Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι ληστές και ο Κλέφτης

Ο υπουργός Προστασίας της Χούντας, Χρήστος Παπουτσής, και ο υπουργός Οικονομικών της Χούντας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επικήρυξαν τον Βασίλη Παλαιοκώστα με 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένα εκατομμύριο – αλλά μάρκα- πήρε και ο Θόδωρος Τσουκάτος από τη Siemens και το έβαλε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση της Χούντας προσπαθεί να δημιουργήσει στους πολίτες αίσθηση νομιμότητας. Δηλαδή, επικηρύσσουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, για να δείξουν πως αυτός είναι ο κακοποιός που απειλεί το βασίλειο της νομιμότητας που είναι η Ελλάδα αυτή την εποχή, οπότε ο Παπουτσής, ο Παπακωνσταντίνου και όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι ηθικά στοιχεία και υπεράνω πάσης υποψίας.

Είναι έξυπνο να πετάς την μπάλα στην κερκίδα, αλλά η χώρα έχει χρεοκοπήσει και κανένας υπεύθυνος δεν επικηρύχτηκε – ούτε καν κατηγορήθηκε. Όλοι είναι στα γραφεία τους. Εκτός, αν για τη χρεοκοπία της χώρας φταίει ο Βασίλης Παλαιοκώστας.
Αν συλληφθεί ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Παπουτσής δηλώσει ότι ο Παλαιοκώστας εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από τις πληροφορίες που έδωσε κάποιος πολίτης –ο οποίος πήρε αμοιβή ένα εκατομμύριο ευρώ-, θα πιστέψει κανείς τον Παπουτσή;
Όλοι θα σκεφτούμε πως –όπως έφαγαν τα δισεκατομμύρια- έφαγαν και το εκατομμύριο της επικήρυξης του Παλαιοκώστα. Μπορεί και να το βάλουν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ για να το ενισχύσουν, όπως ο Τσουκάτος.
Οπότε, μια λύση υπάρχει για να πειστούμε πως μας λένε την αλήθεια: Να μας πουν το όνομα εκείνου που θα έχει δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Και όχι μόνο να μας πουν το όνομά του - να βγει ο ίδιος στην τηλεόραση και να πει: «Ναι, λέγομαι έτσι, κατοικώ εκεί και εγώ έδωσα πληροφορίες στην Αστυνομία για το πού βρισκόταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Ορίστε και το ένα εκατομμύριο που μου έδωσαν».
Τι; Αυτό θα είναι επικίνδυνο για τον ρουφιάνο; Ναι, μάλλον θα είναι. Δεν πειράζει, όμως. Για να μην κινδυνεύει ο ρουφιάνος, ας τον κάνει ο Παπανδρέου υπουργό. Και όταν πέσει η Χούντα, ας τον πάρει μαζί του στο ελικόπτερο.

από τον πιτσιρίκο 

2 σχόλια:

  1. Η ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
    ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ..
    ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2500€
    ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα επικηρύξουμε τους 300, πόσα παίρνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή