Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

''ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ''‏

Φώναζαν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.''Εμείς δεν είμαστε έλληνες'' κραύγαζαν και εννούσαν οτι αυτοί δεν θ'ανεχτούν με στωικότητα και παθητικότητα οτι δεχόμαστε εμείς εδώ.Δεν θα γίνουν
καρπαζοεισπράκτορες και τυφλά πειθήνια ανθρωπάκια που θα υπακούουν στις εντολές του εκάστοτε τοποτηρητή της άρχουσας τάξης.Μπορεί στο τέλος να χάσουν την μάχη αλλά τουλάχιστον θα πέσουν αγωνιζόμενοι.Θα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη οτι έδωσαν τον αγώνα τους,κατέβηκαν στους δρόμους,φωνάξαν,διαδηλώσαν,προσπαθήσανε δίνοντας οτι έχουν και δεν έχουν.
Και εμείς;εμείς αντιθέτως ζούμε τον μακάριο ύπνο μας.Περιμένουμε το πριγκηπόπουλο καβάλα στ'άλογο να έρθει να μας ξεσηκώσει.Έχουμε αφήσει τις τύχες μας στον κάθε πολιτικάντη που εκτελεί κομματικές εντολές και στον κάθε εργατοπατέρα που έχει μιζωθεί καταλλήλως για να μην κατεβάζει το λαό στους δρόμους.
Μόνοι μας δεν κάνουμε τίποτα,όλα τα περιμένουμε απο τους άλλους.Και όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα αλλά έχουμε και το θράσος να πω;την αναίδεια να πω;ανάλογα με τα πολιτικά μας πιστεύω να δικαιολογούμαι μέχρι θανάτου το κόμμα μας.''Τι να κάνουμε αφού βρήκαν άδεια ταμεία;'' είναι η μόνιμη επωδός των Πασοκτσήδων.Και όταν έρθει η Ν.Δ. πάλι το ίδιο θα επικαλεστεί και με αυτή την πραγματικά ηλίθια δικαιολογία  ρίχνουν τα βάρη στους προηγούμενους και μας κυβερνάνε εδώ και 35 χρόνια ενναλάξ.
Ένα γνωμικό λέει οτι ''μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο καιρό αλλά όχι όλους για πάντα΄΄
Δυστυχώς,για τον λαό μας αυτό το γνωμικό δεν ισχύει αφού πιστεύουμε εδω και 35 χρόνια μια ΜΟΝΙΜΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:''ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ''.Έτσι,δίνουμε άφεση  αμαρτιών στο κόμμα μας,κοιμίζουμε τους ευατούς μας και το παραμυθάκι συνεχίζεται.
Μόνο που στο παραμύθι εμφανίστηκε ο κακός δράκος ονόματι ΔΝΤ και αν δεν πάρουμε μόνοι μας τα ''όπλα'' να τον εξοντώσουμε,τότε σ'αντίθεση με τ'άλλα παραμύθια αυτό θα έχει κακό τέλος.
Εμείς δεν είμαστε Έλληνες φωνάζανε οι Γάλλοι.Δυστυχώς και ''εμείς δεν είμαστε Γάλλοι'',προσθέτω εγώ....
Από τον/την ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τη 12/09/2010 12:35:00 μμ

8 σχόλια:

  1. Κάποτε ήμασταν Έλληνες! Τώρα τι είμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. emeis ti skata eimaste...........
    apo pou krataei i skoufia mas......ksexastikame mwreeeeeeeeeee
    pethaname teleiwsameeeeeee
    ti egine pws katantisame etsi avoula onta
    ermaio ston prodoti papandreou.........ksipniste
    mwreeeeeeeeeeeeeexanomaste........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γάλλοι απλά είπαν "Εμείς δεν είμαστε ηλίθιοι", στο πιο ευγενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα λενε οι Γαλλοι και εννουν οτι δεν ειναι μια χρεωκοπημενη μπανανια σαν την Ελλαδα. Η Γαλλια ειναι ενα απο τα ισχυροτερα και πλουσιοτερα κρατη του πλανητη. Αυτο το αρθρο ειναι εντελως αστοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΟΥ Μ΄ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ... ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΡΕΤΟΥΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ... ΝΤΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΕ ΣΑΘΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ... ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Emeis prepei na stamathsoume na trwgwmaste metaksu mas PRWTA APO OLA.
    NA TIMWRHSOUME TOUS Ypeuthunous deuteron
    Kai na apofasisoume na doulepsoume ,oxi o kathenas gia thn parth tou alla gia to sunolo.
    Na ksefortwthoume thn tourkikh nootropia pou mas diakatexei kai na gurisoume se auto pou eimastan.
    Oxi sto metaksu eurwpaikou kai amerikanikou " protupou " kai " oxi adelfe" ragiadismou.
    Gia mena einai POLY EUTUXWS POU DSEN EIMASTE GALLOI !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. h ellada einai ena thirio poy koimate;;;;;;;;sigoyra den eimaste galloi.eimastan eimaste kai tha maste ellines,me poly filotimo-ypomoni.alla kapia stigmi ayta telionoyn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσκοπη η ντροπή για την Ελληνική ταυτότητα, άσκοπες οι θεωρήσεις του τύπου "ευτυχώς δεν είμαστε Γάλλοι", "είμαστε μπανανία" ή "είμαστε ηλίθιοι", ψεύτικο το φιλότιμο, παραμύθι η υπομονή, μπούρδες ο ηρωισμός μας και η γενναιότητά μας. Έλληνες, τα ανθρωπάκια της Ευρώπης που όσο κι αν τους κοροιδεύουν και τους δουλεύουν, αυτοί αρνούνται συστηματικά να ξυπνήσουν και να αλλάξουν, και κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, εθελοτυφλούν και το ρίχνουν στην ανατολίτικη μοιρολατρία τους, φορούν το προσωπείο του "δεν μασάω κάστανο" και του "στα χείλη μας τραγούδια, στην π.... μας λουλούδια" και ρίχνουν μια καρμίρικη κλαψομ... ζεμπεκιά στην μνήμη των απατεώνων (κλέφτες) και των νταβαντζήδων (αρματωλοί) που έκαναν την επανάσταση για προσωπικό τους όφελος και που δεν τόχουν πάρει ακόμα χαμπάρι και τους θεωρούν ήρωες.
    Ευρωπαίοι όλοι να σου πετύχει! Τουρκόσποροι, ανατολίτες όλοι με πρώτο ανάμεσά τους τον Καραγκιόζη, αυτόν που πρέπει να ξεριζώσουν από μέσα τους και να τον κάψουν στην πυρά, τον έκαναν και ήρωα και λυπήθηκαν που τον διεκδίκησαν με επιτυχία οι γείτονές! Αλλά κατά τα άλλα ο χαρακτηρισμός "ρε Καραγκιόζη" είναι βρισιά!
    Ντροπή σας βάρβαροι!
    'Ετσι σκέφτομαι , έτσι ζώ, αυτές οι σκέψεις με συντροφεύουν την ώρα που κάθομαι να ξεκουραστώ, την ώρα που οδηγώ για να πάω στη δουλειά μου, την ώρα που περπατώ. Κι ύστερα κάτι με ξυπνάει και λυπάμαι και θλίβομαι, και ξαναθυμάμαι ότι κι εγώ έλληνας είμαι. Έλληνας! Αλίμονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή