Επιστρέφοντας στην Ελλάδα... άλλαξε γνώμη και σχεδόν κατήγγειλε τον μηχανισμό. Παράλληλα διακήρυξε συλλογή υπογραφών για να συζητηθεί στο (άνευ αποφασιστικής σημασίας) Ευρωκοινοβούλιο το απορριφθέν από τους ισχυρούς εταίρους «ευρωομόλογο». Ύστερα δήλωσε... μη αισιόδοξος για την προοπτική της πρότασής του. Πολιτική σύγχυση ή κάτι βαθύτερο;
Στο εσωτερικό η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί, βουλευτές περνάνε στο αντάρτικο, υπουργοί γκρινιάζουν ότι τους φορτώνεται όλο το πολιτικό βάρος των «μεταρρυθμίσεων», στο συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός και ίσως υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, το κομματικό δυναμικό αδυνατεί να δικαιολογήσει στην κοινωνία τη λαίλαπα της βίαιης εκπτώχευσης, της ανεργίας και της ολοκληρωτικής διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων.
Την ίδια ώρα η Εκκλησία βγαίνει μπροστά μιλώντας ανοιχτά για «χώρα υπό κατοχή», με στόχο «να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να έχει ένα πιάτο φαγητό», αποκαλύπτοντας ευθέως αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση για το μέλλον που μας ετοιμάζεται.
Ακόμη χειρότερα, ο εκ των επιτηρητών Τόμσεν προαναγγέλλει επισήμως ότι το ΔΝΤ θα περάσει την Ελλάδα στην εποπτεία του μηχανισμού στον οποίο υπάγει τις πτωχευμένες χώρες, χωρίς, έξι μέρες μετά, να υπάρχει έστω μία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης!
Η χώρα πορεύεται στη θύελλα χωρίς σύστημα διεύθυνσης. Η κυβέρνηση, επίσης ακυβέρνητη. Το κυβερνών κόμμα έτοιμο να εκραγεί. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της διαπερνάται από ιδεολογικούς διχασμούς και πολιτικές αβεβαιότητες. Έτσι δεν υπάρχει κανενός είδους συνολικό πολιτικό σχέδιο αντιμετώπισης μιας κρίσης που οδηγεί σε πλήρη καταστροφή. Η καλύτερη ευκαιρία για όσους απεργάζονται εξωπολιτικά σχέδια. Ποιος θα τους βάλει φρένο;
από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου