Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

H προπαγάνδα της αποχής

Ποιούς εξυπηρετεί η αποχή λοιπόν;
Εξυπηρετεί το εκλογικό σώμα;
Εξυπηρετεί την Δημοκρατία;
Σίγουρα εξυπηρετεί το ‘σύστημα’ και τους πραιτωριανούς του…τα ΜΜΕ.
Η λογική τους είναι απλή.
Η ‘παίζεις’ μαζί μας ή δεν ‘παίζεις’ καθόλου.
Έτσι προπαγανδίζουν ποικιλοτρόπως την αποχή, ως ψήφο διαμαρτυρίας.
Και εκεί κατευθύνουν τους δυσαρεστημένους.
Να φύγετε, να πάτε αλλού, δηλαδή.

ΟΧΙ η αποχή δεν είναι κάποιο κόμμα και δεν στέλνεις κανένα πολιτικό μήνυμα
επιλέγοντας το, δια της αποχής σου.
Η αποχή σε βγάζει εκτός παιχνιδιού.
Κόκκινη κάρτα δηλαδή, μόνο που την δείχνεις εσύ, στον εαυτό σου.
ΝΑΙ στην αποχή από το κόμμα και την πολιτική που σε εξαπάτησε!
ΟΧΙ στην αποχή από το εκλογικό σου δικαίωμα!
Εάν επιλέξεις την αποχή για να ‘τιμωρήσεις’ ένα συγκεκριμμένο κόμμα, ξανασκέψου το.
Ουσιαστικά το πριμοδοτείς.
Ρωτάς γιατί ;
Διότι ως απέχων δεν υπολογίζεσαι στα εκλογικά ποσοστά. Είσαι μαζί με τα λευκά και τα άκυρα.
Μπορεί να σε χάνει το κόμμα σου και να πιστεύεις ότι το ‘τιμώρησες’ αλλά αφού δεν συμμετέχεις, δεν σε κερδίζει κάποιο άλλο κόμμα και η διαμαρτυρία σου είναι αόρατη.
Η αποχή δεν μικραίνει τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων γιατί απλά δεν υπολογίζεται.
Το ποσοστό της, υπάρχει μόνο για στατιστικούς λόγους.
Ποτέ η αποχή,τα λευκά και άκυρα δεν κυβέρνησαν.
Από ενεργός πολίτης που συμμετέχει στα κοινά και έχεις λόγο, γίνεσαι ένα στατιστικό στοιχείο αποχής.
Αυτή την δύναμη θέλουν να σου πάρουν.
Μην τους την παραχωρήσεις.
Ψήφισε κάτι άλλο.
Ψήφισε αντιδραστικά.
Ψήφισε ότι και όπως γουστάρεις…αλλά Ψήφισε.
Μην τους αφήσεις να σε βγάλουν από το παιχνίδι.
Μην τους αφήσεις να ΜΗΝ σε υπολογίσουν στα ποσοτά.
Τρέλανε τους, πρώτος.

απόσπασμα από άρθρο του αntinews

3 σχόλια:

  1. Δεν με εκφράζει κανένα κόμμα, άρα δεν ψηφίζω κανένα.
    Πάρτε την ευθύνη της ψήφου σας.
    Αποχή για μένα σημαίνει δεν εγκρίνω το ληστρικό εκλογικό σύστημα που άλλο κόμμα ψηφίζεις και άλλο κόμμα καταλαμβάνει την βουλευτική έδρα, δεν εγκρίνω τον Καλλικράτη που καρατομεί την Ελλάδα και θα φτιάξει προτεκτοράτο ο κάθε σαλτιμπάγκος,δεν με εκπροσωπεί κανένα κόμμα/παράταξη από τους πολύχρωμους λωποδύτες που λυμαίνονται την χώρα.
    Αν η αποχή έφτανε στο 90%,βάσει νόμου αρκεί μικρότερο ποσοστό,θα έπαιρναν δρόμο /για να μην πω κάτι άλλο/ και θα έφευγαν από την πολιτική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στο 99% να φτάσει η αποχή δεν θα ιδρώσει κανενός τ'αυτί...

    Τώρα εάν στις δημοτικές πιστεύεις πως δεν σε εκφράζει κανένα "κόμμα" τότε μάλλον έχεις τόσες γνώσεις για το εκλογικό και πολιτικό σύστημα της Ελλάδος όσο κι εγώ έχω για το πολιτικό σύστημα του Τζιμπουτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «μη χείρον βέλτιστο» δεν αποτελεί λύση και αυτός είναι και ο λόγος που οδηγεί τον κόσμο τελικά να ψηφίζει κάποιος που συνήθως καταλήγουν να μην δικαιολογούν την θέση που τους δόθηκε ή και τα χρήματα που παίρνουν λόγο αυτής. Δηλαδή ψηφίζοντας τον λιγότερο κλέφτη ή τον λιγότερο ανίκανο θα λύσουμε τα προβλήματά μας και θα πάει μπροστά ή χώρα; Αν συνεχίσει να λειτουργεί έτσι ο κόσμος πάντα θα επωφελούνται κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι με την πρόφαση ότι νοιάζονται για το κοινό καλό, προσπαθούν να επωφεληθούν και να βολευτούν οι ίδιοι. Θα εκλέγονται δηλαδή κάποιοι ενώ δεν είναι κατάλληλοι για το αξίωμα για το οποίο ήταν υποψήφιοι, τους εξέλεξε ο λαός γιατί είναι λιγότερο ακατάλληλοι από άλλούς. Αν δεν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, δυστυχώς δεν θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με το σύστημα και όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο. Λυπάμαι που το λέω αλλά ακόμα και στις δημοτικές / νομαρχιακές εκλογές κανένας υποψήφιος δεν με έπεισε ότι έβαλε υποψηηφιότητα επειδή νοιάζεται για το κοινό καλό. Αν κάποιος υποψήφιος είναι 100% ανιδιοτελής και θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους συμπολίτες του, τον δήμο του ή την χώρα του, δεν είναι απολύτως απαραίτητο να εκλεγεί σε κάποια θέση για το κάνει. Μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσει την οδό του εθελοντισμού. Αλλά φυσικά δια τις οδού αυτής δεν υπάρχει δημοσιότητα, ούτε κερδίζει τα αξιώματα και τα οφέλη που έχουν όσοι ασχολούνται με την πολιτική. Και στην τελική αφού έχουμε οικονομική κρίση και όλοι φωνάζουμε για την περικοπή των περιττών εξόδων γιατί οι περισσότεροι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί τους ξόδεψαν αρκετά αν όχι πάρα πολλά χρήματα για την καμπάνια τους; Και εν πάση περίπτωση ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα με μεγάλο μέρος του λαού να έχει οικονομικά προβλήματα οπότε δεν θα ενισχύσω με την ψήφο μου κανέναν «βολεμένο» ο οποίος έχει λυμένο το πρόβλημα διαβίωσης και άρα έχει την πολυτέλεια να βάζει και υποψηφιότητα. Δεν έχω πεισθεί από κανέναν ότι έχει πραγματικά την διάθεση να προσπαθήσει να καλυτερεύσει και την δική μου ζωή πόσο μάλλον ότι είναι σε θέση να το κάνει έστω και στο ελάχιστο αν αποφασίσει να το προσπαθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή