Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 50 ΔΙΣ. ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα έναντι 50 δισ. ευρώ. Στον βωμό της μείωσης του δημόσιου χρέους, το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε συμφωνία με την τρόικα των δανειστών για την πώληση: 1 Κάθε εισηγμένης ή μη δημόσιας επιχείρησης. Και ως τέτοιες μπορεί να καταγραφούν (εξ όσων έχουν απομείνει στο Δημόσιο) οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (μειοψηφικό πακέτο), Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Αγροτική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια (μειοψηφικό πακέτο). Αναφερόμενοι ειδικά στις τράπεζες είπαν πως πρέπει να εκχωρηθούν μη βασικές δραστηριότητες (όπως των συναλλαγών στην περίπτωση του Ταμείου Παρακαταθηκών).

Αιγιαλός και παραλία

2 Η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Φιγουράρουν δημόσιες εκτάσεις «φιλέτα» στην ηπειρωτική ή στη νησιωτική χώρα, οι βραχονησίδες (πρώτη φορά είχε επιχειρήσει να τις πουλήσει το 1991 ο Κων. Μητσοτάκης). Σε περίπου 72.000 ανέρχονται τα δημόσια κτήματα και 41.000 τα ανταλλάξιμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως δημόσια περιουσία θεωρούνται ο αιγιαλός και η παραλία.

3 Τα εμπορικά ακίνητα. Εκατοντάδες δημόσια κτίρια που βρίσκονται σε κάθε πόλη ή εκτός αυτών μπαίνουν στην τεράστια λίστα τής προς πώληση δημόσιας περιουσίας της χώρας.

Μια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής του

Μας αφήνουν την... Ακρόπολη

Οι επικεφαλής της τρόικας, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, ερωτηθέντες σχετικά ξεκαθάρισαν πως «σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αρχαία μνημεία» και ειδική επισήμανση έγινε από τον κ. Τόμσεν: «Κανείς δεν θα ήθελε να διακυβεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας».

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση 15 δισ. ευρώ τη διετία 2011-2012 και συνολικά 50 δισ. ευρώ την πενταετία 2011-2015. Η αρχική εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για 8 δισ. (απαισιόδοξη, κατά την τρόικα) έναντι των 7 δισ. που έχουν εγγραφεί στο Μνημόνιο και των 3 δισ. ευρώ αρχικώς.

Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του κ. Τόμσεν προς τους Ελληνες: «Μην επιτρέπετε στους λίγους που κερδίζουν από το γεγονός ότι ελέγχουν την κρατική δημόσια περιουσία να αποκλείσουν τους καρπούς των ιδιωτικοποιήσεων από τους πολλούς».

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τους «αρχικούς δισταγμούς» της, κατά την τρόικα, και προχωράει στην καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου και τη δημιουργία χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων. Κατά την τρόικα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποιήσεων είναι πραγματοποιήσιμο.

Ιδέα του Σαμαρά

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογη πρόταση έγινε τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την άντληση 50 δισ. ευρώ από περιουσία συνολικής αξίας 300 δισ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση προχωρούν στην ανεύρεση συμβούλου που θα αναλάβει το όλο εγχείρημα.

Η πώληση οτιδήποτε «κινείται ή δεν κινείται» είναι η λύση στη μείωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου -κατά την τρόικα- να μη χρειαστεί να γίνουν και άλλες δύσκολες κοινωνικές περικοπές. Εν τούτοις η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται, αφού έχουν προηγηθεί οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και οι αυξήσεις φόρων.

Τα χρήματα που θα αντληθούν από την πώληση επιχειρήσεων και ακινήτων θα μειώσουν ανάλογα το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για μία από τις συνδυαστικές λύσεις, στις οποίες καταλήγει το οικονομικό επιτελείο ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές. Οι άλλες δύο είναι ο ευρωπαϊκός δανεισμός για την επαναγορά του δημόσιου χρέους και οι μεμονωμένες συμφωνίες με τραπεζικούς οίκους που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ).

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2011

10 σχόλια:

 1. Δεν με ενδιαφερει.... εχω παψει να θεωρω τον εαυτο μου ελληνα, αρκετα χρονια τωρα... Τα παιδια μας σκεφτομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι οι πολιτικοί είναι πουλημένοι! Καθάρματα και αποβράσματα! Σάλτα να γαμηθούν!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μα τοση ξεφτιλα πως χωραει σ αυτους τους πολιτικους?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ετοιμαστειτε για εκλογες λιαν συντομως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τα καλά που μας προσέφεραν οι πολιτικοί, τους θάβουμε δημοσία δαπάνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΑΠας:ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μου αρεσει που ολοι εκπλησονται για οσα συμβαινουνε.Λες και κανενας δεν ειχε καταλαβει(αρχοντες και λαος) ,εδω και πολλα χρονια,οτι πριν την ΚΥΡΙΑ ΚΡΙΣΗ περασαμε πολλα χρονια κρισεως,πτωσεως.Τωρα γιναμε ευρωπαιοι.Δεν μας αρεσανε οι ηρωικες φουστανελες.Δν μας αρεσε το ενδοξο,τιμημενο και με αιμα ποτισμενο ορθοδοξο ρασο.ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.Φταινε μονο οι πολιτικοι.Οχι.Φταιει κυριως, εμεις Ο ΛΑΟΣ.Τωρα λοιπον καιρος για πολυ κλαμα και ντροπηηηηηη.Καιρος για μετανοια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν αφήσουμε να συμβεί και αυτό, είμαστε άξιοι της τύχης μας! Αν αφήσουμε να συμβεί αυτό, να σταματήσουμε να λέμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας, τα χώματά μας, τα παιδιά μας, την κληρονομιά μας, εμάς τους ίδιους. Το πρόγραμμα "εξολοθρεύστε τους Έλληνες" εξελίσσεται μια χαρά!Και είμαστε εμείς συνένοχοι στο διαμελισμό της πατρίδας μας, στη διαπόμπευσή της, στην καπήλευσή της, στη διάλυσή της! Το αίσχος και η ντροπή είναι μόνο δική μας! Περίμενα οι Έλληνες να βγουν στους δρόμους εδώ και καιρό! Να βγουν και να διεκδικήσουν πίσω τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, το Δικαίωμα στη ζωή και στην ελπίδα! Πίστευα ότι έχουμε ακόμα την καρδιά και την ανδρεία των προγόνων μας. Τώρα θεωρώ πως η Ελλάδα τελειώνει με την τελευταία αγέλη προδομένων παλιάτσων:Εμάς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι,
  οι άλλοι να βαστάνε τα σχοινιά.
  Αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε,
  αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

  Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι,
  να είσαι εσύ και να μην είμαι εγώ
  που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
  με τη δική μου γη και το νερό.

  Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι,
  να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό.
  Αρνιέμαι να ‘χω σκέψη που σωπαίνει,
  να περιμένει μάταια τον καιρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πάλης ξεκίνημα
  νέοι αγώνες
  οδηγοί της ελπίδας
  οι πρώτοι νεκροί.

  Όχι άλλα δάκρυα
  κλείσαν οι τάφοι
  λευτεριάς λίπασμα
  οι πρώτοι νεκροί.

  Λουλούδι φωτιάς
  βγαίνει στους τάφους
  μήνυμα στέλνουν
  οι πρώτοι νεκροί.

  Απάντηση θα πάρουν
  ενότητα κι αγώνα
  για νά 'βρουν ανάπαυση
  οι πρώτοι νεκροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή