Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! ένα σύνθημα-αίτημα διαχρονικό


Η πρώτη πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1975
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!
Το κυρίαρχο σύνθημα - αίτημα κείνου του τριημέρου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 τριάντα επτά χρόνια μετά παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ!Χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν,φυλακίστηκαν,εξορίστηκαν,κάποιοι έχασαν και τη ζωή τους από το Χουντικό καθεστώς για να φτάσουμε σήμερα να βρισκόμαστε στην ίδια αφετηρία του Νοέμβρη του 1973.Τραγική ειρωνεία της τύχης ή φυσιολογική κατάληξη της Μεταπολιτευτικής αχαλίνωτης πορείας ενός ολόκληρου Εθνους, όπου λαός κι εξουσία είχαν γίνει ένας αλληλοεξαρτώμενος φαύλος κύκλος διαφθοράς συνειδήσεων,αρπαχτής κι ωχ αδερφέ.
Ψωμί,δεν το ζητάνε μόνο οι επισήμως χιλιάδες καταγεγραμμένοι άνεργοι αλλά και χιλιάδες επαγγελματίες που κάθε μέρα κατεβάζουν ρολά.Κάποιοι βέβαια αφού εξαργύρωσαν αντιστασιακούς αγώνες τρώνε το παντεσπάνι τους!
Παιδεία,από το κυνηγητό της χούντας στο απόλυτο σημερινό σκοτάδι.Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι σήμερα η φράση "Δωρεάν Παιδεία"!31 τουλάχιστον πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη κι οι υπεύθυνοι του υπουργείου νοιάζονται για το πως θα καταργήσουν το μάθημα της ιστορίας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το σταυρό από τη Σημαία.
Ελευθερία,τι τραγική σύμπτωση!Αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ζητούσαν ουσιαστικά τότε οι αγωνιζόμενοι φοιτητές και μαζί τους όλοι οι πολίτες της Αθήνας,το ίδιο ακριβώς ζήτησε τρεις μέρες πριν το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού με την αποχή του από τις κάλπες.
Κατάχρηση εξουσίας έκαναν τότε οι χουντικοί,κάτι ανάλογο κάνουν με τις εξεταστικές τους επιτροπές σήμερα οι κοινοβουλευτικοί.Γιάννης κέρναγε και Γιάννης ξανακερνάει!και πάντα κερνιούνται οι ημέτεροι.
Μήπως ήρθε η ώρα για καινούργια Πολυτεχνεία;


από το ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου