Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Το χτύπημα στην τρομοκρατία(;)

 του Κώστα Χαρδαβέλλα
Επειδή έχω δει και ζήσει πολλά στο χώρο της τρομοκρατίας και στις προσπάθειες της αστυνομίας να εξαρθρώσει τις οργανώσεις της, παρακολουθώ με επιφύλαξη τις εξελίξεις και προτείνω ψυχραιμία σε όσα εκκωφαντικά ακούγονται τις τελευταίες ώρες.

 Ενόψει της θλιβερής επετείου της διετίας του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ήταν φανερό ότι κάτι προετοίμαζαν οι εξτρεμιστικές οργανώσεις.
 Προφανώς η αστυνομία το τελευταίο διάστημα - ιδιαίτερα μετά τη σύλληψη των δύο φερόμενων ως μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"- είχε εισχωρήσει στα κυκλώματα των τρομοκρατών και συνέλεγε πληροφορίες..
 Η αίσθησή μου είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πλούσιο υλικό με ονόματα, διευθύνσεις και δραστηριότητες πολλών νεαρών που ανήκουν στις αποκαλούμενες τρομοκρατικές οργανωσεις. Το πιθανότερο είναι ότι οι ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι βαρύγδουπες και θορυβώδεις.
 Όμως επιμένω και πάλι ότι χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή σε ό,τι θα ακούσουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο -για λόγους εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης- να μεγαλοποιούνται οι αστυνομικές επιτυχίες. Όταν όμως οι υποθέσεις φτάνουν στον ανακριτή τα στοιχεία αποδεικνύονται αδύναμα για να οδηγήσουν τους συλληφθέντες στη φυλακή.
 Μένει να δούμε αν η σημερινή περίπτωση είναι τέτοια, ή πρόκειται πράγματι για ένα σπουδαίο χτύπημα στην τρομοκρατία!

από το pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου