Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ελλάδας

Αφορά: 

Όχι άλλοι θάνατοι παιδιών στο Ωνάσειο


Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε από εμας μέσω mail στον Υπουργό Υγείας πριν από ένα μήνα. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση.

Κ. Υπουργέ

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας τρεις φορές έως τώρα αλλά δεν καταφέραμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον σας. Θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τα παράπονα μας και την απογοήτευση μας από την απαράδεκτη στάση των γιατρών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και όλου του συστήματος υγείας κατά την
επτάμηνη παραμονή μας. Σας έχουμε στείλει προηγούμενο email με λεπτομερή περιγραφή αλλά η απάντηση σας ήταν, περισσότερο από απογοητευτική, ανύπαρκτη!
Από την τραγική εμπειρία μας, όλους τους προηγούμενους μήνες καταλαβαίνουμε ότι στο Ω.Κ.Κ διαπράττονται εγκλήματα εις βάρος μικρών παιδιών με την κάλυψη του Υπουργείου Υγείας. Όχι μόνο δεν έχετε κάνει τίποτα για να αλλάξετε κάτι στο υπάρχον σύστημα υγείας αλλά μας αντιμετωπίζετε και εσείς, όπως και οι γιατροί του Ω.Κ.Κ, σαν πολίτες Βʼ κατηγορίας που δεν έχουμε δικαιώματα και η γνώμη μας δεν έχει καμία αξία. Είμαστε σίγουροι πως όταν πρόκειται για την δική σας υγεία ή την υγεία των δικών σας παιδιών η αντιμετώπιση όλου του συστήματος είναι διαφορετική. Με τη στάση σας μας δείχνετε και εσείς την αδυναμία και την ανικανότητα σας. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία από το Υπ. Υγείας όσον αφορά τις περιορισμένες ικανότητες των γιατρών και τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα παιδιά μας κάνοντας πειράματα.
Η επτάμηνη παραμονή μας μέσα στο Ω.Κ.Κ ήταν αρκετή για να καταλάβουμε πόσο ανίκανα είναι κάποια άτομα που κατέχουν κάποιες θέσεις και την απανθρωπιά και την σαπίλα όλου του συστήματος υγείας. Αναρωτιόμαστε τελικά ποια είναι η σχέση του Υπουργείου Υγείας και του προέδρου του ΩΚΚ κ. Αλιβιζάτου; Είχαμε την ελπίδα πως κάποιος από εσάς διακατέχεται από αληθινά αισθήματα, αισθήματα ανθρωπιάς και ευσυνειδησίας και έχει την στοιχειώδη παιδεία έστω μόνο να μας ακούσει και να μας απαντήσει.
Λυπούμαστε, μας έχετε απογοητεύσει!!!

Αργύρης Κυρίδης
Λεμονιά Τσαρούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου