Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας

Επικοινωνήστε μαζί μας : info@danioliptes.gr

Φίλοι δανειολήπτες,

 

Τρεις μήνες πέρασαν από τότε που Δημοσιεύθηκε ο ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δεν γίνεται ΚΟΥΒΕΝΤΑ πλέον για αυτό το νόμο, με τα όσα προβλήματα δημιουργούν οι ΑΔΙΟΡΘΩΤΕΣ Τράπεζες στους χιλιάδες δανειολήπτες εκμεταλλευόμενες την ΑΝΕΧΕΙΑ της κυβέρνησης η οποία έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα για των ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ νόμο, παρά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Οι καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του Συλλόγου μας από τους απεγνωσμένους και απογοητευμένους με την στάση της Κυβέρνησης, που από την μια κάνει ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και στον Ιδιωτικό τομέα ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ   και παρ’ ότι οι συνάνθρωποι μας διαβιώνουν σε συνθήκες Ανεργίας και φτώχειας… ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ   και αντί να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ τους Δανειολήπτες,  τους παραδίδει στο έλεος τον Τραπεζών και συνεχίζει να τους ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ! οι οποίες είναι Συνυπεύθυνες.

Διαβάστε παρακάτω pdf1

 

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ενός Δανειολήπτη από την Πελοπόννησο που έφτασε προ ημερών στο γραφείο του Συλλόγου μας,

Διαβάστε παρακάτω pdf2


Τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τράπεζες στους δανειολήπτες ξεκινούν από το να μη δέχονται τις αιτήσεις που τους υποβάλλουν οι οφειλέτες και τους υποχρεώνουν να συμπληρώνουν άλλες αιτήσεις.

Δανειολήπτες μας κατήγγειλαν ότι από υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, της CITIBANK, παρ’ ότι τους ενημέρωσαν ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι παρέλαβαν το αίτημα τους για την υπαγωγή τους στο ν.3869 και ότι θα έπρεπε να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως και έκαναν, τα οποία όμως δεν δέχθηκαν να τα παραλάβουν λέγοντας ότι δεν έχουν υπογράψει την Αίτηση της Γ.Γ.Κ, παρότι στις Οδηγίες για την προσπάθεια επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού αναγράφεται ότι, Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει εκδώσει σχετικό έντυπο/υπόδειγμα για να διευκολύνει τον οφειλέτη στη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης και στη διατύπωση της πρότασής του για τη ρύθμιση των χρεών (το σχετικό έντυπο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Κ., www.efpolis.gr .

Το έντυπο αυτό δεν είναι δεσμευτικό για τον οφειλέτη ή οποιονδήποτε φορέα που μπορεί να ακολουθεί δικό του υπόδειγμα.

Μάλιστα δανειολήπτης ο οποίος είναι Α.Μ.Ε.Α μας κατήγγειλε ότι στις 4 Νοεμβρίου Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τον ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι κάνουν δεκτό το αίτημα του για εξωδικαστικό συμβιβασμό βάσει του ν.3869 και στις 18 Νοεμβρίου του επιδόθηκε ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Είναι προφανές ότι οι τράπεζες εκμεταλλευόμενες την ΑΝΕΧΕΙΑ της κυβέρνησης, στην καλύτερη περίπτωση παρουσιάζουν προχειρότητα στον τρόπο διαχείρισης, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και με την βοήθεια των συνεργατών τους, (Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλών και Δικηγορικές Εταιρείες ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝΤΑΣ, ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΣ και ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ τους Δανειολήπτες με ΕΞΩΔΙΚΑ και ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ παρότι κατέθεσαν αίτημα ρύθμισης οφειλών όπως προβλέπει ο ν.3869, να τους αποτρέψουν από το να επωφεληθούν των προνομιακών ρυθμίσεων του νόμου.

Όλα τα προαναφερόμενα κ.π.α τα καταγγείλαμε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ζητήσαμε να επιβάλει στις τράπεζες να επιδείξουν σοβαρότητα, να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου και σε όσες Τράπεζες ΔΕΝ συμμορφώνονται να επιβάλλει τα προβλεπόμενα από το νόμο.



Και ζητάμε από την Πολιτεία να παρατείνει την αναστολή των
πλειστηριασμών για όλο το 2011


Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Καθηγητή οικονομικών κ. Λιότσιο Σ.Βασίλη
Η μεγάλη απάτη των τραπεζών πρέπει να τελειώσει...
Στο βαθμό που ο Έλληνας πολίτης είναι παντελώς -και εσκεμμένα- αναλφάβητος οικονομικά, πρέπει με απλά λόγια να του εξηγήσουμε τι συμβαίνει και κυρίως ποια είναι η λύση! Έτσι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να εξηγήσουμε τις βασικές
παραμέτρους που… πρωταγωνιστούν στο όλο "πρόβλημα".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου