Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ακυβέρνητοι...


thumb
Όταν ο πρωθυπουργός - παρά τις... αντιρρήσεις του - ψήφιζε τον ευρωμηχανισμό πτώχευσης, στη σύνοδο κορυφής, δικαιολογήθηκε ως εξής: «Η θεσμοθέτηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχα­νισμού σταθερότητας θα διασφαλίζει τη χρη­ματοοικονομική σταθερότητα του συνόλου της ευρωζώνης. Θα βοηθά στην επιτάχυνση των δι­αρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα στην τόνωση της ανάπτυξης».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα... άλλαξε γνώμη και σχεδόν κατήγγειλε τον μηχανισμό. Παράλληλα διακήρυξε συλλογή υπογραφών για να συζητη­θεί στο (άνευ αποφασιστικής σημασίας) Ευρω­κοινοβούλιο το απορριφθέν από τους ισχυρούς εταίρους «ευρωομόλογο». Ύστερα δήλωσε... μη αισιόδοξος για την προοπτική της πρότασής του. Πολιτική σύγχυση ή κάτι βαθύτερο;
Στο εσωτερικό η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί, βουλευτές περνάνε στο αντάρτικο, υπουργοί γκρινιάζουν ότι τους φορτώνεται όλο το πολιτικό βάρος των «μεταρρυθμίσεων», στο συνδικαλι­στικό του ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός και ίσως υπάρ­ξουν σημαντικές εξελίξεις, το κομματικό δυνα­μικό αδυνατεί να δικαιολογήσει στην κοινωνία τη λαίλαπα της βίαιης εκπτώχευσης, της ανεργίας και της ολοκληρωτικής διάλυσης του κοινωνι­κού κράτους και των εργασιακών σχέσεων.
Την ίδια ώρα η Εκκλησία βγαίνει μπροστά μιλώντας ανοιχτά για «χώρα υπό κατοχή», με στόχο «να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να έχει ένα πιάτο φαγητό», αποκαλύπτοντας ευθέως αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση για το μέλλον που μας ετοιμάζεται.
Ακόμη χειρότερα, ο εκ των επιτηρητών Τόμσεν προ­αναγγέλλει επισήμως  ότι το ΔΝΤ θα περάσει την Ελλάδα στην εποπτεία του μηχα­νισμού στον οποίο υπάγει τις πτωχευμένες χώ­ρες, χωρίς, έξι μέρες μετά, να υπάρχει έστω μία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης!
Η χώρα πορεύεται στη θύελλα χωρίς σύστημα διεύ­θυνσης. Η κυβέρνηση, επίσης ακυβέρνητη. Το κυβερνών κόμμα έτοιμο να εκραγεί. Η αντιπολί­τευση στο σύνολό της διαπερνάται από ιδεολο­γικούς διχασμούς και πολιτικές αβεβαιότητες. Έτσι δεν υπάρχει κανενός είδους συνολικό πολι­τικό σχέδιο αντιμετώπισης μιας κρίσης που οδη­γεί σε πλήρη καταστροφή. Η καλύτερη ευκαιρία για όσους απεργάζονται εξωπολιτικά σχέδια. Ποιος θα τους βάλει φρένο;

από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου