Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά

Πανικός επικρατεί στην όμορφη χώρα μας μετά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο υποστηρίζει πως η Ελλάδα εξετάζει έξοδο από το ευρώ. Η κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα του Spiegel και δήλωσε πως προτιμά το περιοδικό Focus με τα κωλοδάχτυλα.




Ο διευθυντής του Spiegel απάντησε στην κυβέρνηση πως η διαφορά του Spiegel με το Focus είναι πως στο Spiegel το κωλοδάχτυλο δεν φαίνεται. Νιώθεται.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαπανδρέου, δεν θα αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ αλλά η Ευρώπη από τη δραχμή.
Με νεότερη δήλωσή του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στη δραχμή, αφού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει το χρήμα – ξύπνησε μέσα του ο Μάο Τσε Τουνγκ.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, από την πλευρά του, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και δήλωσε: «Έλα μωρέ, και τι είναι η Ευρώπη στην τελική; Μια γκόμενα του Δία ήταν που την ξεκώλιασε και την πέταξε».
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον πανικό των πολιτών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς. Στην Ελβετία.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η μόνη περίπτωση να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι να επιστρέψει στη δραχμή και η Ελβετία.
Αργά το βράδυ, στην Αθήνα κυκλοφόρησε η φήμη πως στο Νομισματοκοπείο κόβονται δραχμές και πως η νέα δραχμή έχει πάνω τον Καραγκιόζη.
Η είδηση της επιστροφής στη δραχμή έφτασε και στη Βαρκελώνη, όπου -κατά τη διάρκεια του ημιτελικού για το Final Four- οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εμψύχωναν τους παίκτες της ομάδας τους με το σύνθημα «Ελλάς – Δραχμή – Παναθηναϊκός».
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να κάνει νέα δήλωση και –σε μια προσπάθεια να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα- είπε πως με την επιστροφή στη δραχμή όλοι οι Έλληνες θα γίνουν εκατομμυριούχοι, ενώ θα επιστρέψει η δραχμή και στη βασιλόπιτα.
Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε πως η επιστροφή στη δραχμή θα δώσει ξανά στους Έλληνες ένα κοινό μεγάλο όραμα: την επιστροφή στο ευρώ.
Διεθνείς οικονομικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν πως η επιστροφή στη δραχμή θα είναι μόνο η αρχή για τους Έλληνες. Θα ακολουθήσει η επιστροφή στις σπηλιές.
(Το κείμενο προέρχεται από τα tweets που έκανα σχετικά με το δημοσίευμα του Spiegel. Αγαπητές φίλες, πρέπει να μπείτε κι εσείς στο Twitter. Εκεί βρίσκεται ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας. Τυχοδιώκτες, διαφημιστές, βιζιτούδες, επικοινωνιολόγοι, ζιγκολό, δημοσιογράφοι, νταβατζήδες, μπλόγκερ, εφοπλιστές – όλος ο καλός κόσμος στο Twitter είναι μαζεμένος. Δεν λέει να λείπετε εσείς από ένα τέτοιο πάρτι. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.)

από τον πιτσιρίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου