Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απεργία πείνας μαθητών για τον «Καλλικράτη» στην Παιδεία

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή 15 μαθητές της Β΄ τάξης του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του σχολείου τους και ζητώντας να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του «Καλλικράτη για την Παιδεία». Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα. Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, ενώ γονείς και καθηγητές συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών.
Σύμφωνα με το ψήφισμα που εξέδωσαν οι μαθητές μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης, το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται, θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη για το σχολείο τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Πιστεύουμε πως είναι η έσχατη λύση, αλλά και η μοναδική που θεωρούμε πως θα σας κάνει να ευαισθητοποιηθείτε. Θεωρώντας χρέος μας να κρατήσουμε την Οικονόμειο Σχολή ανοιχτή, είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο μας. Σας ενημερώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο χώρο της Οικονομείου Σχολής για όσο χρειαστεί, ακόμη και με κίνδυνο της σωματικής μας υγείας. Ελπίζουμε να αντιμετωπίσετε με κατανόηση και ευαισθησία την απεγνωσμένη αυτή κίνηση μας, που πηγάζει μόνο από αγνή αγάπη για το σχολείο και τον τόπο μας» καταλήγει το ψήφισμα των μαθητών του Λυκείου Τσαριτσάνης και των απεργών πείνας.
Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία και λειτουργεί από το 1670. Σε αυτήν δίδαξαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων κ.α.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα το πρωί (21-3-2011) στον ΑΝΤ1 ο κύριος Παπαδάκης είπε πως η απεργία πείνας των μαθητών σταμάτησε. Γνωρίζετε κάτι εσείς;
    Παναγιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή