Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ακούει ο κ. Παπουτσής;

του Σταύρου Θεοδωράκη Κυριακή μεσημέρι στο Γκάζι. Ένας άντρας περπατάει με την γυναίκα του, το 2 μηνών μωρό τους και την αδερφή της γυναίκας του. Κόσμος πολύς στα πεζοδρόμια και η παρέα πατάει και λίγο στο οδόστρωμα. Ένα αυτοκίνητο μπαίνει παράνομα στο δρόμο και δείχνει να αδιαφορεί και για τον κόσμο αλλά και για το ότι είναι αντίθετο στην κίνηση.


Ο άντρας της ιστορίας βλέποντας ότι το αυτοκίνητο θα πέσει πάνω τους τραβάει την αδερφή της γυναίκας του, φωνάζοντας «πρόσεξε μη σε πατήσει ο ηλίθιος». Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται, ο οδηγός πετάγεται έξω κρατώντας ένα μαχαίρι το οποίο προφανώς το είχε σε πρώτη ζήτηση. Όλοι σαστίζουν - ακόμη και η συνοδηγός του - αλλά όταν συνέρχονται είναι αργά. Ο οδηγός έχει μαχαιρώνει τον άντρα τρεις φορές στο πρόσωπο (πίσω από το αυτί, στο μάγουλο και στο φρύδι). Ο κόσμος από τα γύρω μαγαζιά αντιδρά και συλλαμβάνει τον «μαχαιροβγάλτη» ο οποίος είναι (τι λέτε;) ειδικός φρουρός της Αστυνομίας!
Θέλετε και την συνέχεια; Ο ειδικός φρουρός κάνει αμέσως μήνυση για εξύβριση (μήπως και θολώσει τα νερά) και μετά ακολουθεί ο τραυματισμένος άντρας ο οποίος ασκεί την μήνυση από το δωμάτιο του νοσοκομείου!

Πριν αρχίσουμε τα σχόλια έχει κάποια πειστική απάντηση η Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Γιατί καλή η δικαιολογία περί του διαταραγμένου αστυνομικού που δρα φοβισμένος νύχτα στα ταραγμένα Εξάρχεια (αν και κανείς ούτε το δικαστήριο την πίστεψε) αλλά μεσημέρι Κυριακής, στο Γκάζι, αντίθετα στο δρόμο, με μαχαίρι, τι ελαφρυντικό μπορεί κανείς να βρει;
Τα ονόματα βέβαια είναι στη διάθεσή μας αλλά τι σημασία έχουν; Εξηγήσεις χρειάζονται. Και πράξεις βαθιές στο σώμα της αστυνομίας.

πηγή 

4 σχόλια:

  1. μπατσοι γουρουνια δολοφονοι. σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καλοι και κακοι (κλασικο μοτο) αλλα ας μην γελιομαστε. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ (κλασικο και αυτο?) και ομως στην περιπτωση των γουρουνιων ισχυει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι φταίνε τα κακόμοιρα γουρούνια για την κτηνώδεις συμπεριφόρα των μπάτσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας "κάτω από τις γραμμές" μπορεί κανείς άνετα να δει πως υπάρχει συσωρευμένη επιθετικότητα. Τα χτυπήματα με τον τρόπο που δόθηκαν είναι φανερό πως είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν αλλά όχι να σκοτώσουν. Που σημαίνει πως ο μπάτσος λόγω εκπαίδεύσης έκανε ότι χρειαζόνταν για να μην πάει για απόπειρα φόνου....
    Όλα τούτα μας λένε το προφανές. Το σύστημα ΦΟΒΑΤΑΙ! Και φοβούμενο έχει μεταφέρει μια διαρκή αίσθηση απειλής στους μπράβους του. Και επειδή οι πολίτες δεν έχουν σκοπό να τους δώσουν την ευκαιρία να εκτονωθούν βγάζουν την οργή από τα αυτιά. Προσοχή Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Den eimai kanenas giatros, alla den mporeis na peis oti ta xtyphmata (πίσω από το αυτί, στο μάγουλο και στο φρύδι) einai xtyphmata pou einai gia na travmatisoun!!! Mallon o astynomikos htan entelws "geia sou" para to ekane me peritexno tropo wste na travmatisei MONO gia na mhn to kathgorhsoun meta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή