Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Εθνικό Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ

Την κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης. Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πολύ σύντομα.
Ο Φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και στο βαθμό που αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου, είτε φυσικού αερίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος και αλλού, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε αρχικά ότι δεν θα τοποθετηθεί για το που και πόσο πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα.
Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν. Εξήγησε ότι τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τόνισε πως στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου ώστε η αξιοποίησή τους να μπορεί να αποσβέσει το δημόσιο χρέος της χώρας. Ωστόσο, υπογράμμισε οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν ασχολήθηκαν με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα. Τόνισε πάντως πως το ΥΠΕΚΑ έχει κάνει θετικές κινήσεις.

από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου