Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Αγώνας ενάντια στα χαράτσια ξεκινάει στο Θερμαϊκό

Σε συστράτευση και αγώνα για την αποτροπή της φοροεισπρακτικής λαίλαπας της κυβέρνησης κατ' εντολή της τρόικας καλεί ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στο χαράτσια τους κατοίκους του Θερμαϊκού.
Ακολουθώντας δρόμους που άνοιξαν αγανακτισμένοι πολίτες σε πολλούς δήμους της χώρας, καλεί τους δημότες που έχουν τις ίδιες απόψεις να παραβρεθούν στη συγκέντρωση της Πέμπτης στις 6 μμ στο καφέ Λούπο ντι Μάρε, στην Αγία Τριάδα.
Εκεί θα εξεταστούν τρόποι για την αποφυγή πληρωμής ενός από τους κεφαλικούς φόρους, αυτού που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Το δελτίο τύπου:


Φίλοι Δημότες Θερμαϊκού,Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ( ακίνητα, ενέργεια, υποδομές ) πραγματοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες. Η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι καθημερινή ρουτίνα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων τύπου << εργασιακής εφεδρείας >>.

Δραματική μείωση των δαπανών στην υγεία και την παιδεία. Δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται μέσα σε ώρες.

Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη και ίσως τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά τουλάχιστον πενταετούς διάρκειας και τερατώδη τέλη σε ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μέτρα που πλήττουν κυρίως μεσαία και λαϊκά στρώματα.

Μειώνονται οι συντάξεις ανθρώπων που ήδη με δυσκολία μπορούν να επιβιώσουν.

Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και το αμφίβολης νομιμότητας χρέος της χώρας, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία την αγορά , προκαλεί νέες χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( για πρώτη φορά υπάρχουν δεκάδες καταστήματα κλειστά στο κέντρο της πόλης ).

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δηλώνουμε ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει.

Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Σε καλούμε να συμμετέχεις την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Λούπο ντι Μάρε στην Αγία Τριάδα, ώστε να συμφωνήσουμε για τους τρόπους αγώνα και δράσης για το σταμάτημα των χαρατσιών στον τόπο μας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Ομάδα Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού

Μας το έστειλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου