Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

 Ο.Α.Σ.Θ. - AYΞΗΣΕΙΣ : Επιτυχία είχε η δράση "ΕΠΙΒΑΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Συγκέντρωση περίπου 85-95 ατόμων και κατάληψη 5-7 λεωφορείων το Σάββατο. Σημαντική η συμμετοχή κατά την διαδρομή μεγάλου μέρους των επιβατών σε συζητήσεις ενημέρωσης, επικροτώντας τον αγώνα για τις αυξήσεις στα εισιτήρια, αρκετοί δίνανε προέκταση και σε παρόμοια θέματα για δράση, όπως ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, κ.αλ.
Από πλευράς ΟΑΣΘ υπήρξαν σήμερα δύο προκλήσεις, μια προηγούμενη γνωστή έγινε σε επιβάτη της δράσης κατοίκων Ωραιοκάστρου την Τετάρτη 05/01/11.

Στην πρώτη ο σταθμάρχης του τερματικού σταθμού της γραμμής "5" Καλαμαριάς, απαίτησε να απομακρυνθούμε (15 άτομα) από τον ’’ιδιωτικό’’, όπως χαρακτήρισε, τον χώρο στάθμευσης των οχημάτων. Φυσικά “μάζεψε” γρήγορα την απαίτησή του, μετά την στάση που κρατήσαμε αποκλείοντας τις (2) εισόδους- εξόδους του χώρου.

Στην δεύτερη ο οδηγός απευθύνθηκε με έντονο ύφος-αγανακτισμένου δήθεν, προς στους επιβάτες προτρέποντας τους να κατέβουν και να περιμένουν το επόμενο όχημα. Η δικαιολογία επί λέξη, στην ΠΡΟΤΡΟΠΗ του αυτή, ήταν όπως ανέφερε « τα μηχανήματα (ακυρωτικά) δεν δουλεύουν γιατί τα μπλοκάρανε», δείχνοντας έτσι τα άτομα της δράσης, που πριν 2 λεπτά είχαμε αποβιβασθεί.

Εκτίμησή μου είναι, ότι προσπάθησε να ρίξει λάσπη στην δράση, πιστεύοντας ότι οι επιβάτες θα ταύτιζαν την συμπεριφορά τους με την δική του, λόγω της ταλαιπωρίας που θα υφίσταντο, πράγμα που έπεσε εντελώς στο ΚΕΝΟ. Η άμεση παρέμβασή μας και η πραγματικά αγωνιστική ανταπόκριση του ΣΥΝΟΛΟΥ των επιβατών, οι οποίοι και ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να ξεκινήσει το όχημα, έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ξεκίνησε δηλαδή το ΙΔΙΟ λεωφορείο το δρομολόγιό του.

Τέλος αναφέρω την παρουσία δυο ελεγκτών (!!!) και την διακριτική πρόκληση συζήτησης από μέρους τους, με προφανή πρόθεση τον αποπροσανατολισμό των επιβατών από το θέμα ΟΑΣΘ. Προβάλλοντας την εικόνα εργαζομένων που πάσχουν όπως όλοι, οι ίδιοι δε, έχοντας «δάνεια από τις τράπεζες», αναφέρονταν επί λέξη στο ότι, «θα μας πάρουν τα σπίτια» και πρέπει, «όλοι μας να πάμε πρώτα έξω από τις τράπεζες» επίσης, ότι είναι έτοιμοι οι ίδιοι, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να πάρουν όπλα, και ότι «μόνο έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα, εγώ το λέω, θα τυλιχτώ με εκρηκτικά» καταθέτει ο ένας τους πριν την αποβίβαση στο «τέρμα». φίλοι

«ΕΠΙΒΑΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΑΝΑΦΕΡΩ τα γεγονότα ώστε να πάρουμε τα "μέτρα μας" στις επόμενες, συχνότερες & περισσότερο συμμετοχικές δράσεις μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου