Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μην κοιμάστε όρθιοι! Υπνωτιστείτε!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
«Πενία τέχνας κατεργάζεται», ισχυρίζεται  το ρητό που βρήκε τη δικαίωσή του κάπου στην Αγγλία όταν ένας τσαγκάρης στο επάγγελμα ανακάλυψε μια πρωτοποριακή μέθοδο κλιματισμού στην προσπάθειά του να βρει μια λύση σ’ ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα: να αερίζει και να θερμαίνει ταυτόχρονα το χώρο εργασίας του. 
Η θερμοκρασία στο Bromsgrove του Worcestershire φτάνει τους – 13 βαθμούς Κελσίου  και ο Martin Connellan επιμένει να κρατά ανοιχτές τις πόρτες του εργαστηρίου του, για να «αντιμετωπίσει» τις αναθυμιάσεις από τις κόλλες που χρησιμοποιούν οι τεχνίτες του στο τσαγκαράδικο. Το αποτέλεσμα ήταν, οι τεχνίτες να γλυτώνουν από τις αναθυμιάσεις αλλά να κινδυνεύουν να παγώσουν από το κρύο. Η πιο πρακτική λύση που βρήκε ο εργοδότης ήταν να αγοράσει παλτά, μήπως και με αυτά ζεσταθεί το κοκαλάκι των εργαζομένων. Ωστόσο, με τέτοιες πολικές θερμοκρασίες, τα παλτά έμοιαζαν με μακό μπλουζάκια… Ο εργοδότης βρέθηκε σε αδιέξοδο. Και τι σκέφτηκε πάνω στην απελπισία του ο άνθρωπος, σύμφωνα πάντα με την The Sun; Μα το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο:  επιστράτευσε τον James Kerwin, έναν υπνωτιστή, ο οποίος χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να κάνει τους εργαζόμενους... να σκάσουν από τη ζέστη. Ο εικοσιεπτάχρονος εργαζόμενος Adam Hood τόνισε χαρακτηριστικά: «Μια ζωή είχα κρύα χέρια. Αλλά όχι πια»!
Αν δεν καταλάβατε, βρισκόμαστε μπροστά σε μιαν εφαρμογή που θα επιφέρει επαναστατικές ανατροπές και θα λύσει όλα μας τα προβλήματα!  Ότι δεν κατάφερε η πολιτική, η επιστήμη, οι τέχνες, να καλυτερεύσουν δηλαδή τη ζωή των ανθρώπων, το καταφέρνει  ο υπνωτισμός. Το είχαμε μπροστά στα μάτια μας και εμείς κοιμόμασταν όρθιοι. Μειώνουν τις συντάξεις; Κανένα πρόβλημα ¨ με έναν υπνωτισμό όλοι θα νιώθουν σαν να μην συνέβη τίποτα…. Πεινάνε της γης οι κολασμένοι; Φωνάζουμε μερικούς συναδέλφους του James Kerwin και γεμίζουμε τα στομάχια τους ..με υπνωτισμένο αέρα κοπανιστό. Το μέτρο όπως ήδη θα καταλάβατε μπορεί να γενικευτεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε νόσος και μαλακία! Και του χρόνου!

από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου