Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί να πληρώνουμε διόδια;Είναι γνωστό ότι οι ελληνικοί δρόμοι κατασκευάστηκαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού και σε κάποιες περιπτώσεις, οι εταιρίες που κατασκεύασαν η κατασκευάζουν κάποια τμήματα των δρόμων, συμμετέχουν με ευτελή ποσοστά, μικρότερα του 10% και αυτά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή και πάλι στην ουσία το κόστος εξ ολοκλήρου το πληρώνει ο ελληνικός λαός, ενώ οι εν λόγω εταιρίες θα εισπράττουν για τριάντα και πλέον χρόνια τα …διόδια! Το επιχείρημα ότι ανατέθηκε στις εταιρίες να συντηρούν τους δρόμους, άρα εμείς λογικό είναι να πληρώνουμε διόδια, είναι τουλάχιστον βλακώδες.
Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Δημήτρη Τσιμούρα «Επιτακτική ανάγκη η κατάργηση όλων των διοδίων!»
Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, από τις 11:00 έως τις 13:00, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας θα στήσουν το κιόσκι τους στο "δέλτα" του κυκλικού κόμβου της οδού Θεσσαλονίκης (περιοχή ΚΤΕΛ, κοντά στη Λαϊκή αγορά) με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνουμε» και τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις κατά των διοδίων (06.02.2011 Πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων της χώρας). Θα μοιραστούν τα γνωστά καρτελάκια με το σήμα «Δεν πληρώνουμε» για τα αυτοκίνητα, όπως και οδηγίες σχετικά με την διαδικασία άρνησης καταβολής του αντιτίμου των διοδίων. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών και ενδιαφερομένων για τις επόμενες κινητοποιήσεις.
Όλες οι δράσεις της ομάδας δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη της να συναντηθούν, έστω για λίγη ώρα, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να πουν τέλος πάντων «ένα γεια», και να πιουν μαζί έναν καφέ στο πόδι.
Θα σας περιμένουμε. Ο καφές είναι κερασμένος!
-- 
Μας το έστειλε:
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει μία τρελή ασυδοσία σε ότι έχει να κάνει με δημόσια έργα. Πληρώνουμε διπλά και τριπλά τα έργα αυτά (επειδή μας κατακλέβουν οι εργολάβοι) σε σχέση με άλλες χώρες. Έπειτα μας ζητάνε και διόδια με τη δικαιολογία της συντήρησης και διατήρησης των δρόμων;;;!!! Έλεος φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή