Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ανάπτυξη: Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας στην κυβέρνηση και νομίζουν ότι δεν θα το πάρουμε χαμπάρι. Ολες αυτές τις ημέρες μας βομβάρδιζαν με βαρύγδουπες δηλώσεις ότι σε 100 ημέρες θα γίνουν πολλά για την ανάπτυξη, ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από το έργο που θα παραχθεί, ότι μπαίνουμε πλέον σε νέα εποχή που όλοι θα τρέχουν. Μάλιστα, μας έλεγαν ότι το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης ήταν κρίσιμο διότι όλοι οι υπουργοί θα κατέθεταν νομοσχέδια που θα βοηθήσουν ώστε η Ελλάδα να πάρει μπροστά, να αναπτυχθεί να βγει από το τούνελ.

Και τι είδαμε από το περιβόητο αυτό υπουργικό; θα γελάσατε αλλά τα ίδια και τα ίδια, αναμασημένες δεσμεύσεις και υποσχέσεις ότι θα όλα θα πάνε καλά αρκεί να ακολουθήσουμε το Μνημόνιο, νομοσχέδια που είναι αν μη τι άλλο αστεία.
Η κ. Μπιρμπίλη πήγε στο υπουργικό με το βαρύγδουπο νομοσχέδιο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και το οποίο έχει τίτλο: “Νομοσχέδιο για τη θαλάσσια στρατηγική”. Θα περίμενε κανείς να υπάρχουν μέτρα τόνωσης της ναυτιλίας, να έλθουν ξένοι να επενδύσουν και άλλα τέτοια. Που κολλάει η κ. Μπιρμπίλη όμως; Μα στο ότι το νομοσχέδιο αυτό καμιά σχέση δεν έχει με την ανάπτυξη. Η υπουργός Περιβάλλοντος παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για το πώς θα αποκατασταθεί η περιβαλλοντική κατάσταση της θάλασσας. Δε λέω, ενδιαφέρον περιβαλλοντικά αλλά καμιά σχέση με την ανάπτυξη. Λίγο ακόμη να την άφηναν την κ. Μπιρμπίλη και θα ανακοίνωσε νομοσχέδιο για τη διάσωσης της λευκής αρκούδας και πώς αυτό θα έβγαζε την Ελλάδα από το μνημόνιο.
Ο κ. Παπουτσής, πήγε στο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για να συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τι παρουσίασε. Ένα κείμενο για την αστυνομική αυθαιρεσία και τη σύσταση γραφείου που θα λαμβάνει τις καταγγελίες πολιτών. Δε λέω, σημαντικό για την καθημερινότητά μας και την ασφάλειά μας, αλλά τι σχέση έχει με την οικονομία; Ουδεμιά και αν τον άφηναν τον κ. Παπουτσή μέχρι και τρομονόμο θα παρουσίαζε με το οποίο θα έκλεινε στη φυλακή τους τρομοκράτες της οργάνωσης “ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ”.
Πήγε και ο κ. Ρέππας και παρουσίασε για ακόμη μια φορά το σχέδιο απελευθέρωσης της επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια καθώς και την είσοδο ιδιωτών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Αναμασημένο φαγητό, το ακούμε εδώ και χρόνια και τίποτε δε γίνεται.
Α, μην ξεχάσω, ανακοινώθηκε και η κατάργηση της Αγροφυλακής, πράγματι σπουδαίο μέτρο για την ανάπτυξη της χώρας. Επίσης, συστάθηκε ακόμη μια επιτροπή που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Το…κρίσιμο υπουργικό αποφάσισε επίσης τη μετάβαση 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας. Σημαντικό για την πυρόσβεση στην Ελλάδα, αλλά μήπως να τους έβαζαν να σβήσουν καμιά φωτιά από αυτές που ανάβει η κυβέρνηση σε εκατομμύρια πολίτες;
Φυσικά, το μενού για ακόμη μια φορά είχε και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ και των συγκοινωνιών.
Η μόνη είδηση που βγήκε είναι τα “μπιλιετάκια” που μοίρασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους υπουργούς με το τι θα πρέπει να κάνουν σε τρεις μήνες.
Δικαιολογημένη και η αντίδραση της ΝΔ για την αναπτυξιακή πολιτικής της χώρας: «Ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του περιφέρουν, από σύσκεψη σε σύσκεψη, το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ενώ η αγορά έχει στεγνώσει, τα κατεβασμένα ρολά πολλαπλασιάζονται και η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη», πρόσθεσε.
«Είναι μεγάλο ψέμα και αποπροσανατολισμός των εργαζομένων ότι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, με τη συναίνεση της ΝΔ, υπηρετούν τις ανάγκες του λαού» σχολίασε το ΚΚΕ.

από το antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου