Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Eίμαι ένας νεαρός μαθητής 17 ετών


Πολυτεχνείο τότε και σήμερα

Eίμαι ένας νεαρός μαθητής 17 ετών ενός από τα ΓΕΛ της Θεσσαλονίκης.

Θα ήθελα να αναφερθώ με λίγα λόγια στην Επέτειο του Πολυτεχνείου όπως την ζώ τα τελευταία χρόνια αλλά και σήμερα.

Με χαρά διαπίστωσα σήμερα πηγαίνοντας στο σχολείο για να τιμήσω την μνήμη των ΕΛΛΗΝΩΝ που έδωσαν την ζωή τους ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων πρίν απο 37 χρόνια, ότι η γιορτή είχε μια άλλη νότα.

Αυτό οφείλεται στους καθηγητές που επιμελήθηκαν του θέματος αλλά και της χορωδίας και τους συγχαίρω. Εκτός από τα γνωστά κομμάτια(ο δρόμος κτλ) εντύπωση μου έκανε η επιλογή, να τραγουδήσουν το …
<<Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον>> το οποίο νομίζω ήταν η καταλυλότερη επιλογή γι αυτήν την ημέρα μνήμης. Αυτό γιατί καθώς μας έρχονταν στο μυαλό  όσα έχουμε ακούσει για το πολυτεχνείο μας δημιουργούταν μια απορία...Πως γίνεται εμείς να είμαστε τόσο ανάξιοι σε σχέση με όλους εκείνους που τότε ξέροντας ότι πιθανώς θα πεθάνουν , πήγαν και πάλεψαν για τα 2 μεγαλύτερα αγαθά του λαού μας ανά τους αιώνες την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που μας στερήθηκαν τότε όπως και σήμερα.

Βλέπουμε τριγύρω μας όλη την σήψη, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τα σάπια πρότυπα που προβάλλει η τηλεόραση και ξέρετε σίγουρα τι εννοώ, κάποιους κυρίους που ήρθαν χωρίς να με ρωτήσουν ούτε εμένα ούτε εσάς στη χώρα μας και μας υποδούλωσαν, γιατί σήμερα δεν υποδουλώνεις έναν λαό με πολεμικές ενέργειες αλλά μέσω του χρηματοοικονομικού συστήματος κ.α. .

Αλλά το σημαντικότερο είναι η στέρηση της ελευθερίας απο εμάς την νέα γενιά. Και ποια ελευθερία εννοώ? την ελευθερία να ονειρευτούμε και να ελπίζουμε για ένα λαμπρότερο μέλλον, να κάνουμε όνειρα για αυτό το κάτι που θέλουμε στη ζωή μας και φυσικά πετώντας μας σε μια πνευματική άβυσσο με ελάχιστες πιθανότητες πνευματικής επιβίωσης.

Ας θυμηθούμε λοιπόν εκείνους τους ΈΛΛΗΝΕΣ και όχι τους αριστερούς δεξιούς αναρχικούς κτλ που έδωσαν την ζωή τους τότε και ας πορευτούμε σκεπτόμενοι πως θα καταφέρουμε να αποτινάξουμε τα δεσμά όλων των σημερινών τιράνων που καταδυναστεύουν τη χώρα μας.

Και όσο για εκείνους που νοσταλγούν τη δικτακτορία θα ήθελα να τους πω ότι

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΚΟΣ   αλλά ένας 17χρονος Έλληνας πολίτης που του στέρησαν τα όνειρα αλλά αντιστέκεται σε αυτό που θέλουν να του επιβάλλουν, πιστεύοντας ακόμα και τώρα σε ένα καλύτερο αύριο.

Μας το έστειλε αναγνώστης

4 σχόλια:

  1. Φίλε μου, καταρχήν, σε συγχαίρω και μόνο που προτίμησες να καθήσεις να εκθέσεις τους προβληματισμούς σου στο blog από το να πας για καφέ στο Mall.....
    Με αυτά που θα σου πω θα διακινδυνεύσω να σου "τρέξω" λίγο τη σκέψη... Στα 17 μου πίστευα και γω τα ίδια, βέβαια δε βρέθηκε κανένας 30χρονος να μου "τρέξει" λίγο τη σκέψη.
    Οι φοιτητές που έδιναν μάχη για ελευθερία στο πολυτεχνείο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ανεξαρτήτου ιδεολογίας, ΗΤΑΝ συγκεκριμένης! Όπως και συγκεκριμένης ιδεολογίας φοιτητές (φιλοσυγκλητικοί) άκουγαν ραδιόφωνο με το μπαμπάκα τους στο σπίτι και χλεύαζαν αυτούς που ήταν στη ταράτσα του πολυτεχνείου. Στο πολυτεχνείο, λοιπόν, ήταν μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ των φοιτητών της Αθήνας (...άλλωστε είναι λογικό μια μειοψηφία να χωράει σε μια ταράτσα ;)). Να σου πω, επίσης, ότι η σύγκλητος ήταν διορισμένη από τη χούντα, ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ πολλοί φοιτητές συγκεκριμένης ιδεολογίας ήσαν fan της συγκλήτου!
    Οι φοιτητές της ταράτσας δεν ήταν απλά Έλληνες!
    Δεν αρκεί, λοιπόν, να είσαι Έλληνας για να είσαι σωστός.
    Πρέπει να είσαι ένας Έλληνας που δε βάζει πάνω από όλα το κράτος ΕΛΛΑΔΑ και πώς αυτό θα έχει τη καλύτερη εικόνα έξω!
    Έλληνας σωστός ειναι αυτός που βάζει πάνω από όλα την πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ!! Η οποία είναι μία ιδέα που ενσαρκώνεται σε 10.000.000 ψυχές και είναι υπεράνω κράτους, εικόνας, χρήματος και διπλωματικών σχέσεων!
    Έλληνας σωστός έιναι αυτός που χαίρεται όταν και οι 10.000.000 είναι χαρούμενοι και λυπάται όταν έστω και 1 στους 10.000.000 λυπάται!
    Χαρά δεν είναι ο πλούτος! Αν πλουτίσεις εσύ κάποιος άλλος θα γίνει φτωχός... άρα η "χαρά" η δική σου είναι η λύπη του άλλου! Και τότε... για πια πατρίδα μιλάμε???
    Πατρίδα σωστή είναι αυτη στην οποία ή όλοι μαζί πλουτίζουν ή όλοι μαζί φτωχαίνουν! Όταν 1.000 νοματαίοι στην Ελλάδα έχουν μαζέψει τα λεφτά που θα έπρεπε να είναι επιδοτημένα στους υπόλοιπους 9.999.000, πώς γίνεται να είναι πατριώτες αυτοί???
    Για να σε επαναφέρω στην αφορμή της συζήτησης ....και ο Παπαδόπουλος έφτιαξε δρόμους και σχολεία, αυτό δεν σημαίνει οτί ήταν σωστός Έλληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε,

    Θα μπορούσες να ήσουν παιδί μου. Συνεπώς θα σου μιλήσω έτσι ακριβώς. Σαν παιδί μου, καθώς όλα τα παιδιά των ανθρώπων είναι παιδιά μας.
    Γνωρίζω πως ξέρεις ήδη πολλά. Αλλά θα ήθελα να υπολογίσεις πως τα περισσότερα ίσως είναι "ειδικεύσεις" που δεν θα είναι σε θέση να σου δώσουν απάντηση στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ προβληματισμούς σου.
    Σχημάτισα την εντύπωση πως θεωρείς όσους έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ άποψη και είναι ενταγμένοι σαν να είναι κακό. Σε καλώ να διαβάσεις τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ μαθητή τον ΠΛΑΤΩΝΑ και το έργο του ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Τον αποκαλώ μαθητή καθώς ήταν του ΣΩΚΡΑΤΗ και το έργο του είναι ότι είναι για σένα οι σημείωσεις σου από την παράδοση των καθηγητών σου.
    Εκεί -αν επιλέξεις να το διαβάσεις- θα διαπιστώσεις ότι ο άνρθρωπος εκτός από κοινωνικό όν είναι και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ. Μάλιστα οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους μη ασχολούμενους με τα κοινά ως ΙΔΙΩΤΕΣ (idiots) δηλαδή ως ηλιθίους. Και έτσι είναι! Αν σκεφθεί κανείς ότι μόνο ενας ηλίθιος θα εγκατέλειπε την ζωή του άκριτα στα χέρια οποιουδήποτε!!! Μοιραία οι άνθρωποι -ως πολιτικά όντα- κάνουν και κόμματα όπως έκαναν και στην αρχαία Ελλάδα.

    Τέλος σε ότι αφορά στο πολυτεχνείο και στους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτό μπορώ να "δώ" εναν κοινό άξονα όλοι είχαν μια κοινή πεποίθηση και γι αυτήν πάλεψαν και κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν. Την πεποίθηση αυτή την εξέφρασε τέλεια ο Γάλλος διαφωτιστής της Γαλλικής Επανάστασης "Διαφωνώ με όσα λές αλλά θα υπερασπιστώ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ το δικαίωμά σου να τα λές". Εκείνοι λοιπόν αριστεροί, αναρχικοί, κεντρώοι, δεξιοί, διαφωνούσαν μεταξύ τους και συνεχίζουν αλλά τους ένωσε η κοινή πίστη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ελάχιστη κοινή βάση της αυτή της κουβέντας του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ.
    Σε παρακαλώ να συνεχίσεις να είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι ο συντακτης του 1ου σχολίου "Φιλε, μου καταρχην...".
    Συμφωνώ με το 2ο σχόλιο στα σημεία αλλά διαφωνώ λίγο με το ύφος της κατακλείδας.
    Εξακολουθώ να επιμένω ότι τότε δεν επαναστατούσαν όλες οι πολιτικές πεποιθήσεις...! Αλλά αυτές που τους ενοχλούσε η πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική... δικτατορία! Υπήρχαν και "βολεμένοι" φοιτητές με συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις που δεν τους ενοχλούσε καθόλου η δικτατορία... παρολαυτά ήθελαν αλλά δε προλάβαιναν να επαναστατήσουν γιατί διάβαζαν :D, έναν από αυτους τον ξέρεις πολύ καλά αλλά ας μην γίνω...βλάσφημος.
    Σήμερα έχουμε αποφύγει κατά κάποιο τρόπο (δες γιατί λέω κάποιο τρόπο... http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html) την πολιτική δικτατορία, αλλά μας ασκούνται οι υπόλοιπες η πολιτιστική, η κοινωνική, η οικονομική δικτατορία!
    Ψάξε, δες, σκέψου και διάλεξε αν θα είσαι με αυτούς που τους ενοχλεί αυτό το σκηνικό ή αν είσαι με αυτούς που τους βολεύει.
    Επειδή η μόνη συμβουλή μου είναι η σκέψη , η μόνη ευχή μου είναι.. καλά μυαλά. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.....

    Διαφορετικα θα βασανιζεσαι ολοκληρη τη ζωη σου να καταλαβεις εναν λαο ΑΧΡΗΣΤΟ !!!

    Η θα αναγκαστεις να πεσεις μεσα στο τεραστιο μπλεντερ που λεγεται Ελληνικη πραγματικοτητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή