝ 3ΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΤΕ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 35% ΤΟΤΕ Κ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΠΣΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΘΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 3ΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 51% ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΗ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 3ΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 75% ΤΟΤΕ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΦΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑ3ΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πώς θα βοηθήσεις να ΜΗΝ μπεί η χρυση αυγη στην βουλή:

  Με όσο πιο απλά μαθηματικά γίνεται (χρησιμοποιώ δημοσκοπικά νούμερα θα καταλάβετε στο τέλος γιατί):

  Έστω 100 άνθρωποι. 20 ψηφίζουν ΝΔ. 17 ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. 2 ψηφίζουν χρυση αυγή. 10 ψηφίζουν λευκό, 10 άκυρο (μαύρο,βρισιές κτλ ξέρετε...), 10 δεν πάνε να ψηφίσουν. 31 ψηφίζουν τα λοιπά κόμματα. Σε απλή αναλογική αυτό θα σήμαινε ΝΔ 20% ΠΑΣΟΚ 17% χρυσή αυγή 2% (εκτός βουλής), 10% ΛΕΥΚΟ, 10% ΑΠΟΧΗ 10% ΑΚΥΡΑ. 31% ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

  βάση του εκλογικού νόμου όμως και μετά την περίφημη ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ (δηλαδή θεωρώντας ως έγκυρα ψηφοδέλτια όλα εκτός των λευκών-άκυρων-αποχής δηλ. μειώνοντας το εκλογικό σώμα σε 100 μείον 10 μείον 10 μείον 10=70 ανθρώπους) τα ποσοστά γίνονται ως εξής:

  20 στους 70=28.8% ΝΔ , 24.3%ΠΑΣΟΚ, 3%χρυση αυγη ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 44%
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
  1. Η χρυση αυγη μπήκε στην βουλή
  2. πασοκ+νδ σε πραγματικό σύνολο είχαν 37% (όχι το 38% που απαιτείται για τις 151 έδρες) μετά την αναγωγή όμως 43%.
  3. Το 43% των δυο κομμάτων είναι αυτοδύναμο έναντι του 44% των λοιπών κομμάτων
  4. 37 άνθρωποι αποφάσισαν σε βάρος των 31 που μειοψήφισαν και των 30 που θεωρούνται "άκυροι".
  5. Μετά την καταστροφή που έφεραν πασοκ και νδ εναλλάξ, αποφασίσαμε να μας καταστρέψουν μαζί και σαν μπόνους κάναμε βουλευτές οπαδούς του ναζισμού

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  1. Αν θέλετε να ψηφίζετε λευκό γιατί έτσι δηλώνετε ότι δεν συμφωνείτε με κανέναν να ξέρετε ότι ο νόμος σας θεωρεί άκυρους και την ψήφο σας σκουπίδι. Το πασοκ, η νδ και η χρυση αυγη όμως σας θεωρεί ευεργέτες τους
  2. Αν θέλετε να ρίχνετε μαύρο, και να γράφετε σε μια κόλλα χαρτί όλες σας τις βρισιές και τα παράπονα, να ξέρετε ότι το πολύ-πολύ να το διαβάσει η εφορευτική επιτροπή πριν το καταχωρήσει ως άκυρο. νδ,πασοκ και χρυση αυγη όμως το καταχωρεί ως δώρο
  3. Αν θέλετε να απέχετε για να μην νομιμοποιείτε το καθεστώς τους με την ψήφο σας, μπράβο μόλις νομιμοποιήσατε με την αποχή σας τους νεοναζί οπαδούς του Χίτλερ και νομιμοποιήσατε και τις 151 έδρες τους.

  Αν θέλετε να έχετε το δικαίωμα της λευκής ψήφου, ζητείστε το στον δρόμο για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, όχι στην κάλπη. Και το κυριότερο ζητείστε το αφότου αποτρέψετε την είσοδο της χρυσής αυγής στην βουλή. Γιατί μετά απλά φανταστείτε πόσο εύκολα θα διαδηλώνετε στους δρόμους....Προς το παρόν πηγαίντε και ψηφίστε με την λογική του πιό θεωρώ το λιγότερο κακό κόμμα. Έχετε 35 για να διαλέξετε. Ενημερώστε όσους μπορείτε είτε προωθώντας το είτε κυρίως προφορικά. Απλά μαθηματικά είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Και αν γράψεις το όνομα σου στο λευκό και ψηφίσεις τι γίνεται.? Ο νόμος λέει ως εξής, <>
  Η ψήφος δεν είναι πλέον λευκή αλλά γράφει όνομα και επίθετο και ψηφίζεται κανονικά, τι ισχύει τότε.??

  ΑπάντησηΔιαγραφή